Trapūs varškės sausainiai

Trapūs varškės sausainiai

INGREDIENTAI (40 sausainių)
200 gr. sviesto
250 gr. varškės (naudojau liesą drėgną)
300 gr. miltų
10 gr. pakelio vanilinio cukraus 
2 gr. mėgstamo džemo
1 vnt. išplakto kiaušinio
1 v. š. cukraus ir 1 v. š. cinamono

GAMINIMAS (50 MIN)
Įjunkite orkaitę, jog įkaistų iki 190 laipsnių. Minkštą sviestą sutriname su varške. Gerai išmaišome.  Suberiame vanilinį cukrų. Po truputį dedame miltus ir pradedame minkyti. Tešla turi tapti vidutiniškai kieta. Tokia, jog ją galima būtų pirštu įsmeigti, tačiau lengvai kočiotusi. Stalą apibarstome miltais ir kočiojame tešlą iki norimo plonumo. Kuo plonesnė tešla bus, tuo trapesni sausainiai bus ir trumpiau reikės kepti. Maždaug pusės cm storio. Supjaustome tešlą kvadratukais. Darome norimos formos sausainius. Sausainį patepame kiaušinio plakiniu ir apibarstome cukraus bei cinamono mišiniu. Dedame į įkaitusią orkaitę ir kepame apie 15 minučių arba kol palietus tešlą ji bus kieta.

Recepto autorius: https://gaminunamuose.wordpress.com 

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną