Tokijas – gurmanų sostinė

Tokijas – gurmanų sostinė

Antrus metus iš eilės Japonijos sostinė pripažinta geriausia vieta gurmanams. Žinoma, tokiam įvertinimui didelės įtakos turėjo naujausios technologijos restoranuose bei aukščiausios kokybės patiekalų sudedamosios dalys.

Tokijas antrus metus iš eilės pelno neoficialios pasaulio gurmanų sostinės vardą. Miestą antrą kartą pirmuoju pripažino JAV leidžiamas žurnalas „Maistas ir vynas“ („Food and wine“). Jo ekspertai sudarė trumpą pasaulio miestų viešojo maitinimo įstaigų, kurios išsiskiria gardžiais patiekalais ir jų įvairove, sąrašą. 

Maistas Japonijos sostinėje – svarbi gyvenimo dalis. Jis išduoda socialinį statusą, žmogaus charakterio savybes. Paragauti rečiausio produkto, aplankyti patį brangiausią sušių barą, atsigerti rečiausio vyno – tik į Tokiją. Tačiau daugiausia šiame mieste nedidukių užkandinių, kuriose patiekiami įmantriausi japonų virtuvės meistrų kulinariniai šedevrai.

Antrą vietą užėmė Ispanijos sostinė Barselona, o trečioje liko Kopenhaga. Dar žemiau – Londonas ir Niujorkas. Šių miestų restoranuose galima paragauti fantastiškiausių patiekalų, kurių kainos labai skirtingos. Tiesa, šiemet didelė nesėkmė ištiko Paryžių. Prancūzijos sostinė praėjusiais metais užėmė antrą vietą, o šiemet į sąrašą išvis nepateko. „Be abejo, tai nereiškia, kad gurmaniškajai prancūzų virtuvei ateina galas. Iki šiol pasaulyje pirmavusią šalį turbūt užklupo laikini nemalonumai“, – aiškino žurnalo redaktorė.

Žurnalo ekspertų reitinguotų miestų sąraše paskutinę vietą užėmė Maskva. Pasak jų, nepalanki ekonominė situacija pernelyg stipriai paveikė šio miesto restoranus. Dėl šios priežasties Rusijos sostinė į geriausiųjų sąrašą šįkart nepateko.

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: all-news.net
Nuotraukos: corbis.com
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną