„Tiflisi Dukani" Gruzijos svetingumas Vilniaus centre

„Tiflisi Dukani" Gruzijos svetingumas Vilniaus centre


Šiame restorane jus pasitiks draugiškas kolektyvas ir pasiūlys tikrame malkiniame grilyje keptus patiekalus: šašlykus, viščiuką Tabaka, taip pat įvairius desertus bei gruziniškus užkandžius, o užsisakius patiekalus, padės išsirinkti derantį vyną ar mikliai papilstys Čačos – gruziniškos degtinės, kuria Vakarų Gruzijoje užsigeriama valgant saldumynus, o Rytų – sūdytas užkandas.
Tiflisi – tai senasis Gruzijos sostinės Tbilisio pavadinimas, kurį iki 1936 m. vartojo užsieniečiai. Dukani– tai užeiga. Taigi, „Tiflisi Dukani" restorane jausitės neįsitempę – kultūringa aplinka pinsis su pašnekesiais, vynu ar gyva muzika. Kadangi Lietuvoje retai apsilanko autentiškos gruzinų grupės ar muzikantai, restoranas ketina kviestis ir lietuvių atlikėjus, rengti kultūrinius vakarus ar pokalbius su keliautojais.

Pasak restorano įkūrėjo Lašos Kiknadzes, norint, kad žmonės valgytų sveikiau, daug dėmesio savo meniu turi skirti ir restoranų šefai. „Tiflisi Dukani" restoranui mikrobangų krosnelė ar gruzdintuvė – svetimi žodžiai. Viskas kepama natūraliame grilyje, o tai nėra taip dažna visais sezonais dirbančiuose restoranuose. Daugiausia dėmesio skiriama natūraliems prieskoniams, šviežioms salotoms bei kokybiškai mėsai. Tie, kas ragavo vieno iš pagrindinių restorano patiekalų – viščiuko Tabaka – teigia, kad kokybė ir dėmesys maistui pasijunta iškart su pirmuoju kąsniu! Ne ką mažiau nustebina iešmelių ir salotų derinys – sultingi, dūmo skonio šašlykai puikiai dera su gaiviomis ir neapsunkinančiomis salotomis.

Tačiau maistas be vyno – kaip pasimatymas be bučinio. Jancis Robinson 1994 m. išleistoje knygoje teigia, kad vyno istorijos šaknys yra pietinėje Kaukazo dalyje – Gruzijoje, o tą paliudija neseniai atrasti 3000 metų senumo vyno ąsočiai. Jie buvo naudojami autentiškai gruzinų vyndarystei, vadinamai „kvevri”. Senovinės tradicijos išliko iki šiol, ir kai kurios daryklos vyną gamina tiktai pagal „kvevri” technologijas. Jų tiekiamų vynų galite teirautis ir „Tiflisi Dukani" restorane esančioje vyno parduotuvėlėje. Net žodis „wine” (angl. vynas) yra kildinamas iš žodžio „ghvino”. Nors po sovietinių laikų įprasta manyti, kad gruziniški vynai yra tiktai saldūs ir tiršti, Gruzija gali pasiūlyti itin daug skirtingų vynų – net 500 iš 4000 pasaulyje registruotų vyno rūšių priklauso Gruzijai! „Tiflisi Dukani" rasite didžiausią gruziniškų vynų pasirinkimą, kurio galvosūkius padės išspręsti restorano kolektyvas. Vyną galėsite užsisakyti prie valgio arba įsigyti atskirai, kaip krautuvėlėje.

Norintieji surengti išskirtinę šventę su gruzinų virtuve, gali kreiptis į administraciją ir išsakyti savo pageidavimus. Naujose patalpose atsiradus daugiau laisvės rengti banketus ar furšetus, restoranas pasiruošęs priimti svečius, norinčius pažymėti šventę tiek mažame, tiek didžiuliame draugų ir artimųjų rate. Esant išskirtiniams pageidavimams, šventę galima surengti ir klientų išsirinktose patalpose ar sodyboje, viską pagyvinant vietoje kepamu gruzinišku maistu. Taigi „Tiflisi Dukani” mielai padės suorganizuoti šventę bet kokia proga.

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną