Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Šviežių idėjų gūsis Baltijos maisto ir gėrimų parodoje BAF

2019-11-02
Paskelbk savo straipsnį

Kasmetinė Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF savo lankytojus šiemet pasitiks kupina naujų idėjų, koncepcijų, dalyvių, produktų ir žinių. Lapkričio 7-9 dienomis parodų ir kongresų centras „Litexpo“ virs gurmanų, kulinarijos mėgėjų ir restoranų profesionalų traukos centru. Pastariesiems BAF šiemet bus itin dosnus.

„Naujos BAF koncepcijos atsirado siekiant savo lankytojams pateikti tokį turinį, kuris ne tik atitinka šiandienos aktualijas, bet ir pristato ateities tendencijas bei suteikia daug neįkainojamų žinių tiek kulinarijos mėgėjams, tiek profesionalams“, – pasakoja projekto vadovė Lilijana Dirsienė.

Maisto performansai – to dar nebuvo

Meno performansai tampa vis dažnesne forma norint atkreipti dėmesį į vartotojiškumą. Maisto industrija – ne išimtis. Tad ir Lietuvoje BAF parodos metu pirmą kartą vyks meniniai pasirodymai su maistu.

„Jų tikslas – ne tik pramoginis. Norime vizualiai ir įdomiai atkreipti dėmesį į perteklinį produktų vartojimą, galybės sugedusių produktų beprasmišką išmetimą bei ugdyti pagarbą maistui, vertinti jo kokybę“, – pasakoja L. Dirsienė.

Maisto gaminimo pamokos su žinomais modeliais ir radijo laidų vedėjais

Kasmet BAF kviečia į „Virtuvės studiją“, kurioje pasirodo kulinarai. O šiemet programa plečiasi. Prie besidalinančių savo patarimais jungiasi žinomi žmonės, kurie laisvalaikiu taip pat mėgsta gaminti. Tai – garsus modelis ir tinklaraščio „Kitchen Julie“ autorė Julija Steponavičiūtė, renginių organizatorė ir radijo laidų vedėja Agnė Grigaliūnienė bei daugelis kitų.

Be to, šiemet toje pačioje erdvėje vyks daugybė diskusijų, kurių dalyviai vėlgi – gerai žinomi žmonės: visuomenininkė Dovilė Filmanavičiūtė, rašytoja ir „Užkalnio“ žurnalo vyr. redaktorė Fausta Marija Leščiauskaitė, profesorius Rimvydas Laužikas ir kt.

Beje, šiemet „Virtuvės studijoje“ vyks ir Jaunojo šefo konkursas: „Jaunieji virėjai tarsi muzikos atlikėjai lips ant scenos ir per 2 valandas parodys įspūdingiausius kulinarinius sugebėjimus! „Tai bus tarsi TV šou, teatras ir gastronominė pamoka viename“, – pristato L. Dirsienė.

Pirmieji geriausių maisto vagonėlių rinkimai

Dar viena BAF naujovė – geriausio maisto vagonėlio (angl. food truck) rinkimai.  Pirmą kartą Lietuvoje bus įvertinti ir apdovanoti geriausi šalies maisto vagonėliai. Tuo pačiu šis renginys taps idealia vieta kiekvienam parodos lankytojui paragauti ką nors naujo.

Taigi šios parodos metu nebus kada išalkti, nes skirtingų pasaulio virtuvių produkciją siūlys ne tik dalyvių stendai, bet ir maisto vagonėliai, kurių vienoje vietoje dar niekada nebuvo tiek daug!

Ištroškusiems žinių – net dvi konferencijos

Restoranų verslo atstovai ir visi tie, kam įdomi ši sritis, kviečiami registruotis į „BAF Summit“, o besidomintys pakuočių dizainu rinksis „NAPA Talks“.

Greitėjantis gyvenimo tempas, kylantys vartotojų lūkesčiai maisto kilmei ir kokybei, besikeičianti valgymo kultūra bei ženkliai auganti konkurencija kelia naujus iššūkius maitinimo verslui.

„BAF Summit“ savo srities specialistai dalinsis žiniomis, kaip nepaskęsti gausoje ir veikti pagal šių dienų taisykles. Tad konferencija nors ir orientuota į restoranų verslą, įgytas žinias galima bus pritaikyti ir kitose srityse.

Be viso to, Baltijos maisto ir gėrimų parodoje šiemet bus pristatyta daugiau nei 100 prekės ženklų ir jų atstovų, kurie kvies ragauti ir čia pat vietoje įsigyti naujienų arba rinkoje netgi dar nepasirodžiusių produktų.