Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Šveicarai pagamino netirpstantį šokoladą

2009-07-21
Paskelbk savo straipsnį

Šokolado gamybos srityje lyderiaujančios, šveicarų kompanijos Barry Callebaut specialistai pagamino „šilumai atsparų šokoladą“. Naujasis produktas tirpsta esant 55 laipsnių pagal Celsijų temperatūrai (įprastinis šokoladas pradeda tirpti 30-ties laipsnių temperatūroje).

„Tai įkvepianti idėja!“, - pareiškė banko Zurcher Kantonalbank finansų analitikas Daniel Biurki, komentuodamas naujojo produkto investicines perspektyvas. Naujasis šokoladas, pavadintas „Vulkanu“ („Vulcano“), nesukels vartotojams papildomų nepatogumų – neištirps rankinėje ar rankose. Be to, „Vulcano“ turi dar vieną naudingą savybę – jo energetinė vertė net 90 % mažesnė už įprasto šokolado.

Kompanijos vadovybė teigia, jog naujasis produktas užkariaus karštųjų šalių rinką. Dalinai, tikimąsi, jog naujas šokoladas taps hitu tokiose šalyse kaip Indija, Kinija, kur vartotojai dažnai parduotuvių lentynose randa ištirpusį šokoladą. Mat nepakanka lėšų įsigyti brangiai kainuojančius šaldytuvus...

Kompanija Barry Callebaut tikisi, jog „Vulcano“ pasirodymas Azijos rinkoje padės išspręsti problemą produkcijos paklausai. Pastaraisiais metais šokolado vartojimas vakarų Europos bei Šiaurės Amerikoje nežymiai mažėja. Aštuonių didžiųjų Vakarų šalių vartotojai 2008 metais pirko 2, o štai JAV – 8 procentais mažiau nei prieš tai praėjusiais metais. Kągi, naujasis produktas „Vulcano“, į rinką įsiverš kaip tikras vulkanas ir pradžiugins karštose šalyse gyvenančius smaližius.

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: http://newsme.com
Nuotrauka: www.swissinfo.ch
Meniu.lt informacija