Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Sūrių mėgėjai - į Pjemontą! (šventės)

2009-08-28
Paskelbk savo straipsnį

Aštrokas Gorgonzolos, subtilus brie ar lengvo ožkos pieno skonio – visų šių ir dar dešimtis kitų Pjemonto sūrių bus galima paragauti mūgėje, kuri vyks rugsėjo 18-21 dienomis, mažyčiame Bra miestelyje, įsikūrusiame Šiaurės Italijoje.

Italijos miestelis Bra nuo seno garsėja savo sūriais. Čia įsikūręs ir „Gastronomijos universitetas“ visame pasaulyje žinomas judėjimas Slow Food, taip kad ši vieta rengti kasmetinę mūgę, parinkta neatsitiktinai. Renginio metu miestelyje bus pastatyti paviljonai, kuriuose ir vyks daugiau nei 70 rūšių mėlynųjų, nevirtų, presuotų Pjemonto sūrių degustacijos. Prie sūrių taip pat bus patiekiamos Ligūrijos alyvuogės, karšti fokačio (fokachio) paplotėliai ir žinoma, vietinis vynas. Beje, keletą išskirtinio baltojo Gavi butelių bus galima įsigyti mūgės pabaigoje organizuojamame vynų aukcione.

Ši mūgė Bra miesteliui – vienas svarbiausių metų įvykių. Dar daugiau, šis renginys labai populiarus viso pasaulio gurmanų tarpe. Kasmet jame dalyvauja daugiau nei 120 tūkstančių žmonių. Miestelyje „pridygsta“ šimtai paviljonų ir kiekviename jų galima ragauti įvairiausių rūšių sūrių bei sultingų itališkų alyvuogių. Suvalgytų sūrių, fokačio (fokachio) paplotėlių ir alyvuogių kiekiai skaičiuojami tonomis. Nenuostabu, ar kas galėtų atsispirti tokiems skanėstams...

Raminta Skripkaitė
Šaltiniai: cheese.slowfood.it; anitaris.com
Nuotraukos: cheese.slowfood.it; europeeuphoria.com
Meniu.lt informacija

Praėjusių metų akimirkos>>