Suomiškos bulvių ir lašišos salotos

Suomiškos bulvių ir lašišos salotos

Geriausias patiekalas karštu oru – vasariškai sotus valgis, kuris pasotins gan ilgam, bet kartu ir neapsunkins. Šios suomiškos salotos būtent ir yra tas aukso viduriukas. Sotesnės už paprastas salotas, bet kartu ir kaloringos.
Jas valgiau šaltas sedėdama miško pavėsyje. Nors bulves įprasta valgyti šiltas, bet vasariškos bulvės yra tokios lengvos, kad labai skanios ir šaltos, ypač sumaišytos su kvapniais krapais. O lašišą skanu valgyti įvairiais pavidalais.
Šios salotos gali būti gaminamos ir su karšto rūkymo lašiša ar bet kuria kita žuvimi. Baltojo vyno actą galite keisti šviežiomis citrinų sultimis.

INGREDIENTAI
700 g šviežių mažų bulvių
3 kietai virtų kiaušinių, perpjautų į 4 dalis
2 st. salotų lapų, stambiai supjaustytų
250 g vyšninių pomidorų
1 st. agurko, supjaustyto
1/4 raudonojo svogūno, supjaustyto
sauja krapų
2 arbat. š. sviesto
žiupsnelis jūros druskos, juodųjų pipirų

Lašiša
300 g lašišos (kepiau 2 gabaliukus po 150 g)
žiupsnelis jūros druskos, juodųjų pipirų
žiupsnelis žuvies prieskonių
aliejaus kepimui

Padažas
5 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. baltojo vyno acto
2 valg. š. švelnių garstyčių
1/2 arbat. š. rudojo cukraus

GAMINIMAS
1. Išvirti bulves. Apibarstyti šviežiais krapais, įmesti sviesto gabaliuką.
2. Lašišą apibarstyti prieskoniais, druska, pipirais.
3. Keptuvėje įkaitinti aliejų ant vid. aukštos temp., sudėti lašišos gabaliukus. Viršų kepti apie 3-4 min. Sumažinti temp. iki vidutinės, apversti lašišą ir kepti viršų apie 3 min. Tada pakepti šonus apie 30 s. kiekvieną.
4. Iškepusią lašišą supjaustyti į nedidelius gabaliukus.
5. Mažame indelyje sumaišyti padažo ingredientus.
6. Į didelį dubenį ar lėkštę sudėti salotų lapus. Tada pomidorus, agurkus, bulves, kiaušinius, lašišą, svogūną. Apibarstyti druska, pipirais. Užpilti padažu, atsargiai išmaišyti.
7. Patiekti šiltas ar šaltas.

@Skanauk su Aušra

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną