Someljė ir šefai vėl kviečiami kurti tobulus vyno ir desertų derinius

Someljė ir šefai vėl kviečiami kurti tobulus vyno ir desertų derinius

Dalyvių komanda vertinimo komisijai turi pateikti originalų desertą ir prie jo priderintą vyną. Renkant čempioną – Auksinės šakutės laimėtoją, vertinamas pristatymo profesionalumas ir meniškumas, deserto estetika, vyno parinkimo motyvacija, vyno ir deserto išvaizdos, skonio ir kvapo derėjimas.

 Anot LSA prezidento ir renginio iniciatoriaus Arūno Starkaus, čempionato tikslas – skatinti išradingą vyno ir saldumynų vartojimą. Todėl šiemet prizų fondą papildė naujos nominacijos:

-          už sėkmingiausią  putojančio vyno ir deserto derinį (prizą įsteigė „Ca‘ Dei Mandorli“ ir „Vyno klubas“);
-          už geriausią vyną (prizą įsteigė „Riedel“ ir „GourmetPro“);
-          už lietuviškiausią desertą (prizą įsteigė „Vilkyškių pieninės“ kietasis sūris „Jubiliejinis 1934");
-          už lengviausią vyną (prizą įsteigė „Acqua Panna“ ir „S. Pellegrino“).

Varžybų metu žiūrovams bus surengta vyno gamintojo „Ca‘ Dei Mandorli“ saldaus putojančio vyno degustacija ir Vilkyškių pieninės sūrio pristatymas.

Ankstesnių čempionatų laimėtojai:

2012 m. –  Arminas Darasevičius, Egidijus Lapinskas ir Renata Ozarovska (restoranas „Time“),
2011 m. –   Andrius Valčiukas („Vyno klubas“) ir Vytautas Samavičius (restoranas „La Cle“),
2010 m. –   Rasa Starkuvienė („Vyno klubas“) ir Milda Sužiedelytė (Western London University).

 Varžybas organizuoja Lietuvos someljė asociacija kartu su Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija (LRVVKA). Registruotis į čempionatą kviečiama iki lapkričio 4 dienos.

Registracijos anketą rasite čia >>

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną