Someljė ir šefai kviečiami ruoštis šių metų vyno ir desertų derinių čempionatui

Someljė ir šefai kviečiami ruoštis šių metų vyno ir desertų derinių čempionatui

Anot čempionato sumanytojo LSA prezidento Arūno Starkaus, Lietuvoje vykstančios varžybos yra unikalios, neturinčios analogų pasaulyje, todėl jomis domisi kaimyninių šalių virtuvės ir vyno profesionalai. Šiemet nuspręsta užsieniečius priimti dalyvauti, taigi čempionatas bus atvirasis, o Lietuvos desertų ir vyno mėgėjų bendruomenė turės galimybę palyginti skirtingų šalių desertus.

Pernai čempionate, kuriame varžėsi 20 komandų, nugalėjo Justinas Kapkovičius ir Renatas Jauniškis („IDW Esperanza Resort“) už moliūgų sūrio pyragą su „Rozes Porto White“; vicečempionais tapo  Narimantas Miežys ir Audrius Goštautas ("Kempinski Cathedral Square" restoranas „Telegrafas“) už desetą „Braškė šokolade“ su „Weingut Pockl Rosso e Dolce 2010“; trečia vietą užėmė Arminas  Darasevičius, Andrius Kubilius, Renata Ozarovska (restoranas „Time“) už desertą „Ruduo“ su „Reichsgraf von Kesselstatt Kaseler Nies'chen Riesling Spatlese 2007“.

Ankstesnių čempionatų laimėtojai:
2012 m. –  Arminas Darasevičius, Egidijus Lapinskas ir Renata Ozarovska (restoranas „Time“),
2011 m. –   Andrius Valčiukas („Vyno klubas“) ir Vytautas Samavičius (restoranas „La Cle“),
2010 m. –   Rasa Starkuvienė („Vyno klubas“) ir Milda Sužiedelytė (Western London University).

Varžybas organizuoja Lietuvos someljė asociacija kartu su Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija (LRVVKA). Registruotis į čempionatą kviečiama iki lapkričio 03 dienos.

Dėl papildomos informacijos kreipkitės:
Lietuvos someljė asociacija
Agnė Dirgėlienė
 info@somelje.lt, tel. nr. (8 5 ) 215 94 38.
www.somelje.lt


Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną