Šokoladas, nekenkiantis dantų emaliui

Šokoladas, nekenkiantis dantų emaliui

Belgijoje sukurtas pirmasis pasaulyje šokoladas, kuris visiškai nekenkia dantų emaliui. Vietoje tradicinės sacharozės gaminant šokoladą naudojama izomaltuliozė. Ji priklauso tai pačiai grupei, kaip ir sacharozė. Tai reiškia, jog tai taip pat yra cukrus, tačiau nekenkiantis dantims.

Naujasis mokslininkų atradimas jau pritaikytas gamyboje. Belgijos konditerijos fabrikas išleido visą seriją vaikų dantukams nekenkiančio šokolado. Šią produkciją „palaimino“ ir tarptautinė organizacija „Tooth Friendly International“, todėl ant pakuotės puikuojasi organizacijos logotipas „laimingas dantukas“.

Nepaisant to, jog naujasis šokoladas nekenkia dantims, juo pernelyg mėgautis nederėtų, nes jis toks pat kaloringas, kaip ir tradicinis šokoladas.

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: www.rian.ru
Nuotraukos: www.rian.ru
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną