Šokoladas iš kupranugarių pieno ir gerklės skausmą mažinantys ledai (įdomybės)

Šokoladas iš kupranugarių pieno ir gerklės skausmą mažinantys ledai (įdomybės)

Pasirodo, šokoladas gali būti gaminamas ne tik iš karvių, bet ir iš kupranugarių pieno. Visai neseniai Jungtiniuose Arabų Emyratuose buvo pristatyta nauja šokolado rūšis, pagaminta būtent iš kupranugarių pieno. Gardėsis pavadintas „Al-Nassma“ („Lengvas, gaivus vėjelis“). Tiesa, šią naujovę sugalvojo ne arabai, o vokietis Martinas von Almsikas, kuris yra vieno šokolado fabriko vadybininkas. Šioje šalyje dėl imigracijos arabai sudaro mažumą (beveik 80 % gyventojų yra užsieniečiai), tačiau šalies tradicijos išlieka labai svarbios. Dėl šios priežasties šokolado gamybai pasirinktas kupranugarių pienas – vienas pagrindinių produktų šalies virtuvėje.

Ledai išgydys nuo peršalimo?
Daugelis mano, jog peršalus ledų valgyti negalima, o štai degtinė – puiki dezinfekcijos priemonė. Kiek tokiu būdu pasveikusių yra, vienas Dievas težino, tačiau gydytojas iš Vokietijos Maiklas Degas teigia, kad degtinė nepajėgi sunaikinti visų bakterijų. Gydytojas siūlo gerklę skalauti sūriu, sodos ar žolelių tirpalu, taip pat paskanauti šokoladinių ledų. Anot mediko, šokoladiniai ledai sumažina gerklės skausmą ir padeda pasišalinti dėl uždegimo atsiradusioms gleivėms.

Džiovinti vaisiai – naudinga
Vėlyvą rudenį ir žiemą, kai vaisių asortimentas sumažėja, pagelbėti gali ir džiovinti produktai. Jeigu norite turėti sveikus dantis ir gražią šypseną, atkeipkite dėmesį į džiovintas juodąsias slyvas. Visai neseniai Meksikos specialistai padarė išvadą, kad juodosios slyvos naikina bakterijas, kurios dauginasi esant įvairiems susirgimams. Juodosios slyvos taip pat turi puikių antibakterinių savybių, todėl kovoja su ėduonimi ir dantų akmenimis. Be viso to, šiose slyvose yra geležies ir vitaminų, o jeigu kasdien suvalgysite po penkias šešias slyvas, pagelbėsite savo skrandžiui bei virškinamajam traktui, atsikratysite riebalų pertekliaus.

Pagal povarenok.ru parengė Jolanta Kahveci
Nuotraukos: sxc.hu
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną