Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Škotiško viskio festivalis

2009-03-20
Paskelbk savo straipsnį

Tie, kurie seniai svajojo pamatyti viskio tėvynę, turėtų nuvykti į Škotiją, kur gegužės 1–10 dienomis vyks festivalis „Spirit of Speyside“ („Speisaido dvasia“). Į šventę susirinks daugiau nei pusė šalies viskio gamintojų. Speisaidas (Spey upės slėnis) – nedidelis regionas Škotijos šiaurės rytuose, kuriame pagaminama apie 50 procentų viso škotiško viskio. Žinomiausios daryklos – „Aberlour“, „Balvenie“, „Glenfiddich“, „The Glenlivet“, „The Macallan“.

Spey upės slėnyje yra įsikūrę apie 100 viskio gamintojų. Dauguma jų duris lankytojams atveria tik kartą per metus – festivalio „Speisaido dvasia“ dienomis. Škotiškas viskis (angl. scotch whisky arba scotch) – iš salyklo, miežių bei kitų grūdų Škotijoje gaminamas viskis, ąžuolinėse statinėse išlaikomas ne mažiau kaip 3 metus.

Tiems, kuriems nusišypsos laimė atsidurti Speisaide šiuo metu, galės apsilankyti prestižiškiausiuose viskio gamintojų regionuose, mažyčiuose šeimų cechuose, kurie mažai tepasikeitė nuo XIX amžiaus, taip pat pabuvoti unikalioje gamyklėlėje „Cardhu Distillery“, valdomoje moters.

Retų viskio rūšių degustacijos, susitikimai su gamintojais bei kolekcionieriais, įdomios paskaitos apie šio gėrimo gamybą bei istoriją Škotijoje, parodos-aukcionai – visa tai tik nedidelė dalis šventinės programos. Tiesa, malonaus laiko praleidimui planuojami nacionalinės škotiškos muzikos vakarai bei madų demonstracijos, kurių metu bus pristatytos kiltų kolekcijos.

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: www.whiskyspeyside.co.uk
Nuotraukos: www.whiskyspeyside.co.uk
Meniu.lt informacija