Skonis... gydo

Skonis... gydo

Skoniu galima gydyti. Tai - tikrai ne pokštas. Beje, skonio terapija - bene vienintelė sritis, kur galima drąsiai imtis savigydos. Juk, šiaip ar taip, tai - tas pats jums įprastas maistas. Tik kad vartojamas su konkrečiu tikslu.

Metodika savo principu šiek tiek primena adatų refleksoterapiją. Liežuvio skonio receptorius veikia įvairūs pojūčiai: kartumas, rūgštumas, saldumas, sūrumas.

Ir, pasirodo, šiais pojūčiais galima gydyti! Juk liežuvis - tai tarsi vartai į mūsų organizmo vidų. Jame apstu refleksogeninių zonų, kurios susijusios ne tik su virškinamuoju traktu, bet ir su visais organais.

Be abejo, tokia terapija galima naudotis tik kaip pagalbine priemone, visiškai išgydyti ligų ji nepadeda. Bet pabandyti - verta.

- Jei palaikysite ant liežuvio truputėlį su sviestu sumaišyto medaus - galite palengvinti kosulį.

- Saldžiais produktais lengvinami širdies ir kraujagyslių ligų simptomai, kadangi saldumas skatina kraujagyslių išsiplėtimą.

- Jei staiga jums šoktelėjo kraujospūdis - įsimeskite po liežuviu ką nors saldaus. Jau po 5-7 minučių turėtumėte pajusti palengvėjimą.

- Kai spaudimas nukritęs, burnoje rekomenduojama palaikyti citrinos skiltelę ar jos sulčių.

- Kartūs produktai veikia priešuždegimiškai, normalizuoja inkstų darbą, valo organizmą nuo šlakų ir druskų sankaupos.

- Nedideliais kiekiais vartojamas kartumas skatina ir protinius gebėjimus. Tačiau piktnaudžiauti karčiais produktais neverta: didelis jų kiekis sukelia depresiją ir liūdesį.

- Aštrus maistas gerina virškinimą, valo kraują, naikina mikrobus ir sušildo kūną iš vidaus. 

www.lsveikata.lt informacija
Nuotraukos: inmagine.com

2011 04 04

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną