Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Geriausi Lietuvos šefai siūlo idėjas valstybės 100-mečiui

2017-09-21
Paskelbk savo straipsnį

Artėjant valstybės 100-mečiui, geriausi Lietuvos virtuvės šefai, tęsdami Lietuvos regionų virtuvės ciklą, pristatė suvalkiečių virtuvės patiekalų ypatumus, panaudojant šiuolaikines gamybos technologijų galimybes.

Restorane „Karpynė“ patyrę virtuvės meistrai, tarp kurių – aukso medalius pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA/Culinary Olympics 2016“ iškovojusios Honorata Lyndo ir Liucija Makovska, geriausiu Lietuvos virėju 2016 m. pripažintas Jevgenij Volkov, skonio detektyvas Ruslanas Bolgov, dalinosi patiekalų gamybos ir pateikimo subtilybėmis, puošybos idėjomis bei kvietė mėgautis išskirtiniais skoniais.

Šventiškai renginį papuošė bei kūrybiškai lietuvišką septyniolikos kilogramų sūrį su valstybės simboliu išdrožinėjo Vita Brūzgienė - pasaulio kulinarijos olimpiados „IKA/Culinary olympics 2016“ - meninio sūrio drožinėjimo sidabro medalio laimėtoja.

Svečių pasitikimui pasiūlyta baravykų-voveraičių, svogūnų užtepėlė su trumais bei mini bulvių blyneliai su rūkyta antiena, filadelfijos sūriu ir šilauogėmis. Virtuvės šefas Artūras Braslauskas brandintą jautieną su baravykais, vytintu kiaulienos kumpiu, gražgarstėmis derino su „brioche“ bandelėmis, skanino „Santa Maria“ prieskoninėmis žolelėmis su česnakais. Restorano „Karpynė“ virtuvės šefė Jolanta Gervienė iš šviežio karpio paruošė alaus tešloje keptus karpio gabaliukus, patiekiamus su burokėlių rasalu, skanintu pievagrybių ir juodųjų triufelių padažu bei paprastomis kelmiukėmis.

Skonio ekspertas Ruslanas Bolgov siūlė pažvelgti į vištienos gaminimą kitaip ir ieškoti naujų skonio natų, perlinį kuskusą derindamas švelnia „kempine“, gardindamas pomidorais, apelsinų padažu, „Koppert Cress“ žaluma. Virtuvės meistrės Honorata Lyndo ir Liucija Makovska anties krūtinėlę paruošė su troškintų kulšelių gratenu, troškintais kopūstais su obuoliais, bulvių šaltalankių piurė, „Kalamata“ aliejumi, skanino bruknių padažu. Restorano „Apvalaus stalo klubas“ virtuvės šefas Jevgenij Volkov veršienos kumpio raumenį derino su sūdytų kviečių ir saulėgrąžų garnyru, kepintomis voveraitėmis ir karamelizuota morkyte. Desertą iš meduolio trupinių, šaltalankių parfait su žemuogėmis ir slyvų karamele pristatė restorano „Onorė“ virtuvės šefas Bernardas Anužis.

Prie pasiūlytų patiekalų gėrimus derino „Monin“ Ambasadorius Danila Blagoveščenskij. Parodomieji patiekalai buvo patiekiami „Steelite“ naujos serijos moderniose lėkštėse, išsiskiriančiose stilinga forma ir spalvomis, įkvėptomis gamtos vaizdinių. Renginyje virtuvės šefai ir padavėjai buvo pasipuošę individualaus įvaizdžio kūrėjų „Jokado projektai“ jaunatviškais, stilingais „Julia Janus“ virėjų, padavėjų švarkais ir prijuostėmis. 

Įrangos profesionalai supažindino su maisto gamybos įrangos inovacijomis - naujais įrengimais: nuo konvekcinių krosnių MKN  iki brandinimo šaldytuvų. Švaros ir higienos ekspertai „Manjana“ pasiūlė efektyvius valymo sprendimus slidžių grindų priežiūrai. Įmonė „Infoprojektai“ pristatė programą „Chef Files“ – naujieną, orientuotą restoranų verslo profesionalams, kuri akimirksniu sudaro technologines-kalkuliacines korteles su alergenų pažymėjimu, porcijos kaloringumu, savikaina ir kaina.

LRVVKA informacija
Nuotraukos: Robertas Daskevičius