Šiltos grikių ir burokėlių salotos

Šiltos grikių ir burokėlių salotos

 

Mano santykiai su grikiais ilgą laiką buvo gana komplikuoti. Kiek pamenu vaikystėje labai jų nemėgau, tačiau per jėgą buvau verčiamas juos valgyti. Todėl grikiai man niekada neasocijavosi su tuo, ką aš valgysiu tada, kai galėsiu pats rinktis, ką valgyti. 
Tačiau, o vaikystės naivume, aš klydau. Aš tiesiog nemokėjau jų gaminti.
Todėl suteikite ir jūs šansą. Šios salottos yra lengvos, maistingos, turi daug baltymų, bei mažai kalorijų.

INGREDIENTAI
350g grikių kruopų
3 didelių burokėlių
50g špinatų
100g pievagrybių arba kitų grybų
1 nedidelio poro
2 česnako skiltelių
1 arbt. š. džiovinto rozmarino
½ arbt. š. druskos
Druskos
Pipirų
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 valg. š. kokoso aliejaus
1-2 valg. š. balzaminio acto

 

GAMINIMAS
1. Orkaitę įkaitinkite iki 200° C. Nuskuskite ir supjaustykite burokėlius vidutiniais gabaliukais. Grūstuvėje gerai sutrinkite džiovintą rozmariną ir druską.
2. Burokėlius sudėkite į dubenį. Įpilkite 1 valg. š. alyvuogių aliejaus, 1 valg. š. balzaminio acto ir rozmarino druską. Kepkite orkaitėje 40 minučių.
3. Grikių kruopas išvirkite ir palikite, kad išbrinktų.|
4. Didelėje keptuvėje įkaitinkite kokoso aliejų. Dėkite supjaustytą porą ir kepkite ant nedidelės ugnies, kol suminkštės. Įdėkite supjaustytą česnaką. Pakepkite porą minučių. Tada dėkite supjaustytus grybus ir kepkite kol gerai iškeps. Pagardinkite druska , pipirais ir 1 valg. š. balzaminio acto. Įdėkite špinatus ir pakepinkite dar porą minučių. Galiausiai sudėkite išvirtus grikius ir gerai sumaišykite. Jeigu reikia, pagardinkite druska ir pipirais.
5. Perkelkite į lėkštes ir ant viršaus dėkite kepintus burokėlius.

Skanaus!

@Kas Tas Avokdas

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną