Kiekvienais metais renginys auga - jame dalyvauja vis daugiau aludarių, pateikiama daugiau alaus pavyzdžių. Šiemet renginys vyks dvi dienas. Gegužės 10d. bus alaus vertinimai kategorijose, renkami kategorijų nugalėtojai. Gegužės 11d. vyks finalas, kurio metu teisėjų grupė išrinks geriausią konkurso alų. Šių metų „Aludarių taurė“ vyks alaus restorane „Tores Bravoras“.
Jeigu nieko negirdėjote apie tai - trumpai kas ta „Aludarių taurė“.
Tai renginys, kuriam namų aludariai ruošiasi visus metus. Renginys, kurio metu susirenka dešimtys dalyvių ir konkursui pristato daugiau nei šimtą alaus pavyzdžių.
„Aludarių taurė“ - alaus konkursas, kurio metu kompetetingi Lietuvos ir užsienio alaus ekspertai išrenka geriausius egzempliorius atskirose kategorijose bei absoliučiai geriausią konkurso alų. Geriausią konkurso alų pateikęs aludaris apdovanojamas pagrindiniu konkurso prizu - Aludarių taure.
Tačiau „Aludarių taurė“ nėra vien tik alaus konkursas. Visų pirma - tai renginys, kurio metu yra puoselėjama alaus gamybos ir vartojimo kultūra. Šio ir panašių renginių tikslas yra nešti žinią apie tai, kad alus nėra tiesiog alkoholinis gėrimas, skirtas svaiginimuisi. Alus - tai ilgametis Lietuvos paveldas, šiuo metu atgimstantis savo naujomis apraiškomis, stilių ir rūšių įvairove.
„Aludarių taurė“ yra ir renginys, kurio metu aludariai pateikia geriausius savo sukurto alaus pavyzdžius, bendrauja apie alaus kultūrą, gamybos technologiją, dalinasi patirtimi. Renginys, kurio metu jie išgirsta kompetetingus savo alaus vertinimus bei atsiliepimus. Jie gauna galimybę sužinoti daugiau apie savo alų, išklausyti pastabas, mokytis iš klaidų ir tobulėti, semiantis patirties.
Todėl šio renginio organizatoriai kviečia visus namų aludarius ir komercines alaus daryklas dalyvauti šiame konkurse, pateikti savo pagamintą alų ir bandyti nugalėti bei tapti geriausiu konkurso aludariu, kuriam bus įteikta „Aludarių taurė“.
Registracija į renginį jau prasidėjo - aludarius kviečiame registruoti savo alų konkursui čia: registracija.aludariutaure.lt
Taip pat nuoširdžiai dėkojame renginio rėmėjams, kurių dėka renginys gali augti ir tęsti savo misiją. „Aludarių taurė 2014“ rėmėjai:
Generalinis taurės rėmėjas - „Alynas“ – pilstomo alaus parduotuvių-barų tinklas, kuriame parduodamas pilstomas alus. Jį galima gerti vietoje ar pirkti išsinešti. Vilniuje, Klaipėdoje ir Palangoje įkurtų „Alyno“ parduotuvių-barų ir užeigų koncepcija yra išskirtinė, nes ligi šiol Lietuvoje nebuvo vietos, kur būtų parduodama per 40 rūšių pilstomo alaus. Daugiau informacijos
http://www.alynas.lt
www.SAVASALUS.lt
krautuvėje, ieškant naujo skonio. Šį skonį dabar galite sukurti patys. Tam nebūtini profesionalų įgūdžiai ar ilgi virimo vakarai – kelios valandos ir Jūs sukūrėte savo alų, keletas savaičių nekantraus laukimo – galite ragauti bei vaišinti bičiulius ir artimuosius.
Rėmėjai:
eksperimentuoti, „žaisti“ su įvairiomis tradicinėmis ir kiek netikėtomis alaus gamybai natūraliomis žaliavomis, ieškoti naujų, įdomių alaus rūšių, skonių ir aromatų. Dirbtuvės įkurtos aludarystės meistriškumu garsėjančioje senojoje Švyturio alaus darykloje Klaipėdoje. Daugiau informacijos:
http://raudonuplytu.lt
UAB „Pilsena“ šiuo metu yra viena pirmaujančių įmonių, užsiimančių pilstomo alaus įrangos gamyba ir pardavimu Baltijos šalyse. Be standartinių sprendimų įmonė vykdo didžiulių sporto kompleksų, arenų, barų, restoranų alaus išpilstymo sistemų projektavimo darbus, taip pat atlieka įrangos instaliaciją bei priežiūrą. Daugiau informacijos: http://www.pilsena.lt/
Alaus Restoranas
Informacinis rėmėjas - Meniu.lt (internete: www.meniu.lt) – tai pirmasis, didžiausias, nepriklausomas specializuotas portalas apie sveiką maistą, gėrimų ir produktų naujoves, įvairenybes ir įdomybes, visus Lietuvos restoranus, klubus, kavines, barus ir kitas maitinimo įstaigas. Tai taip pat maitinimo informacijos, sveikos gyvensenos ir specilizuotų renginių gidas.
Informacinis rėmėjas - Alusalus.lt
Daugiau informacijos apie renginį ieškokite renginio svetainėje
http://AludariuTaure.lt ir namų aludarių bendruomenės svetainėje
http://Atvirasalus.lt