Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Šiemet, jau trečiąjį kartą, vyks kasmetinis renginys „Aludarių taurė 2014“

2014-04-14
Paskelbk savo straipsnį


Kiekvienais metais renginys auga - jame dalyvauja vis daugiau aludarių, pateikiama daugiau alaus pavyzdžių. Šiemet renginys vyks dvi dienas. Gegužės 10d. bus alaus vertinimai kategorijose, renkami kategorijų nugalėtojai. Gegužės 11d. vyks finalas, kurio metu teisėjų grupė išrinks geriausią konkurso alų. Šių metų „Aludarių taurė“ vyks alaus restorane „Tores Bravoras“.



Jeigu nieko negirdėjote apie tai - trumpai kas ta
„Aludarių taurė“.

Tai renginys, kuriam namų aludariai ruošiasi visus metus. Renginys, kurio metu susirenka dešimtys dalyvių ir konkursui pristato daugiau nei šimtą alaus pavyzdžių.

„Aludarių taurė“ - alaus konkursas, kurio metu kompetetingi Lietuvos ir užsienio alaus ekspertai išrenka geriausius egzempliorius atskirose kategorijose bei absoliučiai geriausią konkurso alų. Geriausią konkurso alų pateikęs aludaris apdovanojamas pagrindiniu konkurso prizu - Aludarių taure.

Tačiau „Aludarių taurė“ nėra vien tik alaus konkursas. Visų pirma - tai renginys, kurio metu yra puoselėjama alaus gamybos ir vartojimo kultūra. Šio ir panašių renginių tikslas yra nešti žinią apie tai, kad alus nėra tiesiog alkoholinis gėrimas, skirtas svaiginimuisi. Alus - tai ilgametis Lietuvos paveldas, šiuo metu atgimstantis savo naujomis apraiškomis, stilių ir rūšių įvairove.

„Aludarių taurė“ yra ir renginys, kurio metu aludariai pateikia geriausius savo sukurto alaus pavyzdžius, bendrauja apie alaus kultūrą, gamybos technologiją, dalinasi patirtimi. Renginys, kurio metu jie išgirsta kompetetingus savo alaus vertinimus bei atsiliepimus. Jie gauna galimybę sužinoti daugiau apie savo alų, išklausyti pastabas, mokytis iš klaidų ir tobulėti, semiantis patirties.

Todėl šio renginio organizatoriai kviečia visus namų aludarius ir komercines alaus daryklas dalyvauti šiame konkurse, pateikti savo pagamintą alų ir bandyti nugalėti bei tapti geriausiu konkurso aludariu, kuriam bus įteikta „Aludarių taurė“.

Registracija į renginį jau prasidėjo - aludarius kviečiame registruoti savo alų konkursui čia: registracija.aludariutaure.lt

Taip pat nuoširdžiai dėkojame renginio rėmėjams, kurių dėka renginys gali augti ir tęsti savo misiją. „Aludarių taurė 2014“ rėmėjai:

Generalinis taurės rėmėjas - „Alynas“ – pilstomo alaus parduotuvių-barų tinklas, kuriame parduodamas pilstomas alus. Jį galima gerti vietoje ar pirkti išsinešti. Vilniuje, Klaipėdoje ir Palangoje įkurtų „Alyno“ parduotuvių-barų ir užeigų koncepcija yra išskirtinė, nes ligi šiol Lietuvoje nebuvo vietos, kur būtų parduodama per 40 rūšių pilstomo alaus. Daugiau informacijos
http://www.alynas.lt

www.SAVASALUS.lt – elektroninė parduotuvė, sukurta norintiems savo alaus. Jums nebereiks išlaidauti bare ar
krautuvėje, ieškant naujo skonio. Šį skonį dabar galite sukurti patys. Tam nebūtini profesionalų įgūdžiai ar ilgi virimo vakarai – kelios valandos ir Jūs sukūrėte savo alų, keletas savaičių nekantraus laukimo – galite ragauti bei vaišinti bičiulius ir artimuosius.

Rėmėjai:
„Raudonų plytų alaus dirbtuvės“  – vieta, kur nedidelėmis partijomis gimsta netikėtos ir įdomios alaus rūšys. Čia naudojama alaus virimo ir brandinimo įrangą, kuri leidžia gaminti alų mažomis partijomis ir suteikia galimybę
eksperimentuoti, „žaisti“ su įvairiomis tradicinėmis ir kiek netikėtomis alaus gamybai natūraliomis žaliavomis, ieškoti naujų, įdomių alaus rūšių, skonių ir aromatų. Dirbtuvės įkurtos aludarystės meistriškumu garsėjančioje senojoje Švyturio alaus darykloje Klaipėdoje. Daugiau informacijos:
http://raudonuplytu.lt

„Dundulis“ - mažoji, lietuviško kapitalo, alaus darykla „Širvėnos bravoras“ įsikūrusi Biržų regioniniame parke ir pavadinta netoliese tyvuliuojančio ežero vardu. Čia gaminamas alus ir gira „Dundulis“.  Tai vienintelė alaus darykla Lietuvoje, kurioje alaus ir giros virimui naudojamas garas, gaunamas kūrenant malkas. Daugiau informacijos: http://dundulio.lt

UAB „Pilsena“ šiuo metu yra viena pirmaujančių įmonių, užsiimančių pilstomo alaus įrangos gamyba ir pardavimu Baltijos šalyse. Be standartinių sprendimų įmonė vykdo didžiulių sporto kompleksų, arenų, barų, restoranų alaus išpilstymo sistemų projektavimo darbus, taip pat atlieka įrangos instaliaciją bei priežiūrą. Daugiau informacijos: http://www.pilsena.lt/

 Alaus Restoranas
„TORES BRAVORAS“  įsikūręs ramioje Pavilnių regioninio parko pašonėje. Esam  unikalus, išskirtiniai. Restoranas kuris pats verda gyvą namini alų, tad, užsukę pas mus, galėsite pasigėrėti kaip aludariai gamina taip visų mėgstamą gėrimą. Mes kuriame tai, kuo tikime! O tikime Jumis - mūsų svečiais. Jūsų kritika skatina mus tobulėti, Jūsų pagiriamasis žodis įkvepia ir suteikia pasitikėjimo.

Informacinis rėmėjas -  Meniu.lt (internete: www.meniu.lt) – tai pirmasis, didžiausias, nepriklausomas specializuotas portalas apie sveiką maistą, gėrimų ir produktų naujoves, įvairenybes ir įdomybes, visus Lietuvos restoranus, klubus, kavines, barus ir kitas maitinimo įstaigas. Tai taip pat maitinimo informacijos, sveikos gyvensenos ir specilizuotų renginių gidas.

Informacinis rėmėjas - Alusalus.lt
Daugiau informacijos apie renginį ieškokite renginio svetainėje
http://AludariuTaure.lt ir namų aludarių bendruomenės svetainėje
http://Atvirasalus.lt

taure