Seniausias vyno restoranas (svetur)

Seniausias vyno restoranas (svetur)

Lankydamiesi Londono žinomiausioje Piccadilli parduotuvėje „Fortnum & Mason’s“, nepatingėkite nusileisti į apatinį aukštą. Čia įsikūręs restoranas-vynoteka, pavadintas „1707 Wine Bar“, kurio istorinės šaknys siekia gilias amžių gludumas.

Tiesa, pavadinime skaičiai parinkti neatsitiktinai. „Fortnum & Mason’s“ vieno iš karališkosios šeimos tiekėjų istorijai daugiau nei 300 metų…

Restorano-vynotekos išskirtinumas – uždaros vyno talpyklos. Masyvūs stalviršiai, akmeninės sienos ir senoviniai šviestuvai suteikia praėjusių šimtmečių atmosferą, kuri lankytojus perkelia tiesiai į XVIII amžių. Čia galima išsirinkti bei degustuoti įvairiausių skonių šampano: raudonąjį, baltąjį, rožinį ir desertinį. Prabangūs vyno gėrimai išdėstyti daugiau nei 500 pozicijų vyno žemėlapyje.

Paragauti galima ne tik vyno ir šampano. Restoranas pasiūlys ir kitokių gėrimų, tokių kaip kokteilis „Old Maple“ (senas klevas) – kartaus rūgių, plakto klevų ir vanilės sirupo skonio. Šio gėrimo receptui net 150 metų. Arba gėrimo „ Somersetito“ brendžio su šviežiai spaustomis obuolių ir žaliosios citrinos sultimis, pagardinto mėtomis. Neabejotinai, norėsis būtinai čia sugrįžti ir su kompanija.

Restorane „1707 Wine Bar“ galima surengti privatų vakarėlį, tačiau svečių skaičių reikės suderinti iš anksto, mat restoranas gali apgyvendinti ne daugiau kaip 50 žmonių.

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: nilsen.ru
Nuotraukos: nilsen.ru
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną