Romo bobos

Romo bobos

INGREDIENTAI (7 porcijos)
Boboms:
200 g miltų
50 g cukraus
3 g sausų mielių
0,5 a.š. vanilinio cukraus
0,5 a.š. žiupsnelio druskos
60 ml pieno
1 vnt. kiaušinio
50 g tirpinto sviesto

Sirupui:
7 v.š. rudojo cukraus
75 ml. (pusės stiklinės) mėtų arbatos
5 v.š. romo

Glajui:
1-2 v.š. citrinų sulčių (gali būti ir žaliosios citrinos)
5 v. .š. cukraus pudros

GAMINIMAS (1 VAL 15 MIN)
Į didelį dubenį sudėkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir mieles. Išmaišykite. Pieną truputį pašildykite (užtenka, kad būtų kambario temperatūros). Supilkite į miltų mišinį. Ten pat įmuškite kiaušinį ir pradėkite minkyti. Kai tešla taps vienalytė, supilkite ištirpintą sviestą ir toliau minkykite, kol tešla taps glotni ir beveik nebelips.  Įdėkite tešlą į švarų dubenį, uždenkite ir leiskite dvigubai pakilti.

Sirupui viską (išskyrus romą) sudėkite į puodą ir pakaitinkite apie 10 min. Supilkite romą.

Glajui – sumaišykite citrinos sultis su cukraus pudra. Pudros dėkite tiek, kad glajus būtų pakankamai tirštas (aš dėjau kokius penkis arbatinius šaukštelius su kaupu… o gal ir daugiau).

Kai tešla pakils, padalinkite ją į septynias lygias dalis. Iš kiekvienos suformuokite rutuliuką ir siūle į apačią dėkite į keksiukų kepimo skardą sustatytas keksiukų popierines formeles. Leiskite dar pusvalandį pastovėti, kad tešla formeles pakiltų. Statykite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 30 min.

Iškepusias išimkite ir subadykite mediniu pagaliuku. Nuimkite popierines formeles ir kiekvieną “bobą” įmerkite iki pusės į mėtų sirupą. Palaikykite kelias sekundes ir ištraukite. Taip padarykite su visais pyragaičiais. Kai “bobos” visiškai atvės, apliekite glajumi.

Recepto autorius: https://virtuvezaliems.wordpress.com

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną