Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Restorano apžvalga: „Toli Toli”

2019-03-11
Paskelbk savo straipsnį

Toli Toli” - ar prisimenate? Būtent tokiais žodžiais prasideda bene visos, vaikystėje skaitytos pasakos. Istorijos, keliančios nenumaldomą smalsumą ir klausimą - „o kas toliau?”. Pasakojimai, pamaitinantys vaizduotę. Ir netgi - surenkantys nerimastingo vėjo išblaškytas mintis.

Visus šiuos jausmus vieną šeštadienio vakarą vėl prisiminiau nedideliame bohemiškame Druskininkų restorane, pasakišku pavadinimu - „Toli Toli”.

Turiu pripažinti, jog rinkdamasi, kokius restoranus norėsiu aplankyti Druskininkuose, „Toli Toli” pavadinimą įrašiau pirmoje sąrašo vietoje. Šis restoranas patraukė mano dėmesį itin artimu, įvairių kelionių įkvėptu stiliumi, patraukliu ir nenuobodžiu patiekalų meniu bei ta, net nuotraukose juntama, sušildančia atmosfera.

Tačiau pasakojimą reikėtų pradėti nuo pradžių. Savaitgalį ilsėdamasi Druskininkuose, visai pamiršau pasirūpinti staliuko restorane „Toli Toli” rezervacija. Tiesą sakant, nemaniau, jog to prireiks, tačiau vos dirstelėjusi pro šio restorano langus, pasigailėjau savo sprendimo. Šeštadienio vakarą „Toli Toli” buvo pilnas žmonių. Iš pažiūros atrodė, jog jame nebuvo nei vienos laisvos vietos. Tiesa, šis įspūdis greitai pasitvirtino maloniai padavėjai informavus, jog restorane iš tiesų nėra nei vieno laisvo stalelio. Kabindamiesi už paskutinio šanso kokiu nors būdu gauti laisvą staliuką, pasiteiravome, ar niekas neplanuoja greitu metu išvykti. Iš pradžių, akimis perbėgusi restorano salę, mergina mums pasakė, jog niekas artimiausiu metu nesiruošia išeiti. Dar patikslino, jog net ir svečiams išvykus, jų vietą greičiausiai užims kiti - tie, kurie iš anksto rezervavo vietas. Darėsi apmaudu, jog nepasirūpinome rezervacija, juk būtent šį restoraną aplankyti viešnagės metu norėjome labiausiai...

Tačiau mūsų pokalbį nugirdusios merginos draugiškai pasiūlė užimti jų vietą - esą jos jau laukia sąskaitos ir greitai jų staliukas bus laisvas. Padavėja sutiko mums rezervuoti šią vietą kiek vėlesniam laikui, tačiau nustebino keistoku laiko planavimu. Pirmiausia darbuotoja mums pasiūlė ateiti už valandos. Mums pradėjus abejoti, laukimo laikas sutrumpėjo iki pusvalandžio. Dar vėliau - dvidešimties minučių.

Pasivaikštinėję Druskininkų gatvėmis, grįžome į populiarųjį kurorto restoraną ir prisėdome prie mums rezervuoto didelio stalo. Kai po poros minučių iš restorano išvyko kone tuzinas svečių, padavėjos paprašėme mažesnio staliuko dviems. Ir jų gavome net keturis. Pasirodo, mums į restoraną sugrįžus sutartu laiku (po dvidešimties minučių), atsilaisvino bent penki staliukai. Galbūt, tai tebuvo sutapimas, tačiau likome nesupratę, kodėl apie tokią padėtį padavėja mūsų neinformavo iš anksto, mums pasiteiravus, ar kas nors iš svečių nesiruošia greitu metu išvykti.

Nepaisant keisto nesusipratimo vakaro pradžioje, įsipatoginę gerokai tuštesnėje restorano erdvėje, įnikome skaityti meniu. Užkandžių skiltyje - Artimieji Rytai ir jų virtuvės perlai - falafeliai, humusas, keptų baklažanų kremas, taip pat mūsų skoniui labiau pažįstamas mėsyčių rinkinys, keptos bulvytės, užkandėlė su vengriškais lašinukais ir t.t. Mano dėmesį labiausiai patraukė „Mezze” - didelė lėkštė užkandžių. Joje - poros rūšių humusas, keptų baklažanų kremas, falafeliai, daržovių lazdelės, alyvuogės, duonelė. Pamaniau, jog tai puikus būdas vienu metu paragauti skirtingų restorano „Toli Toli” užkandžių.

Kai ant stalo atkeliavo užkandžių lėkštė „Mezze”, joje esančių valgių porcija man pasirodė tikrai tinkama dviems žmonėms. Mano skonio receptorius labiausiai sužavėjo humusas su vytintais pomidorais, marinuotas baklažanas, „Baba Ganouš” - keptų baklažanų kremas. Falafeliai buvo taip pat labai gardūs, ne per sausi.

Negaliu nepaminėti, jog šeštadienio vakarą „Toli Toli” meniu buvo siūlomi ir specialūs dienos patiekalai. Šeštadienio vakarą jame puikavosi buratos ir parmos salotos, kiaulienos sprandinės kepsnys, jautienos kulninės kepsnys ir sūrio pyragas su šokoladu bei sausainių gabaliukais. Be specialiųjų vakaro pasiūlymų, galėjome rinktis iš įprastinio, plataus „Toli Toli” meniu.

Kad ir kaip viliojo pagrindinio meniu salotų sekcijoje esančios burokėlių-ožkos sūrio ar legendinės falafelių salotos, norėjome paragauti ką nors „rimtesnio”, labiau sušildančio skrandį. Todėl nusprendėme išbandyti „Toli Toli” šonkauliukus ir Indijos klasiką - „Tikka masala”. Šonkauliukų mėsa buvo itin minkšta, sultinga, švelni, ne per riebi, tačiau ir ne per liesa. Toks patiekalas tikrai pasotins alkaną skrandį. Tuo tarpu „Tikka masala” nustebino turtingu tiršto padažo skoniu, aromatinga vištiena. Šiuos patiekalus valgėme pasigardžiuodami. Pliusą skyriau ne tik valgių skoniui, bet ir optimalioms jų porcijoms.

Dar vienas, originalaus „Toli Toli” meniu privalumas - firminiai, rekomenduojami restorano patiekalai pažymėti valgiaraštyje, todėl lengvai ir patys sužinosite, koks specialusis restorano užkandis ar desertas.

Būtent taip mes išsirinkome paskutinį vakaro patiekalą - specialųjį „Toli Toli” desertą - „Knafeh”. Tai - arabiškas sūrio pyragas, išsiskiriantis ne tik išvaizda, skoniu, bet ir gamybos būdu. „Knafeh” skonis iš tiesų nuostabus. Saldūs, tarytum tarpusavyje „susivėlę” siūlai iš tiesų yra specialiu būdu pagaminta arabiška tešla, o kita deserto dalis gomurį pamalonina net keturių skirtingų sūrių mase. Šį arabišką saldėsį neabejotinai įtraukiau į įspūdingiausiųjų Lietuvos restoranų skanėstų sąrašą.

Taigi, nors vakaro radžia nebuvo itin sklandi, restoraną „Toli Tolipalikome išties gerai nusiteikę. Ši nedidelė ir jauki vieta Druskininkuose leido paklaidžioti tolimųjų kelionių takais, įkvėpti egzotiškų šalių oro ir netgi akies krašteliu žvilgtelėti į platų jų gastronomijos pasaulį. 


Sąskaita: Užkandžių lėkštė „Meze“ - 14,50€, „Tikka masala“ - 9€, „Toli Toli” šonkauliai - 10,80€, „Knafeh” - 5€, imbierinis namų limonadas - 2,80€, kokteilis „Negroni” 7€.

VISO: 49,10€

Aptarnavimas: 4/5 Vakaro metu mūsų stalą aptarnavo ir mus pasitikusi mergina, ir komunikabilus vaikinas. Pastarasis darbuotojas ne tik atnešdavo ir nunešdavo lėkštes, bet ir mielai supažindino su patiekalų sudėtimi, papsakojo jų istoriją. Vis dėlto, jaukią atmosferą kuriančiomis detalėmis reikėtų pasirūpinti. Visos vakarienės metu, taip ir nesulaukėme, jog kuris nors iš mus aptarnaujančių darbuotojų uždegs ant stalo esančią žvakę.

Interjeras: 5/5 Tai nedidelė, į dvi, panašią atmosferą kuriančias erdves suskirstyta patalpa. Interjero detalės ir spalvos kuria menišką, ganėtinai bohemišką, žaismingą nuotaiką, puikiai tinkančią bendrai „Toli Toli” koncepcijai.

Meniu: 5/5 „Toli Toli” valgiaraštis - spalvingas, tinkantis ne tik standartinių patiekalų ir skonių mėgėjams. Likau maloniai nustebinta gera maisto kokybe, adekvačiomis jo kainomis.

Bendras vertinimas: 5/5

Greta Gumuliauskytė @meniu.lt