Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Restorano apžvalga: „Spritz Summer Garden”

2018-08-27
Paskelbk savo straipsnį

Ši vasara mums maloninga nuostabiu oru. Norint juo pasimėgauti nebūtina keliauti prie jūros ar į svečias šalis – Vilnius gausus parkų ir kitų žaliųjų zonų, o atsipalaiduoti bei su kompanija pasimėgauti saulėtu gyvenimu galima ir įvairiuose vasaros kiemeliuose Vilniaus centre. Vis dar tyrinėju gastronominį Vilnių, tad lankausi vasaros pradžioje duris atvėrusiame „Spritz Summer Garden”.

Vasaros sodas pasitinka jaunatvišku šurmuliu ir vienos garsiausių Meksikos dailininkių Fridos Kahlo autoportretų, kuriame ji laiko itališkos kilmės aperityvo kokteilio Aperol Spritz taurę. Šiuo metu šis kartoko skonio kokteilis laikomas populiariausiu Italijoje, o taip pat sparčiai populiarėjantis Vokietijoje, Austrijoje ir kitose šalyse. Būtent šis kokteilis ir yra vasaros sodo vizitinė kortelė – tai byloja ir pavadinimas. Kiemelio centre, apsuptas milžinišką siūlų ritę primenančiu staliuku bei oranžinės spalvos pagalvėlėmis dekoruotomis kėdėmis, auga  alyvmedis.

Visoje gan nedidelėje erdvėje dailiausiai atrodo kairioji dalis – čia po baltomis nusvirusiomis gėlėmis įrengtos supynės, o šalia jaukūs augalais apsupti minkštasuoliai, kurie, rodos, ideali vieta vakarop patogiai įsitaisyti su didesne kompanija. Vakare rasti laisvą vietą gali būti sudėtinga, tačiau mums pasiseka – prisėdame erdvės centre, prie jau minėto alyvmedžio.

Meniu nedidelis: čia rasite užkandžio tipo patiekalus, kurių pagrindiniai ingredientai yra vytintas / krosnyje keptas kumpis; šviežias Stracciatella, Mocarela, Rikota ar parūkytas Scarmorza sūris; ypač tyras alyvuogių aliejus, įvairios šviežios salotos bei autentiška vietoje kepama itališka Pjadina. Tai – šviežiai keptas, lavašą primenantis paplotėlis, kurio įdarą galima išsirinkti. Meniu taip pat randame naminių ledų su norimais pagardais bei lietinių, kurie gali būti patiekti su trintomis braškėmis, miško uogomis, bananais, šokoladiniu kremu Nutella bei kitais ingredientais.

Šiandieną ragausime Pjadina Bresaola, Pjadina Cotto Arrosto, Bressola karpačio, desertą su morengais ir, žinoma, kaip gi be Aperol Spritz.

Kaip ir dera, Aperol Spritz kokteilis (€7) patiekiamas pirmasis. Šį sudaro putojantis vynas (geriausiai, jei tai – Prosecco), 20 a. pradžioje, kaip lengvesnė likerio atmaina sukurtas gėrimas Aperol, mineralinis vanduo, skiltelė apelsino ir ledas. Kokteilis laikomas tobulu gėrimu susitikimui su šeima bei draugais – po dienos darbų gurkšnoti užsikandant tipiškais itališkais užkandžiais ar mėgautis vėlyvųjų savaitgalio pusryčių metu. Kartumo nemėgstu, tačiau kokteilio skonis lengvas, juntamas tik lengvas kartumas.

Salotos (Bressola karpačio, €9) atrodo įprastai: lėkštėje išklotos salotos ir grąžgarstės, jos apdengtos pomidorais, juodosiomis alyvuogėmis, permezano sūriu. Skonis, kaip ir vaizdas, niekuo nestebinantis. Tačiau pagrindinė patiekalo dalis – vytintas jautienos kumpis Bressola, kuris slepiasi po salotomis, yra puikiai sodraus skonio ir paprastas salotas padaro kur kas maistingesnėmis bei gardesnėmis.

Iš penkių galimų Pjadina variacijų išsirenkame pirmąjį ir trečiąjį. Pirmąjį sudaro vytintas jautienos kumpis Bressola, šviežas sūris Stracciatella, parūkytas sūris Scarmorza, pomidorai, grąžgarstės, alyvuogių aliejus. Dviejų paplotėlių kaina €8.

Pirmasis variantas (su Bressola) labai panašus į Bressola karpačio, skiriasi tik pora ingredientų, tačiau didelio skirtumo nepajautėme. Kainos atžvilgiu šiek tiek vertingiau užsisakyti Pjadina – paskanausite paplotėlių, o įdaras labai panašus į esantį karpačio patiekale. Taigi, skirtumą matau tik tai, kad salotose nėra paplotėlio ir šių kaina aukštesnė. Kad ir kaip bebūtų, paplotėlis mums pasitaikė kiek apdegęs – iš teigiamos pusės tai skonio tikrai nepapildė, o bendrai patiekalas pasirodė kiek per sausas.

Meniu esantis trečiasis paplotėlių ingredientų variantas yra: krosnyje keptas Prosciutto Cotto Arrosto kumpis, rikotos sūris, pomidorai, įvairios salotos, šviežias Stracciatella sūris, saulėje džiovinti pomidorai, alyvuogių aliejus; dviejų paplotėlių kaina €7,5. Šis variantas man patiko labiausiai. Galbūt taip pasisekė, tačiau ingredientų šiame pasirodė daugiau nei pirmajame variante, jie buvo įvairesni – bendrai tai sukūrė kur kas gaivesnį ir įsimintinesnį skonį, o ir kainos atžvilgiu tai geriausias variantas.

Vakarą užbaigiame iš daugybės deserto variacijų išsirinkusios ledus su morengais €6. Desertą taip pat sudaro karameliniai kvietiniai spragėsiai, šokoladinis ir karamelinis užpilai, smulkintas griliažas, pieniški šokoladiniai ir karameliniai ledai, plakta grietinėlė. Džiaugėmės, kad užsisakėme tik vieną desertą, nes jis didžiulis. Pasiteiravus padavėjos sužinome, kad jis šiame vasaros kiemelyje visada tokio dydžio – drąsiai galima dalintis su draugu. Po visos vakarienės tai buvo saldžiai gaivus vakaro užbaigimas.

Spritz Summer Garden” – neseniai duris atvėręs vasaros sodas mieste. Stilinga, nuotaikinga, atpalaiduojanti atmosfera ir skanus itališkas maistas. Jei ketinate apsilankyti puikiu vasarišku oru ir vakare, ypatingai, jei tai savaitės pabaiga, rekomenduoju iš anksto užsirezervuoti staliuką.

Skaičiai: Aperol Spritz €7 + Pjadina Bressola €8 + Pjadina Cotto Arrosto €7,5 + Bressola karpačio €9 + Desertas su morengais €6 = €37,5.

Interjeras: Nors restorane lankiausi antrąjį kartą – abu kartus jį netyčia praėjau. Sustokite ties „Soprano” ledaine ir eikite gilyn į šalimais įsikūrusį kiemelį. Praėję skliautuotą koridorių suprasite, kad atėjote ten, kur ir norėjote. Interjeras vasariškas ir nuotaikingas – daug augalų, jaukios supynės ir minkštasuoliai, nuotaikingos oranžinės spalvos detalės. Nors dirbtinės gėlės, augalai yra kur kas praktiškesnis variantas, tačiau daugiau tikros žalumos erdvei suteiktų natūralumo ir papildomo jaukumo. Vasaros sodas įsikūręs puikioje lokacijoje – Pilies gatvės pradžioje, tad jei nesate užsirezervavę vietos, nenustebkite, jeigu laisvos vietos galite ir nerasti. Vertinu 4/5.

Aptarnavimas: Įėjus į restoraną personalas pasirodė labai pasimetęs – kiemelis nebuvo pilnas žmonių, tačiau personalas, rodos, nežinojo, kas ką turėtų daryti – viena padavėja pasisveikina, kita pažiūrėjusi praeina. Pasiteiravome, ar galėtume prisėsti prie alyvmedžio įkurto staliuko, ant kurio buvo palikti nešvarūs indai – padavėja paprašė palaukti ir nuėjo, kita tiesiog praeidavo pro šoną. Tik barmenui savo kolegėms pasakius, kad reikia nurinkti stalelį, nes klientai laukia, tai ir buvo padaryta. Tolimesnio vakaro metu mus aptarnavusi padavėja buvo maloni – 3/5.

Maistas: Meniu nedidelis, pasižymintis keliais pagrindiniais itališkais ingredientais, iš kurių kuriamos įvairios patiekalų variacijos. Bressola karpačio ir Pjadina su vytintu jautienos kumpiu Bressola skonis buvo labai panašus. Skirtumas tik pora ingredientų ir kaina. Tad jeigu svarstysite, rekomenduoju rinktis įdarytą, vietoje keptą paplotėlį, ne salotas. Desertą galima drąsiai skanauti kartu su vakaro palyda – 4/5.

Bendras įvertinimas: 4/5.

Agnė Lukoševičiūtė @Meniu.lt