Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Restorano apžvalga: „MIAN”

2018-08-13
Paskelbk savo straipsnį

Niekam ne paslaptis, kad Vilniuje vis dar trūksta kokybiškų ir aukštesnio lygio, nei lietuviškieji kinų restoranai, vietų, kurios siūlytų skanų Azijos šalių maistą. Keistas fenomenas, mat ten kur gražu, nuvilia virtuvė, o ten kur į interjerą niekas neinvestavo nei daug laiko, nei pinigų virtuvė stebina, tačiau valgyti negražioje vietoje - neskanu. Naujų madingų vietų ir gerų skonių ištroškęs apsilankiau naujame kinų restorane. Kiek daugiau nei prieš kelis mėnesius į svečius visus gero maisto mėgėjus pradėjo kviesti naujas azijietiškas restoranas MIAN.

Vos tik įžengus pro duris pasitinka kitokia kinų restorano koncepcija. Tradicinės kiniško restorano atributikos, Jūsų laimei, MIAN nerasite nei raudonų žibintų, nei milžiniškų vėduoklių, nei kokių drakonų čia nėra - džiugu. Visa restorano erdvė moderni ir kartu jauki, vyrauja balta ir pilka spalvos, atrodo, jog ruošiesi pietauti ne priešais ramųjį Šventaragio slėnį, o kokioje judrioje Pekino gatvėje. Tai restoranas iš kurio turėtų imti pavyzdį kitos, Azijos skonius serviruojančios vietos - paprasta, jauku ir šviesu. 

Trumpas ir aiškus valgiaraštis tikrai leis greitai ir lengvai išsirinkti. Meniu- pagrinde koncentruotas į rankų darbo makaronus bei koldūnus. Valgiaraštyje taip pat galima rasti ir Baozi, tokių didelių, įdarytų ir garuose virtų, bandelių, sriubų - ramenų, o norintiems lengviau užkąsti - salotų. Taigi, restoranas tinka ir tiems, kurie užsuko padegustuoti Azijos skonių, ir tiems, kurie jau juos pamėgę, atėjo pavakarieniauti.  MIAN siūlo ir dienos pietus, kiekvieną dieną net po keturis pasirinkimus, iš kurių vienas - vegetariškas! 

Savo vakarienę pradėjau nuo šalto užkandžio - smulkintų bulvių salotų (3Eur). Gaivu, gardu ir dar niekur neragauta. Pirmasis kąsnis buvo kiek keistas, kadangi bulvės - žalios ir yra marinuotos, tačiau su kiekvienu kąsniu salotos darėsi vis skanesnės ir dabar galiu drąsiai teigti, jog apsilankius šiame restorane būtina išbandyti šio unikalaus patiekalo. 

Vakarienė tęsėsi su mano mėgiamais kiaulienos Jiao Zi koldūnais (6,8Eur), o tiems, kurie nemėgsta kiaulienos yra pasirinkimas - Jiao Zisu jūros gėrybėmis. Aštuoni idealiai garuose pagulėję ir dar šiek tiek pakepti, patiekiami juodoje lėkštėje kartu su sojos padažu. Puikiai tiktų norintiems lengvų pietų ar kaip sotus užkandis laukiant pagrindinio patiekalo.

Po koldūnų atėjo laikas rimtesniems patiekalams - šaltiems rankų darbo makaronams su vištiena ir daržovėmis sezamo padaže (6,8Eur). Šalti makaronai taip pat visiška naujovė Lietuvoje. Gražiai patiekta, padavėja pasiūlė viską gerai išsimaišyti - taip lengviau pajusime puikiai tarpusavyje suderintų ingredientų skonį. Pradžioje kiek per saldu, tačiau vėliau padažą sugeria makaronai, taip numalšindami perteklinį sezamų saldumą. 

Kai atrodo, jog sočiau būti nebegali - vakarienė pasibaigia sriuba su anties krūtinėle ir makaronais (8,2Eur). Didžiulis dubuo kupinas sodraus skonio sultinio, saldžių rankų darbo makaronų ir antienos. O tarsi vyšnaitė ant torto - Pak Choi (kininio bastučio arba dar kitaip kininio kopūsto) lapas. Sriuboje žvaigžde tapo anties krūtinėlė, ji minkšta, tačiau tuo pačiu ir išlaikiusi savo tekstūrą. Estetiškas patiekimas ir be galo gardus patiekalas.

Aptarnavimas- itin svarbus aspektas apsilankant naujoje ar jau pamėgtoje vietoje. Juk net ir skaniausią maistą tiekianti vieta gali nuvilti ir priversti daugiau nebesilankyti, nes aptarnaujantis personalas neišmano savo darbo ar kiekvieną dieną išlipa ne ta koja iš lovos bei apie tai priverčia sužinoti visus lankytojus. Tai negalioja MIAN restoranui. Mus pasitiko be galo draugiška ir maloni padavėja, padėjo išsirinkti ką privalu išbandyti iš viso valgiaraščio, o visą aptarnavimo darbą atliko greitai ir su šypsena.

Vakariene likome daugiau nei patenkinti. Restoranas - šviesus ir jaukus, puikioje vietoje. Valgiaraštyje gausu pasirinkimų ir pietums, ir gurmaniškai vakarienei. Tokie ir turi būti kokybiški azijietiško maisto restoranai.

Sąskaita: smulkintų bulvių salotos (3Eur), kiaulienos Jiao Zi koldūnais (6,8Eur), šalti makaronai su vištiena ir daržovėmis sezamo padaže (6,8Eur), sriuba su anties krūtinėle ir makaronais (8,2Eur). VISO: 24,80 Eur.

Vertinimo saklė:

Interjeras: 5/5. Restorane tikrai nerasite tradicinio kiniško restorano atrbutikos. Restorano erdvė moderni, šviesi ir be galo jauki.

Aptarnavimas: 5/5. Malonus, mandagus, greitas bei įsimintinas dėl padavėjos šypsenos.

Maistas: 5/5. Kodėl? Skaityti aukščiau.

Bendras vertinimas: 5/5 - tiesiog puiku!