Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Restorano apžvalga: „Meat Steak House“

2020-09-15
Paskelbk savo straipsnį
Vasarą Nidoje sukti galvos dėl pietų pasirinkimo ilgai netenka - sezono metu šiame Lietuvos kurorte duris kasmet atveria vis daugiau ir daugiau naujų restoranų. „Meat Steak House“ Nidoje veikia jau ne pirmą sezoną. Paragauti čia ruošiamų mėsos patiekalų ir sužinoti, kokia šio restorano sėkmės formulė, į Nidą keliavau vieną karštą vasaros dieną.

Atvykdami į „Meat Steak House“ staliuko iš anksto nerezervavome, tačiau to ir neprireikė - antradienio pietus pradėjome ir užbaigėme visiškai vieni. Žinoma, toks restorano (ne)užimtumas man nepasirodė keistas - pietauti atvykome darbo dieną, apie 15val. - tuomet, kai didžiausias pietautojų antplūdis jau būna praėjęs arba… tebesikaitina karštoje vasaros saulėje prie jūros.

Meat Steak House“ restoranas Nidoje įsikūręs lauke - aukštų ir senų medžių apsuptyje. Nuo kaitrios pietų saulės čia apsaugo dideli lauko skėčiai ir natūraliai krentantys medžių šešėliai. Nors šio restorano lokacija ganėtinai jauki, lauko interjeru sužavėta nelikau - viskas tarytum atlikta greitai, be didesnių pastangų pritraukti svečius ilgesniam pabuvimui pavėsyje. Ėmus atidžiau nagrinėti „Meat Steak House“ aplinką, žvilgsnis kliūva už kiek apleistų žaliųjų zonų, nukritusių ir nesušluotų medžių lapų.

Restoranas mūsų vizito metu buvo visiškai tuščias, tačiau nelikome nepastebėti - maloniai pasisveikinusi padavėja tuoj pat pristatė meniu.

Solidus „Meat Steak House“ valgiaraštis nustebino įvairove. Ir nors platus maisto asortimentas retai garantuoja kokybę, čia surašyti patiekalų pavadinimai puikiai derėjo su šios vietos koncepcija. Akimis perbėgusi jų pavadinimus nesuabejojau, kad atsidūriau aukštos kokybės restorane, didžiausią dėmesį skiriančiame mėsai, tačiau neužmirštančiame ir žuvies, paukštienos gerbėjų, eksperimentuojančiame skonių deriniais, nesibaiminančiame išskirtinio jų derinimo tarpusavyje.

Pietus nusprendėme pradėti jautienos tartaru. „Meat Steak House“ siūlo du jo variantus: rytietišką ir meksikietišką. Su padavėjos „palaiminimu“ pasirinkome Rytų stiliaus brandintos jautienos tartarą, gardintą jogurtu, sviestu, turkiškais pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.

Taip pat susigundėme paragauti ypatingojo „Meat Steak House“ Wagyu jautienos mėsainio su brandintu čederio sūriu, šoninės džemu bei rukola. Prie mėsainio papildomai užsisakėme gurmaniškų, ančių taukuose gruzdintų bulvyčių su trumų aliejumi bei Parmiggiano sūriu.

Trečiajam patiekalui išsirinkome jautienos befstrogeną. Rytų stiliaus jautienos tartaras mūsų stalą pasiekė per mažiau nei 15 minučių. Tartaro forma ir skonis buvo išskirtinis, iš tiesų primenantis turkiškos ar net graikiškos virtuvės patiekalą. Švelnus mėsos aštrumas puikiai derėjo su skonio receptorius atgaivinančiu jogurtiniu padažu. Tekstūrų įvairovę šiame patiekale papildė karšta pitos duona, kuri ne tik puikiai išlaikė padažą, bet ir suteikė sotumo. Unikalu buvo ir tai, jog šį jautienos tartarą „Meat Steak House“ siūlo valgyti šaukštu.

Pagrindinių patiekalų taip pat laukėme neilgai. Ypatingasis Wagyu jautienos mėsainis buvo gardus. Lengvumo jam suteikė puri bandelė ir kokybiška, neperkepta mėsa. Išraiškingo šoninės džemo ir brandinto čederio skoniai lengvai persipynė tarpusavyje. Tačiau bene didžiausią įspūdį šiame patiekale paliko traškios, iki aukso atspalvio paskrudintos bulvytės, kvepiančios prabangiu trumų aliejumi ir sodriu čederio sūriu. Traški jų plutelė idealiai papildė minkšto ir puraus mėsainio visumą.

Ančių taukuose gruzdintos bulvytės žibėjo ir befstrogeno draugijoje. Tiesa, šis patiekalas man nebuvo įsimintiniausias iš kada nors ragautų, tačiau mėsos minkštumui priekaištų neturėjau. Valgydama befstrogeną pasigedau stipresnio ir išraiškingesnio jautienos skonio. Mano manymu, čia taip pat labiau būtų tikę švelniai marinuoti, o ne švieži agurkai.

Pietūs restorane „Meat Steak House“ buvo išties sotūs, tačiau juos užbaigti panorome saldžia nata. Desertui pasirinkome šokoladinį lava pyragaitį, patiekiamą su namų gamybos kavos pupelių ledais. Sodrus ir kvapnus šokoladinis desertas tirpo burnoje. Naminiai ledai jam suteikė dar daugiau turtingo ir išraiškingo skonio. Tiesą sakant, karštą vasaros dieną, desertui mielai užsisakyčiau vien tik šių ledų.

Taigi, pietūs restorane „Meat Steak House“ tapo malonia, niekur neskubančia pertrauka medžių pavėsyje. Restoraną palikau norėdama čia sugrįžti ir kitą kartą - dar neišbandyti patiekalai ir solidus „Meat Steak House“ virtuvės įvaizdis pažadino mano smalsumą.

Sąskaita: Rytų tartaras - 9€, jautienos befstrogenas - 15€, Wagyu mėsainis - 13€, papildoma porcija bulvyčių su trumų aliejumi - 3€, šokoladinis lava pyragaitis - 7€, mineralinis vanduo (500ml.) - 3€, gaivusis gėrimas „Coca-cola“ (330ml.) - 3€. VISO: 53€.

Aptarnavimas: 5/5 Aptarnavimas restorane „Meat Steak House“ buvo profesionalus ir mandagus, tiesa, ne toks šiltas, kokio tikėtumeisi Nidoje, tačiau mūsų vizitui tai nesuteikė jokių neigiamų atspalvių.

Interjeras: 4/5 Kadangi restoranas „Meat Steak House“ veikia tik lauko erdvėje, čia norėtųsi matyti daugiau grožio ir tvarkos aplinkoje, stilingesnių, įšskirtinesnių lauko baldų.

Meniu: 5/5 „Meat Steak House“ valgiaraštis patiko neperkrauta įvairove - ką paragauti suras ne tik mėsos, bet ir žuvies, paukštienos mylėtojai, originalių skonių ieškotojai.

Bendras įvertinimas: 4,7

Greta Gumuliauskytė