Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Restorano apžvalga: Alibaba

2018-01-08
Paskelbk savo straipsnį

Mūsų šalies sostinėje nuolat vyksta kaita – užsidaro senos, o jų vietoje ar šalimais atsidaro naujos vietos. Vieną vakarą bekalbant su drauge apie maistą bei Vilniaus kavines/restoranus, ji parekomendavo apsilankyti toliau nuo miesto šurmulio, Pašilaičių mikrorajone esančiame restorane „Alibaba“. Restoranas yra miegamajame rajone, todėl menkai tikėjau, kad galiu rasti kažką išskirtinio. Tačiau manau sutiksite, kad geriausia reklama perduodama iš lūpų į lūpas, todėl ir nusprendžiau čia apsilankyti, gal toliau nuo centro esančius restoranus nepelnytai nuvertiname.

Kinų restoraną rasti paprasta – jis įsikūręs prekybos centro „Kubas” prieigoje. Pirmas žodis šovęs į galvą užėjus – erdvu, o visa restorano patalpa čia padalinta į keturias skirtingas, rytais persmelktas erdves. Prieš čia užsukdama tikėjausi daug kinų restoranams būdingos, laimę simbolizuojančios raudonos spalvos, tačiau čia jos nedaug – viskas skoningai dera su minimalistiniais baltos/pilkos spalvos baldais bei jaukumo suteikiančiomis žalios spalvos interjero detalėmis ar augalais.

Maistu mėgautis pasirenku į Pašilaičių peizažą nukreiptoje erdvėje, kurią užuolaida galima atskirti nuo viso likusio restorano bei jame šurmuliuojančių žmonių. Vos prisėdus atskuba restorano vadovė, nešina reklaminiu lankstinuku su gyvos muzikos bei savaitės pabaigoje organizuojamų šokių vakarų reklama. Nors personalas įėjus pasisveikina bei mato, kad užėjo naujas klientas, tačiau po kone dešimties minučių laukimo galiausiai prieina padavėja ir atsiprašo, kad pamiršo prieiti iškart. Belaukdama pastebiu, kad restorane neskamba muzika ir yra nejaukiai tylu, be manojo užimtas tik dar vienas staliukas.

Esu Azijos virtuvės gerbėja, tad noriu išbandyti šį tą įdomesnio, ką gali pasiūlyti restoranas. Pradžiai išsirenku Korėjos „vizitine kortele” vadinamą „Kimchi” sriubą, pagrindiniam patiekalui norisi išmėginti Kiaulieną su bambukais ir „Xianggu” grybais, traškią menkę saldžiarūgščiame aštriame padaže bei susivilioju padavėjos rekomenduotomis keptomis tigrinėmis krevetėmis su riešutais. Lankomės dviese, tad užsakytas maisto kiekis nebaisus – norisi išmėginti kuo daugiau restorano siūlomų patiekalų.

Korėjos imperatorių mėgstamiausiai „Kimchi” sriubai apibūdinti vienas tinkamiausių žodžių yra „skalsu”. Rodos, indelis nedidelis, o kiek joje skonio! Jaučiu raugintus kopūstus ir česnaką bei karšti keliančius čili pipirus. Kiek pasidomėjusi sužinau, kad šioje sriuboje gausu mineralų, kalcio, fosforo, geležies ir daug įvairių vitaminų, todėl ji yra laikoma didžiausiu tokių ligų kaip nutukimas ir skrandžio vėžys priešu. Pasirinkite šia sriubą jeigu norite tiesiog paragauti arba esate aštraus maisto mėgėjas – aštrumo sriuboje tikrai netrūksta.

Kiaulienos bei menkės patiekalų porcijos didelės ir sočios, prie pagrindinių ingredientų gausu daržovių ir, žinoma, patiekiama po kupstelį ryžių. Negalėčiau pasakyti, kad menkė buvo traški, greičiau tiesiog apvoliota miltuose, o padažas paprasčiausias saldžiarūgštis – jokio aštrumo, arba jo nejaučiu po poros šaukštų aštriosios sriubos. Tačiau man patinka kiaulienos patiekale esantys bambukai ir jų traškumas.

Prisisotinus belieka paskanauti mylimų tigrinių krevečių, kurių, padavėja žadėjo, kad bus labai daug, tačiau porcijos dydis įprastas, kaip ir kitų patiekalų. Skonis kone toks pat kaip menkės, jaučiasi tik tekstūros skirtumas. Patiekalo patiekimas priminė gardžiais valgiais nukrautą stalą giminės šventėje – asociacija kilo pažvelgus į iš morkos juostelės susuktą rožę ir ją supančias petražoles – taip senelių ar tetų namuose puošiamas kone kiekvienas lietuviškos baltos mišrainės dubenėlis.

Skaičiai: „Kimchi” sriuba 4,5 € + Kiauliena su bambukais ir „Xianggu” grybais 4 € + Traški menkė saldžiarūgščiame aštriame padaže 4 € +  Keptos tigrinės krevetės su riešutais 10 € + Plikoma arbata 3 €. Sotūs pietūs dviems atsiėjo 25,50 €.

Pastaba dėl meniu, kuriame patiekalai išbraukyti rašikliu, o ant senų kainų užrašytos naujos – gerai, kad bent kiek žemesnės.

Interjeras: Restoranas, kuriame susijungia tradicinė ir modernioji Azija. Erdvu ir jauku, keturios skirtingos erdvės, tinkamos tiek įprastiems šeimos ar draugų pokalbiams, tiek verslo susitikimams ar romantiškam pasimatymui. Restorane organizuojami gyvos muzikos, šokių vakarai bei sporto transliacijos. Vertinu 3/5.

Aptarnavimas: Personalas pasitiko maloniai, tačiau nėra dėmesingas, kadangi teko nemažai laukti kol aptarnaus ar prieis paimti tuščias lėkštes, tačiau už tai mandagiai atsiprašė. Restoranas dar visai naujai atsidaręs, tad tikiu, kad su personalu pasistengs labiau, 2/5.

Maistas: Gardu, didelės porcijos, o dienos pietų metu už ± 4€ galima sočiai ir skaniai pavalgyti. Patiekalai labai panašūs – nors meniu pavadintas skirtingai, tačiau toks pat padažas, o tai, ką valgai lengviau suprasti ne iš skonio, o iš juntamos maisto konsistencijos, 3/5.

Būdama netoliese į restoraną dar kartą užsukčiau, bet iš miesto centro ar specialiai dėl šios vietos į Pašilaičių mikrorajoną nekeliaučiau.

Bendras įvertinimas: 3/5

Agnė Lukoševičiūtė @Meniu.lt