Restorano apžvalga: „Vėsuma”

Restorano apžvalga: „Vėsuma”

Dieną, kai nusprendžiau aplankyti Palangoje įsikūrusį restoraną „Vėsuma“, į Lietuvos pajūrį iš tiesų buvo atslinkęs kiek vėsesnis oras. Tarytum, švelniu rankos mostu kvietęs paieškoti naujų, šiurkštaus Šiaurės vėjo neliečiamų vietų. Ir nors šio restorano pavadinimas mintimis leido nuklysti į rudenį, „Vėsumoje“ atradau gražiausiomis spalvomis besiskleidžiančią vasarą.

„Miesto džiunglėmis“ Palangoje veikiantį restoraną „Vėsuma“ norisi vadinti dėl išskirtinio ir originalaus interjero - atvykus čia jus pasitiks žaliuojanti lauko terasa ir klestintį šiltnamį primenanti įstiklinta restorano erdvė. Joje daugybė vietos gamtos, paprastumo, mielų daiktų išsiilgusiam žvilgsniui paklaidžioti: virš galvų kabantys gėlių vazonėliai ir senus laikus primenantys šviestuvai „Vėsumoje“ kuria itin romantišką, išskirtinę atmosferą. 

Vietos restorane iš anksto nerezervavome. Atvykus pietauti supratau, jog to ir nebūtų vertėję daryti – ketvirtadienio popietę čia radome ne vieną laisvą staliuką. Tiesa, turiu paminėti, jog restorano „Vėsuma“ erdvė gana didelė. Pietaujančių žmonių buvo nemažai, tačiau panašu, jog tokiu dienos metu vietos šiame restorane užtektų visiems.

Mus aptarnavusi padavėja atneša restorano meniu. Peržvelgusi „Vėsumoje“ siūlomų patiekalų pavadinimus suprantu, jog tai iš tiesų ramų poilsį gamtoje primenantis namų restoranas. Čia gaminami patiekalai man pasirodė gana paprasti, bet tuo pat metu neišsižadantys restorano vardo. „Vėsumoje“ galėsite paragauti ir lazanijos, ir midijų. Sūrio kamuoliukų, ir čia marinuotų keptų krevečių. Jautienos steiko ir gaivių salotų. Vasarą dar labiau išpopuliarėjančių picų ir klasikinių makaronų patiekalų. Trumpai tariant, visi „Vėsumos“ meniu siūlomi valgiai puikiai balansuoja tarp taip dažnai pasiilgstamo paprastumo ir kiek įmantresnių, gurmaniškų skonių.

Pradžiai užsisakome padavėjos rekomenduotas keptas krevetes ir sūrio kamuoliukus su naminiu majonezu. Paragavusi krevečių akimirksniu pagalvoju, jog mus aptarnavusi mergina nei kiek nemelavo -  jos vertos pagiriamųjų žodžių. Sultingos, kvapnios ir labai turtingo skonio. Šio užkandžio porcijos dydis man pasirodė ganėtinai didelis. Tačiau šalia krevečių nebuvo patiekta duona, kurios šiame patiekale aš ir pasigedau. Šviežios baltos duonos riekė būtų puikiai tikusi norint pasimėgauti aromatingo padažo skoniu ir siekiant išlaikyti malonų skonių balansą burnoje. 

Antrasis užkandis - sūrio kamuoliukai taip pat įsiminė malonia tekstūra ir skoniu. Šiek tiek nuvylė tik blankus naminio majonezo skonis, tačiau ir be jo šis sūrio užkandis buvo gardus. Ypatingai sužavėjo traški ir trapi sūrio kamuoliukų plutelė ir viduje karštas, švelnios tekstūros sūris. Paragavusi šių užkandžių jau jaučiausi ganėtinai soti, tačiau prieš akis dar laukė pagrindinių patiekalų pasirodymai - grilyje kepta dorada su perliniu kuskusu ir naminė lazanija su jautiena. Šiems patiekalams atkeliavus ant mūsų stalo supratau, jog vietos desertui gali ir nelikti - porcijų dydis ir vėl leido suprasti – alkis po šių pietų mūsų tikrai nekamuos. 

Kalbant apie skonį - grilyje kepta dorada man labai patiko. Žuvis buvo minkšta ir neperkepta, puikiai derėjo su perliniu kuskusu bei šviežių daržovių salotomis. Kritikos strėles galėčiau nutaikyti nebent į pateikimą - atsainumo įspūdį kuriantis folijos popierius čia visai netiko. Apskritai, dorados pateikimą keisčiau iš esmės - pradedant solidesne bei sunkesne lėkšte ir baigiant kitokiu garnyro išdėstymu. Mano nuomone, tokios estetiškai atrodančios žuvies nedera „laidoti“ po nemenku kiekiu perlinio kuskuso. Vis dėlto, nepaisant nedidelės netvarkos lėkštėje, šį gardų patiekalą „Vėsumoje“ rekomenduočiau paragauti.

Atvirkščiai nei grilyje kepta dorada, naminė lazanija maloniai nustebino netradiciniu pateikimu. Šį patiekalą patarčiau rinktis tikrai alkaniems. Lazanija su jautiena paliko labai gerą įspūdį. Paragavusi vos vieną kąsnį akimirką nuklydau į praėjusios vasaros atostogas Romoje. Pagrindinėmis natomis čia skambėjo tikri ingredientai, o ne riebūs padažai. Todėl „Vėsumos“ lazaniją mielai užsisakyčiau dar kartą. 

Kaip jau ir buvo galima numanyti, vietos desertui, po šių sočių pietų beveik neliko. Tačiau atsispirti tobulam vasaros skanėstui – morenginiam pyragaičiui „Pavlova“ atrodė neįmanoma. Jį paragauti rekomendavo ir mus aptarnavusi padavėja, tačiau po kelių minučių informavo, jog vis dėlto, šie pyragėliai dar neparuošti ir „Vėsumoje“ pasirodys tik po kelių valandų. Ilgai negalvoję nutarėme, jog čia dar tikrai sugrįšime kitą dieną. Ne tik paragauti „Pavlovos“, bet ir pasimėgauti ta žydinčia „Vėsumos“ vasara bei gomurį lepinančiais, namų jaukumą primenančiais patiekalais.

Sąskaita: Keptos krevetės - 7€, sūrio kamuoliukai - 5€, grilyje kepta dorada - 14€, lazanija - 8,5€, dvi taurės balto „Carmelle“ vyno (150ml.) 10€. VISO: 44,50€

Interjeras: 5/5 Restorano „Vėsuma“ erdvė, neabejotinai, viena jaukiausių ir originaliausių Palangoje. Atvykus jus pasitiks žaliuojanti lauko terasa ir klestintį šiltnamį primenanti įstiklinta restorano erdvė. Virš galvų kabantys gėlių vazonėliai ir senus laikus primenantys šviestuvai suteikia restorano aplinkai paprastumą bei jaukumą.

Aptarnavimas: 5/5 Aptarnavimui „Vėsumoje“ priekaištų neturiu. Mus aptarnavusi padavėja buvo ne tik paslaugi ir gerai atliko techninį darbą, bet ir mielai pasidalino maisto rekomendacijomis, supažindino su mus dominančių patiekalų ingredientais ir skoniais.  

Maistas: 4/5 „Vėsumoje“ gaminamą maistą pavadinčiau tikru „comfort food“ - šviežia, sotu, paruošta su meile. Vis dėlto, vietos tobulėjimui dar yra - ragaujant keptas krevetes trūko bent vieno gabalėlio šviežios duonos, padėsiančios geriau atsiskleisti patiekalo skoniui ir lengvai sugeriančios aromatingą krevečių padažą. Taip pat keisčiau grilyje keptos dorados pateikimą. 

Bendras vertinimas: 5/5

Greta Gumuliauskytė @Meniu.lt

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną