Restorano apžvalga: "Skonis"

Restorano apžvalga: "Skonis"

Šį kartą lankausi prabangiajame Forum Palace pramogų centre. Prieš keletą mėnesių vadinęsis restoranu „Azzuro“, neseniai jis pakeitė pavadinimą į „Skonį“. Tiesa, nedaug kas pakito: meniu išliko tas pats, tačiau šalia patiekiamas ir „Skonio“ meniu, jame - ramenai ir įvairūs sušiai.

Restoranas „Skonis“ siūlo dienos pietus nuo 11:00 iki 16:00 valandos. Pietų meniu dažniausiai sudaro 2 dienos sriubos, salotos, 3 pagrindiniai patiekalai ir dienos desertas. Papietauti galima įvairiai ir, manau, gana skaniai ir sočiai.

Interjeras. Restorano interjeras šiltas ir jaukus, su gamtos elementais. Sienas puošia medienos apdaila ir dideli veidrodžiai, bendra erdvė tarsi atskiriama nuo įėjimo ir baro tropiniais augalais. Lempos, apgaubtos tamsiu stiklu sukuria romantišką atmosferą. Taip pat, puikus egzotinis elementas - jūrinis akvariumas. Tiesa, tarp staliukų galėtų būti išlaikyti didesni tarpai, nes sėdėti taip arti kitų svečių šiek tiek nemalonu ir nepatogu.

Užkandis. Maki sušiai Sake ihatteiru (3,2€), 6 vnt., patiekiami tradiciškai su soja, wasabiu ir marinuotu imbieru. Skonis išties geras. Šviežia lašisa, puikiai išvirti ryžiai, minkštas ir švelnus jūros dumblis.

Pagrindiniai patiekalai. Mano pasirinkimas - Tori ramenas (6,3€) ir karamelizuota vištienos krūtinėlė (9€). Padavėjos buvome įspėti, jog ramenas bus pagamintas kur kas greičiau, nei vištienos krūtinėlė, tačiau man tai nepasirodė bėda.

Sulaukus rameno, vaizdas buvo daug žadantis - salotos, vištiena, puikiai paruošta marinuota kiaušinio puselė, pilnas dubuo makaronų ir sodrios, geltonos spalvos sultinio. Deja, skonis nesužavėjo. Vištiena buvo per kieta ir šaltoka, norėjosi, jog ji būtų bent kiek pajautusi sultinio šilumą. Sultinys, kaip ir kiaušinis, buvo stipriai per sūrus. Makaronai - šio patiekalo stiprioji dalis. Nesuglebę, turintys savitą skonį ir tekstūrą.

Netrukus po rameno sulaukėme ir karamelizuotos vištienos krūtinėlės su petuku, patiekiamos su lengvai džiovintu „Pesto“ pomidoru, šviežiomis daržovėmis, aplietomis „Provance“ žalumynų padažu ir Basmati ryžiais. Nuostabus patiekalas. Nėra nei ką pridėti, nei ką atimti. Minkšta, sultinga vištiena, puikiai derėjo su garnyru. Pomidoras buvo išlaikęs savo tekstūrą ir šviežią, savitą skonį, nors ir buvo įdarytas „Pesto“ padažu. 

Desertai. Po įdomių pietų pasirinkau desertus - tiramisu (4€) ir sūrio tortą su plikytais pyragaičiais bei karamele (4€).

Puiki išvaizda, sodrus ir kartu gaivus skonis, taip galima apibūdinti „Skonio“ Tiramisu.

Tą patį galima pasakyti ir apie sūrio tortą - šviežias, ypatingai minkštas ir gardus. Sūrio tortas puikiai dera su jame įkomponuotais plikytais pyragaičiais ir karamele.

Aptarnavimas. Pradžioje jautėmės kiek pasimetę, nors prie baro stovėjo trys padavėjos, visos pasižiūrėjusios į mus, į mūsų „laba diena“ nesureagavo. Negalėčiau pasakyti, jog buvo daug žmonių., Būtų smagu, jeigu nereikėtų sedėti tarp dviejų staliukų, nukrautų indais, dirbant trims padavėjoms. Ant stalo buvo palikti tik dienos pietų pasiūlymai, po 15 minučių gavome ir įprastą valgiaraštį. Tačiau prastokas aptarnavimas vėliau pasitaisė, padavėja tapo daug atidesnė ir malonesnė.   

Restoranas išlaikė „Azzuro“ kokybę, tačiau yra spragų, tiek aptarnavime, tiek maisto kokybėje.

Sąskaita: maki sušiai – 3.2 €; Tori ramenas – 6.3 €; vištienos krūtinėlė – 9 €; tiramisu – 4 €; sūrio tortas – 4 €.

Viso: 26,5 €.

Interjeras: 5/5. Skoninga, šilta, puikiai tinkanti tokio pobūdžio virtuvei.

Aptarnavimas: 4/5. Pradžioje buvo liūdnas, vėliau padavėja pasitaisė iki beveik puikaus lygmens.

Maistas: 4/5. Geras patiekalas atsvėrė blogą ir atvirksčiai.

Bendras įvertinimas: 4/5. Iki puikaus įvertinimo dar šiek tiek trūksta.

Benas Kazlauskas @Meniu.lt

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną