Restorano apžvalga: „Sapiegos bistro"

Restorano apžvalga: „Sapiegos bistro"

Vilniaus Antakalnio mikrorajone naujai atgimęs Sapiegų rūmų parkas vilioja ne tik sukuriamu ramybės jausmu, bet taip pat ir ten įsikūrusio restorano „Sapiegos bistro“ patiekalų kvapais.

Iš lūpų į lūpas sklando žinia, kad čia, „Sapiegos bistro“, privaloma paragauti siūlomų dienos pietų. Pasak ten apsilankančiųjų, maistas ne tik labai skanus, o jo porcijos sunkiai įveikiamos, bet taip pat ir aptarnavimas labai greitas, todėl nieko nelaukiame ir užsukame į vidų.

Lankomės darbo dieną, populiariausiu dienos metu – 12 valandą. Ir nors mūsų žvilgsniai vos tik įėjus užkliūva už daugybės laisvų stalelių, priėjus kiek arčiau, pamatome, kad jie visi rezervuoti. „Turime paskutinį stalelį... Ten, kampe“, - kiek nedrąsiai taria maloni padavėja. Tiesa, stalelis, kurį mums pasiūlo, labiau primena vaikų žaidimų vietą, tačiau mes esame tokios išalkusios, jog sėdame bet kur.

Apsidairome po erdvę – aukštos lubos, gausu įvairių augalų, unikalios mūrinės sienos, daug patogių darbo kompiuterių vietų. Labiausiai akį patraukia prie lango nusidriekęs ilgas stalas, sutalpinsiąs ir 15 žmonių!

Vos tik prisėdame, iškart atkeliauja dienos pietų meniu. Pasirinkimų daug, jie skirtingi, tačiau visi skamba labai viliojančiai. Išsirenkame anties sultinį (2,50), trintą moliūgų sriubą su parmezanu (2,50), sterką su morkų daugiaryžiu (6,90), anties krūtinėlę su daržovėmis (7,50) ir aguonų pyragą su karamele (2,50).

Kol įsitaisome, net nepastebime, kaip ant mūsų stalų atkeliauja dienos sriubos. Moliūgų sriuba, deja, bet kiek nuvilia: trūksta moliūgo skonio intensyvumo, tačiau labai ryškiai žaidžia parmezano natos. Anties sultinys per daug nenustebina – skonis ryškus, intensyvus, daug įvairių daržovių bei mėsos gabalėlių, tačiau sultinys yra kiek pravėsęs.

Mums bevalgant sriubas, ant mūsų stalo jau puikuojasi ir karštieji patiekalai – vaizdas lėkštėje, tiesa, labai nustebina. Jaučiamės lyg aukščiausio lygio restorane – lėkštėje tikras meno kūrinys. Džiaugsmą estetiniu vaizdu kiek nustelbia sterkas jis – su daugybe žuvies kaulų. Tiesa, šalia jo patiektas morkų daugiaryžis su krevetėmis yra bene vienas skaniausių, kokį man tik teko ragauti. Anties krūtinėlė minkšta, sodraus skonio, neperkepta, sultinga, tačiau kartu su ja patiektos daržovės ir bulvių košė kiek pravėsusios – nėra ko stebėtis, juk maistas ant stalo atkeliavo dar tada, kai valgėme sriubą...

Pasisotinus sriubomis ir karštaisiais patiekalais, belieka sulaukti deserto – aguonų pyrago su karamele. Tiesa, kad ir kaip fantazavome apie pyrago gabalėlį, skęstantį karamelėje, gauname kažką panašaus į cukraus glajų. Nusiviliame vaizdu, tačiau skonis maloniai nustebina – pyragas drėgnas, ne itin saldus, pats tas po skanių ir sočių pietų.

Sapiegos bistro“ – jaukus, unikalus, minimalizmu dvelkiantis restoranas Vilniaus širdyje. Tai tikras „freelancerių“ rojus – aukštos lubos, patogi vieta darbui bei verslo susitikimams. Čia galima mėgautis ne tik įvairiais patiekalais, bet taip pat ir vis besikeičiančiu dienos pietų meniu.

Sąskaita: už pietus dviem paklojame 23,90 EUR. Sriubos – po 2,50 EUR, sterkas su morkų daugiaryžiu – 6,50 EUR, anties krūtinėlė su daržovėmis – 7,50 EUR, aguonų pyragas su karamele – 2,50 EUR,  gėrimai – 2,00 EUR. Viso: 23,90 EUR.

Interjeras: 4/5 restorane vyrauja minimalizmas. Restorane susipina modernumas ir unikalumas – čia aukštos lubos, daug medienos, išsaugotos unikalios mūrinės sienos, apstu žalių augalų.

Aptarnavimas: 3/5 Aptarnavusios padavėjos nė karto nepasiteirauja, ar skaniai papietavome, trūksta bendravimo su klientu, tačiau tam įtakos galėjo turėti ir tai, jog lankėmės itin populiariu pietų metu.

Maistas: 3/5 Patiekalai buvo unikalūs, išskirtiniai, tačiau trūko ryškaus skonio. Labai nuliūdino tai, jog beveik visi patiekalai atkeliavo pravėsę. Pyragas su karamele nė iš tolo nepriminė to, kas buvo įrašyta valgiaraštyje.

Bendras vertinimas: 3/5

Elena Jančiukaitė @Meniu.lt

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną