Restorano apžvalga: „Pank‘olis Avenue”

Restorano apžvalga: „Pank‘olis Avenue”

Saulėta ir gaivi vasaros pavakarė. Daug nueitų žingsnių ir sulig kiekvienu vis garsiau sugurgiantis skrandis. Metas skaniai vakarienei, tačiau noriu ir toliau stebėti miesto gyvenimą. Prisimenu restoraną, kurį nesuskaičiuočiau kiek kartų esu praėjusi ir pagalvojusi, jog šis atrodo jauki vieta, juolab turint omenyje jo lokaciją – restoranas „Pank‘olis Avenue” įsikūręs pačioje Vilniaus miesto širdyje.

Nors mieste gausu žmonių ir šurmulio, užėjus į restoraną pasidaro kiek nejauku. Jis absoliučiai tuščias – pasiteiraujame, ar restoranas dirba ir padavėja mus nuramina – sako, kad, kaip tyčia, visi buvę klientai kaip tik išėjo. Išsirenkame mūsų nuomone geriausią vietą – prie didžiulio atviro lango Gedimino prospekto pašonėje.

Restorano salė erdvi ir šviesi, vyrauja pilka bei žemės spalvos. Dideli langai, blizgios, sidabrinės detalės sukuria prabangos įvaizdį. Nors meniu nedidelis, tačiau pasirinkimas gan įvairus. Meniu sudaro žuvies asorti ir kreminė burokėlių sriubos, galima rinktis iš keturių salotų variantų bei penkių užkandžių. Pagrindiniam patiekalui galima pasirinkti sviestažuvės kepsnį, ėrienos blauzdelę, vištienos filė, anties krūtinėlę, brandintą jautienos antrekotą, Linguine makaronus bei mėsainį su troškintais jaučio žandais. Desertui siūlomas karštas imbierinis obuolių pyragas, karameliai putėsiai bei naminio šerbeto asorti. Nors esu visavalgė, tačiau topteli mintis, kad vegetarams, veganams ar žaliavalgiams patiekalų pasirinkimas labai skurdus.

Iš užkandžių pasirenkame skrudintus žuvies ir jūros gėrybių pyragėlius su rytietiškomis Wakame” salotomis. Vizualiai užkandis panašesnis į skrudintas juosteles ar pagaliukus, tačiau ne į pyragėlius. Kartu pateikiamas aštrus saldžiarūgštis padažas. „Pyragėlių” skonis pasirodė visiškai neįsimintinas, tačiau marinuotų jūros dumblių salotos gardžios, jaučiamas subtilus riešutų prieskonis.

Vėsus vasaros vėjelis skatina ragauti šiltuosius patiekalus, todėl pasirenku kreminę burokėlių sriubą su grietinėlės puta bei ridikėliais. Kartu su sriubos dubeniu ant stalo atkeliauja ir duona patiekta kaip džiovintos duonos riekelės. Sriubos konsistencija išties kreminė, įdomaus skonio ir atsvarą kreminei konsistencijai suteikia švelniai traškūs ridikėlių griežinėliai. Sriubos paviršius apklotas grietinėlės puta bei ridikėlių daigais – šie patiekalui suteikia gaivumo bei saldumo.

Žvelgiant į Pank'olio meniu, akis patraukia lengvas marinuotos kriaušės, „Serrano” kumpio, pelėsinio sūrio, lapinių salotų patiekalas. Salotos patiekiamos vienoje dailios lėkštės pusėje, visi ingredientai preciziškai išdėlioti aplink viduryje stovinčią marinuotą kriaušę. Lengvai saldaus skonio kriaušė – įdomus derinys su pelėsiniu sūriu bei „Serrano” kumpiu.

Galiausiai ragauti pasirenkame šešias valandas keptą ėrienos blauzdelę, patiekiamą kartu su saldžiųjų bulvių juostelėmis ir daržovių salsa. Pirma mintis pamačius patiekalą buvo smaližiška: „Ar mėsa užlieta šokoladu?”, tačiau ne, blauzdelė užpilta prieskoningu sultinio padažu. Mėsa lengvai atsiskiria nuo kaulo, tačiau nepatiko ant jos palikta oda, kurią norėjosi greičiau nuimti ir patraukti lėkštės kraštan. Patiekale gardžiausios buvo gruzdintos saldžiosios bulvės. Keptos ėrienos blauzdelės patiekalas, kaip ir užsisakyti prieš tai, paskanintas žirnių daigais.

Teko matyti, kad pietų metu restorane lankosi tikrai nemažai žmonių, tačiau vakare vietos apstu. Patiekalai skanūs, tačiau nepasirodė įsimintini.

Skaičiai: Skrudintus žuvies ir jūros gėrybių pyragėliai su rytietiškomis Wakame” salotomis €7 + Kreminė burokėlių sriuba su grietinėlės puta bei ridikėliais €5 + Marinuotos kriaušės, „Serrano” kumpio, pelėsinio sūrio, lapinių salotų salotos €9 + Šešias valandas kepta ėrienos blauzdelė €18 + Šviežios apelsinų sultys €3,5 + Šviežios greipfrutų sultys €3,5 = €46.

Interjeras: Puikioje lokacijoje, Gedimino prospekto viduryje įsikūręs restoranas praeivius užeiti kviečia pravirais panoraminiais langais, pro kuriuos galima ramiai stebėti skubančio miesto gyvenimą. Blizgios detalės, šviesi žemės ir pilkų tonų erdvė kuria prabangos pojūtį, vertinu 4/5.

Aptarnavimas: Užėjus maloniai pasitiko padavėja, išsirinkus vietą prisėsti iš anksto perspėjo apie patiekalus, kurių restoranas tądien negalėjo pasiūlyti. Priėmusi užsakymą padavėja intensyviai darbavosi už baro, tad kol prieis tekdavo palaukti. Aptarnavimas malonus, tačiau niekuo neįsimenantis – 3/5.

Maistas: Pagrindinių patiekalų kainos nuo €11. Menkas patiekalų pasirinkimas ne visavalgiams lankytojams. Nors maisto ilgai laukti neteko, tačiau įsiminė ne bendras patiekalų skonis, o atskiri jį sudarantys ingredientai. Einant pusryčiauti/ pietauti/ vakarieniauti, pagrindinis tikslas visgi yra maistas – jaučiausi pasisotinusi, tačiau restoranas nesužavėjo patiekalais taip, kad galėčiau jį rekomenduoti kitiems. Vertinu 2/5.

Bendras įvertinimas: 3/5.

Agnė Lukoševičiūtė @Meniu.lt

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną