Restorano apžvalga: "Old Town Brasserie"

Restorano apžvalga: "Old Town Brasserie"

Nauja vieta uostamiestyje - tokį reiškinį išvysi ne kasdien. Čia, kitaip nei sostinėje, nauji restoranai bei kavinukės klaipėdiečius ir miesto svečius stebina rečiau. Tad kai Klaipėdos Senamiestyje, Danės upės pakrantėje pamačiau ir vėl atgijusias modernias restorano patalpas, iškart susidomėjau, kokia tai vieta. Ant durų puikavosi naujas, šiuolaikiškas pavadinimas - „Old Town Brasserie“. Pažvelgusi į pro langus aiškiai matomą naujojo restorano interjerą, mintyse paklausiau - ką įdomaus ir unikalaus ši vieta papasakos uostamiesčiui? Juk Klaipėda iš tiesų garsėja ne kiekybė, o kokybe. Tad patikrinti, ar „Old Town Brasserie“ galėsime įtraukti į „perlais“ vadinamų pajūrio restoranų sąrašą, buvo be galo smalsu.

Įėjusi į restoraną, iškart pastebėjau solidų jo interjerą. Jame vyravo sunkios tekstūros, tamsios spalvos ir natūralūs pluoštai - oda, kailis, medis. Tiesa, solidi pasirodė ne tik restorano aplinka, bet ir aptarnavimas - salėje dirbusi padavėja mus pasitiko santūriu galvos linktelėjimu, maloniu žvilgsniu ir ramiu balso tonu.

Atrodė, vakarieniauti į „Old Town Brasserie“ atvykome idealiu laiku - trečiadienio vakarą, kai restorane buvo rengiama jautienos degustacija. Tik to vakaro metu svečiams buvo siūlomas specialus rinkinys - jautienos tartaras ir jautienos antrekotas už patrauklią kainą - 20 eurų.

Vakaras restorane nebuvo toks tuščias, kokio tikėjausi užsukusi čia darbo savaitės viduryje - be mūsų „Old Town Brasserie“ valgius gamino nemažai grupei jaunuolių bei atsitiktinai į restoraną užklydusiems užsienio svečiams.

Taigi, nors siūlomas jautienos patiekalų rinkinys suviliojo, iš meniu norėjau išsirinkti dar ką nors gardaus. Peržvelgusi pasirinkimus, likau maloniai nustebinta trumpu ir aiškiu „Old Town Brasserie“ valgiaraščiu. Tiesa, nors šis ganėtinai dinamiškas, siūlantis paragauti ir egzotiško krabo, ir visiems gerai pažįstamų midijų, ir tradicinių jautienos išpjovos ar antienos krūtinėlės patiekalų, turiu pastebėti, jog jis nepritaikytas tradiciniam ir kiek konservatyviam lietuvio skoniui. Patiekalai europietiški, tačiau juose daug modernių prieskonių. Gaila, jog toks konceptas dar nesulaukė didelio populiarumo uostamiestyje, tačiau viliuosi, jog „Old Town Brasserie“ pavyks paskatinant valgytojus nebijoti gastronominių eksperimentų.

Kartu su jautienos tartaru ir išpjova nusprendėme išbandyti ėriuko karką, patiekiamą su bulvių piure, dumplainiais, granatais ir gravy padažu. Kol laukėme patiekalų, padavėja ant stalo patiekė šviežios baltos duonos su kremine, saulėje džiovintais pomidorais kvepiančia užtepėle. Paragavusi pirmąjį kąsnį šyptelėjau iš malonumo - atrodė, jog duona tik ką ištraukta iš krosnies - puri, minkšta, su traškia plutele. Naiviai maniau, jog duonos „tik paragausiu“, tačiau nė nemirktelėjusi suvalgiau visą riekę.

Ant stalo atkeliavęs jautienos tartaras akis ir vėl džiugino solidžia išvaizda - sunkioje tamsioje lėkštėje rausva, į dailų apskritimą sudėliota jautienos mėsa atrodė nepriekaištingai. Iš pradžių, tokiu pačiu apibūdinimu norėjosi atsiliepti ir apie patiekalo skonį. Tačiau po poros kąsnių supratau, jog jame slepiasi ganėtinai pretenzingi prieskoniai, savo intensyvumu šiek tiek erzinantys gomurį. Jautienos kapotinis buvo pagardintas kaulų čiulpais, spanguolių geliu ir miško grybais. Manau, jog pastarųjų koncentracija patiekale galėtų būti šiek tiek mažesnė - miško grybų skonis „pešėsi“ su santūria jautiena, taip neleisdamas tinkamai atsiskleisti mėsos skoniui ir aromatui.

Nepaisant dosniai pažertų skonių ir prieskonių, šis patiekalas neabejotinai paliko gerą įspūdį dėl savo kokybiškumo. Tikiu, jog grybų ir jautienos mėgėjams jis galėtų tapti tikru atradimu.

Belaukdami pagrindinių patiekalų pajutome, jog esame beveik pasisotinę - jautienos kapotinis buvo pakankamai didelis - dviese jo neįveikėme.

Ant stalo atkeliavę pagrindiniai patiekalai - jautienos antrekotas ir ėrienos karka vėl džiugino akis. Iš pažiūros sunkūs ir tikrai ne elegantiški patiekalai sunkiose lėkštėse atrodė labai dailiai.

Jautienos antrekotas gomūrį pamalonino minkšta ir sultinga mėsos tekstūra, o ilgai troškinta ėrienos karka kartu su kremine bulvių piure atsiskleidė gardžiomis ir ypatingai švelniomis natomis. Antrekotas buvo patiektas su jaunomis bulvėmis, keptu kale kopūstu, rūkytų svogūnų tyre ir grybais. Galiu drąsiai teigti, jog patiekalų porcijos - didelės. Visko net nepajėgėme įveikti, tad desertui vietos tiesiog nebeliko.

Kalbant apie saldžiąją vakarienės dalį, restorane „Old Town Brasserie“ patiekiamas tik vienas, kaskart kitoks vakaro desertas. Mūsų apsilankymo metu virtuvė paruošė itališkąjį tiramisu, kurio sugrįžti turėsime kitą kartą.

Modernios europietiškos virtuvės restoranas Danės upės pakrantėje iš tiesų pateisino naujos vietos lūkesčius. Originalūs patiekalai ir solidi restorano aplinka neleido suabejoti, jog ateityje šią vietą dar aplankysiu.

Sąskaita: Specialus vakaro pasiūlymas - jautienos kapotinis ir jautienos antrekotas 20€, ėriuko karka - 12€, dvi taurės raudonojo vyno Pinotage - 8€.

VISO: 40€

Aptarnavimas: 4/5 Santūrus, mandagus. Pasigedome šiltesnio bendravimo, tačiau padavėja savo darbą atliko be priekaištų, pakonsultavo dėl patiekalų skonio, patarė kurį vyną pasirinkti.

Interjeras: 5/5 „Old Town Brasserie“ užima nedidelę erdvę - tai jauki patalpa, pro masyvius langus atverianti vaizdą į romantišką Klaipėdos Senamiesčio dalį - Danės upės pakrantę. Nors restorano salė nedidelė, erdvė išnaudota sumaniai - vietų rasite ne tik salės viduryje, pakraščiuose, bet ir prie baro, nuo kurio ir atsiveria vaizdas į miestą. Interjero detalės - sunkios, masyvios, tamsios. Taip kuriamas solidus, sunkus ir rimtas restorano įvaizdis.

Meniu: 4/5 Maloniai nustebino kainos ir kokybės santykis. Maistas, kurį ragavome buvo intensyvaus skonio, kokybiškas ir gardus, tačiau patarčiau nepersistengti derinant skonius - jautienos tartaro skonį užgožė jį paryškinti turėję ingredientai.

Restorano pliusas - net vakarienės metu restorano svečiams pilstomas stalo vanduo.

Bendras vertinimas: 4/5

Greta Gumuliauskytė @Meniu.lt

 

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną