Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Restorano apžvalga: „Ieti”

2019-07-15
Paskelbk savo straipsnį

Planuodama trumpą išvyką į sparčiai gražėjantį Kauną, pradėjau domėtis, kur vertėtų nueiti gardžiai pavalgyti. Iš čia gyvenančių pažįstamų gavau nemažai rekomendacijų, tarp kurių – modernios baltiškos virtuvės restoranas „Ieti”. Ketvirtus gyvavimo metus skaičiuojantis restoranas praėjusiais metais atsinaujino ir persikėlė į naujas erdvias ir šviesias patalpas pačioje Kauno širdyje – rotušės aikštėje.

Anot restorano vadovės ir šefės Ingos Turminienės, restorano komandos tikslas – sujungiant lietuviškas tradicijas ir modernias maisto gamybos technikas atrasti bei per patiekalus perteikti modernų lietuvišką identitetą, taip prisidedant prie Lietuvos restoranų, valgymo kultūros ir lietuviškos virtuvės formavimo.

Verčiame pirmąjį restorano meniu puslapį ir iškart nudžiungame – čia nurodyti užkandžiai pasidalinti – tai byloja apie restorano kuriamą neįpareigojančią, jaukią atmosferą ir draugišką toną. Pasidalinti siūlomas keptas camembert sūris su pačių keptomis duonelėmis ir duonos lazdelėmis, įvairios mėsiškos bei vegetariškos užtepėlės, sūrio rinkinys bei midijos. Meniu pasirinkimas įvairus: 5 papildomi užkandžių variantai, viena sriuba, 6 mėsos bei žuvies pagrindiniai patiekalai ir pora deserto variacijų. Meniu keičiamas atsižvelgiant į sezoniškumą ir to meto gamtos gėrybes.

Pasitikęs personalas priima užsakymą ir patiekia pačių keptą duoną su bazilikų aliejumi. Duona šilta, jos plutelė traški, o vidus minkštas. Bendra duonos tekstūra ir spalva priminė brownie pyragėlį. Netrukus patiekiama trinta brokolių sriuba, kurios ingredientai: putpelės kiaušinis, kieto sūrio traškutis, sūrio kremas ir kakavos puta, prie akių užpilami sodriai žaliu pusiau tirštu sriubos skysčiu. Iškart pasklinda salstelėjęs žirnių daigų kvapas, patiekalas džiugina savo lengvumu ir ingredientų darna.

Toliau ant mūsų stalo keliauja žaliosios salotos su ridikėliais, žolelių padažu, obuoliais, lazdyno riešutais ir obuolių sidro karamele. Salotos patiekiamos gilioje padangės žydrumo lėkštėje – vizualiai atrodo patraukliai, tačiau paprastai. Išties, skonis gerai pažįstamas, neypatingas, tačiau puikus žolelių padažo ir sidro karamelės derinys stipriai pagyvino skonį ir suteikė jam intensyvumo.

Pagrindiniams patiekalams, atsižvelgdami į padavėjo rekomendacijas, pasirinkome keptą šamą su morkų kremu ir kukurūzinio viščiuko krūtinėlę su juodaisiais lęšiais. Džiaugiamės spalvingais patiekalais prieš mūsų akis. Šamas patiekiamas su garintu žuvies sultiniu, svieste keptomis morkomis, stintenės ikrų ir grietinės kremu, špinatais. Žuvies gabalėlis patiekiamas ant stambiai pjaustytų morkų griežinėlių ir špinatų, šalimais geltona piure ir žalieji daigai, kaip karūna patiekalą vainikuoja ryškūs stintenės ikrai. Žuvies mėsa minkštutė, gabaliukai lengvai atsiskiriantys, jaučiasi natūralus, šiek tiek pasūdytas skonis. Lengvai traškios morkos tampa puikia atsvara kreminiam padažui ir paties šamo tekstūrai. Vis dėlto, norėtųsi kiek intensyvesnio pačios žuvies skonio.

Kukurūzinio viščiuko krūtinėlė patiekiama su juodaisiais lęšiais, rabarbarais, kriaušėmis ir garinto vištienos sultinio padažu. Vištiena kiek sausoka, tačiau padėtį taiso sultinio padažas, sultinga apkepta kriaušė ir žirnių daigeliai.

Vakarienę baigiame agurkų panna cotta desertu. Šis užlietas beržų sulos karamele, greta patiekiamas džino su toniku šerbetas ir keletas šilauogių. Nors pats desertas labai lengvas ir gaivus, tačiau aromatingas džino su toniku šerbetas stipriai kartaus skonio – nesu kartumo gerbėja, tačiau lengvas nesaldus desertas maloniai atgaivino.

Skaičiai: Trinta brokolių sriuba €6,5 + žaliosios salotos €8 + keptas šamas €15 + kukurūzinio viščiuko krūtinėlė €15 + agurkų panna cotta €6,5 = €51

Interjeras: Restorano interjeras šviesus ir jaukus. Baltai dažytos skliautuotos lubos ir sienos puoštos spalvingais paveikslais bei piešiniais, be spalvingų detalių aplinką pagyvina ir žaliuojantys augalai. Restorane įrengta privatesnė, nuo pagrindinės salės užuolaidomis atskiriama erdvė. Pro pagrindinės salės langus atsiveria vaizdai į rotušės aikštę. Paprasta ir jauku. Vertinu 5/5.

Aptarnavimas: Personalas draugiškai pasitiko, patarė dėl pasirinkimų, buvo dėmesingas ir malonus  – 5/5.

Maistas: Meniu didžiausia skiltis atitenka užkandžiams, kurie yra pritaikyti dalintis su palyda. Nemažas pagrindinių patiekalų pasirinkimas ir gero dydžio porcijos. Patiekalų patiekimui pritrūko šiuolaikinių sprendimų ir tvarkos. – 4/5.

Bendras įvertinimas: 4.7/5.

Agnė Lukoševičiūtė@meniu.lt