Restorano apžvalga: Ieti

Restorano apžvalga: Ieti

Tądien turėjome ypatingą progą  - ją įprasminti pasirinkome restoraną „Ieti“, kuriame irgi tvyrojo pakilios nuotaikos. Šią dieną buvo paskelbti The Best Chef awards ( Geriausio Šefo apdovanojimai) ir šefė Inga pateko į geriausių moterų Top 16 bei į geriausiųjų šefų Top 300.

Romantiškai ir kiek nostalgiškai nusiteikę atvykstame į „Ieti“. Modernios ir sezoniškos virtuvės restoranas glaudžiasi Šv. Gertrūdos gatvėje, Kauno senamiestyje. Įžengus į restoraną užplūsta ramybė, jaukumas – interjeras žemiškas, nuosaikus, harmoningas. Besidairant pastebime ne tik 8 stalus bet ir senojo Kauno retro užuominas. Padavėjai leidus pasirinkti staliuką lipame tarsi ant pakilos – radę puikią vietą ne tik leisti laiką dviese ir dalintis savo istorijomis (taip kaip siūlo restoranas), bet ir stebėti kas vyksta aplinkui.

Kurį laiką restorane esame vieni, siurbčiodami stalo vandenį (sodraus apelsinų skonio) stebime aplinką ir vartome meniu. Pastarąjį sudaro 16 patiekalų, kurie sezoniškai kinta, kaip mums papasakojo padavėja.

Šefė mus pasveikina komplimentu - ožkos taukuose kepta bulve su stintenės ikrais ir trumų majonezu. Tai primena pirmo pasimatymo pojūtį, jei jis sėkmingas – įtampą keičia džiugesys ir maloni nuostaba. O tai dar ne pabaiga – padavėja atneša restorane keptos juodos duonos riekes su šalaviju aliejumi. Kmynai ir šalavijai suteikia gaivumo pojūtį burnoje. Lyg pirmas bučinys. Sakot nedera per pirmą pasimatymą ? Juk standartai tam ir skirti, kad juos laužyti.

Atkeliauja užkandis – lietuviškos sraigės su keptomis bulvėmis ir miško grybais, salierų gumbų kremu ir pušų prieskoniais (9 eurai).  Vaizdas lėkštėje primena mišką, o skonis gaiviai švelnus. Be išvardintų ingredientų tai pat puikiai dera lapai iš  juodųjų serbentų želė bei krapų puta. Nusprendėme, kad patiekalas lyg antras pasimatymas – pasivaikščiojimas parke. Gaivus, švelnus, kiek nedrąsus, bet nepamirštamas.

Aptarinėjant užkandį atkeliauja ir karštieji patiekalai - anties krūtinėlė su svieste keptais salierų gumbais, juodųjų serbentų oda, salierų gumbų kremu, raudono vyno sirupe marinuotais svogūnais ir keptomis ančių širdelėmis (15 eur). Vaizdas lėkštėje estetiškas. Graži rožinė antienos spalva dera su pakeistomis uogų tekstūromis. Sužavėjo ne tik išvaizda, bet ir vidus – antiena minkšta, skani, neperkepta, traškūs sodraus vyno skonio svogūnai gera atsvara puriems saliero šaknies diskams. Patiekalui kartumo suteikia ančių širdelės. Iki tobulo įvertinimo pritrūksta anties odelės traškumo. Rekomenduojamas vynas - Bodegas Bilbainas Vina Pomal Rioja Crianza 2014, Riocha, Ispanija – dera puikiai.

Antrasis karštasis patiekalas - svieste keptas jūros liežuvis su česnakų ir kefyro padažu, krosnyje keptomis bulvėmis, krevetėmis ir stintenės ikrais (15 eur). Žuvis irgi „pasipuošus“. Pirmas kąsnis ištirpsta burnoje. Antrasis palieka keistą skonį – pradeda neraminti mintis jog krevetės su žuvimi šiame kontekste nedera. Mano draugas patvirtina nugąstavimus. Nedidelis kąsnelis ir keistas kvapas sužadina ne pačius geriausius jausmus.  Jam užtenka tik paragauti – ir verdiktas neigiamas. Keistą rūgšties  poskonį burnoje skalauju tikrai puikaus baltojo vyno taure – Marquez de Grinon Cerro La Hormiga Verdejo Rueda DO 2014, Rueda, Ispanija. Patiekalas, kaip ir tas jausmas per nenusisekusį pirmąjį pasimatymą – duomenys daug žadantys, tačiau ryšys neatsiranda.

Savo romantišką vakarą užbaigiame desertu. Ramunėlių ir baltojo šokolado kremas su avižomis, gervuogėmis ir midumi (6 eur). Aš tenkinuosi tik kąsneliu,  kuris užburiančio įspūdžio nepalieka. Mano draugo įvertinimas : puikiai išreikštas midus šerbeto pavidale, tačiau ramunėlių ir baltojo šokolado kremas nėra intensyvaus skonio. Avižos prideda traškumo, tačiau deserto nepakelia iki dangaus ir skonio neprideda.

Ar pasirinktume šį restoraną sekančiam pasimatymui ? Atsakymai yra du.

  1. Ne. Nes į pasimatymus jau senokai nebevaikštome. Nors ir kaip nostalgiškai jų pasiilgstame, nieko nėr nuostabesnio, kaip po blogos žuvies draugas vidurį nakties neša mineralinio stiklinę ir vaistus nuo didelių skrandžio skausmų. Rūgšties skonis ir keistas kvapas buvo užuomina į  virtuvės klaidą – žuvis privertė negaluoti visą naktį.
  2. Ne. Nes po šios vakarienės atsiminimus buvo sunku rašyti Jums dėl nenusisekusios jos pabaigos.

 

Sąskaita :

Sraigių užkandis (9,00 eur) + antiena (15,00 eur) + raudonojo vyno taurė( 5,50 eur) + jūros liežuvis ( 15,00 eur) + baltojo vyno taurė (6,00 eur ) + ramunėlių desertas su avižomis ( 6,00 eur) = 56,50  eur

Esame tokią sumą išleidę už skanesnį ir kokybiškesnį maistą. Mūsų išvada – brangu.

P.s. Komplimentai - ožkos taukuose kepta bulve su stintenės ikrais ir trumų majonezu, restorane kepta duona bei stalo vanduo nekainavo.

Vertinimo skalė:

Interjeras : 4/5. Jaukus, patogus, tačiau iki 5 trūksta wouw efekto.

Aptarnavimas : 4/5. Malonus, bet neužtikrintas. Trūko žinių apie patiekalus.

Maistas :   1/5. Kodėl? Skaityti aukščiau.

Vidutinis įvertinimas : 3/5

 

Dreams and Beans

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną