Restorano apžvalga: Foxes burger & lobster

Restorano apžvalga: Foxes burger & lobster

Stora ir soti lapė iš senamiesčio pakraščio

Prisipažinsiu, kad apsilankymas „Foxes Burger & Lobster” buvo planuotas. Mane seniai erzino draugų nuotraukos su ta stora Čikagos pica, omarais ir kitomis gėrybėmis, kurios patiekiamos šioje vietoje. Ir štai, bevaikštinėjant mažomis senamiesčio gatvelėmis, tolyje šmėsteli oranžinė lapių iškaba. Pro didelius langus matosi kone visas vidus, kuriame viskas paprasta, bet jauku.

Vos užėjus pasitinka omaro spalvos apšvietimas ir savitas, tačiau gana paprastas interjeras. Pagrindiniai akcentai čia, kad ir kaip būtų netikėta, taip pat omarai. Nuotraukoje vieta gali pasirodyti gana paprasta, bet valgyti čia tikrai jauku. Visos patalpos susideda iš kelių salyčių, kurias tarsi atriboja skirtingi interjero akcentai, o vienija jūrų pasaulio tematika.

Padavėja pasitinka vos įėjus ir be paraginimo informuoja apie visas išalkusiems svarbias smulkmenas. Storosios Čikagos picos kepa apie 40 minučių, tad šis laukimo laikas yra gera proga pasimėgauti užkandžiu. Meniu nėra didelis: pora sriubų, pora salotų, pora užkandžių, pora karštųjų patiekalų, o toliau jau viskas, dėl ko būtent čia ir ateinama: burgeriai, picos ir jo didenybė omaras. Ilgai svarstyti dėl užkandžio nėra kodėl, tad pasirenku krevetes. Tiesa, padavėjos rekomendacija – iešmeliai iš karštųjų patiekalų, o ne krevečių užkandis.

Rekomendacija buvo gera – tigrinių krevečių iešmeliai (8 Eur) labai aromatingi ir atrodo skaniai. Lėkštėje ant šviežių salotų puikuojasi du iešmeliai krevečių, kuriuos spalvomis paįvairina keptos daržovės – paprikos ir cukinija. Meniu mangų užtepėle kažkodėl pavadintas mangų padažas, čia dera tiesiog tobulai. Taigi, salsvas mangų skonis, traški duona ir sultingos kvapnios krevetės kartu su salotomis sudaro puikų derinį. Nepasakysi, kad kažkas labai išskirtinio, bet tikrai skanu. Beje, tai karštasis patiekalas, todėl nuo tikrai galima ir pavalgyti. Galbūt nelabai sočiai, bet tai gera alternatyva salotoms.

Čikagos picų dydžiai nurodyti asmenų skaičiumi, mažesnioji skirta 2-3 (12 Eur). „Chorizo“ pica, kurios sulaukti padėjo tigrinės krevetės ir lengvas nepadoriai pigus namų vynas (2 Eur), atrodo tikrai „wow“. Pirmiausia, jos dydis, o dar tiksliau storis – sunku patikėti, kad visko tiek apskritai įmanoma suvalgyti. Tešlos plutelė maloniai gelsva, o visą įdarą slepia pomidorų padažas, apsnigtas sūrio drožlėmis.

Iš tikrųjų truputį pasidomėjau: kai kurie šaltiniai teigia, kad tokia pica netgi oficialiai yra Čikagos kultūros istorijos dalimi, o ją išrado dar 1943-aisiais metais. Ir štai dabar šią, dar vadinamą giliąja, picą turiu ant stalo. Prisipažinsiu, būčiau fotografavusi, net jei nuotraukos šiai apžvalgai ir nereikėtų – vaizdas palieka įspūdį. Nors įsidėjus gabalėlį į lėkštę pica jau nebeatrodo taip dailiai – ak, koks trapus tas maisto grožis.

Mano pasirinktos picos ingredientai skoniu įprasti ir pažįstami: chorizo dešra, mocarela ir parmezano sūriai, naminis pomidorų padažas. Picos viduje dominuoja sūris, todėl ji yra tikrai labai labai soti. Dešros galėtų būti truputį daugiau, nes kartais jos skonį sūrio jūroje net sunku pajusti. Tešla – kitokia nei itališkos picos, sluoksniuojasi ir yra gana trapi, be to, plonesnė nei tikėsitės nužvelgę picą iš išorės.

Gėda prisipažinti, bet įveikiau tik vieną gabalėlį, sudarantį ketvirtį picos, ir tai nebuvo lengva užduotis. Buvo labai sotu ir, norint įveikti tokią picą, kad ir dviese, tikrai reikėtų specialiai tam nusiteikti. Taigi, sotu, bet kitas klausimas – skonis, kuris, dabar rašant po trupučio laiko, man asocijuojasi tik su sūriu. Negaliu sakyti, kad buvo neskanu – ingredientai kokybiški, viskas puikiai iškepta, bet... Visgi tai nėra mano tipo patiekalas ir kitą kartą būdama čia rinkčiausi galbūt burgerį ar bent itališką picą. Žinoma, jei mėgstate tikrai sočiai pavalgyti ar norite nustebinti draugus kuo nors neįprastu – ši pica jums. Be to, nors kartą reikia jos paragauti bent jau tam, kad galėtumėte pasidalinti įspūdinga nuotrauka su draugais.

Skaičiai: Čikagos „Chorizo“ pica (12 Eur) + Tigrinių krevečių iešmeliai (8 Eur) + Namų vyno taurė (2 Eur). Visiškas apsivalgymas, kurio užtektų ir dviems ar trims, už 22 eurus ir lauknešėlis dar mažiausiai vienam valgymui namuose.

Patiko: greitas aptarnavimas ir personalo atidumas. Jauki atmosfera ir nedidelis, bet visai įdomus meniu. Krevečių iešmeliai buvo puikūs, tad drąsiai šioje vietoje ragaučiau ir kitus jūros gėrybių patiekalus.

Nepatiko: iš tikrųjų tai patiko viskas. Čikagos picos gerbėja nesu ir tikriausiai ateityje netapsiu, bet iš esmės ji nebuvo bloga. Pati neužsakinėčiau, bet jei vėluočiau ir ją užsakytų draugė, tai tikrai pasiaukočiau tam sotumo jausmui, kuris po jos aplanko, ir įveikčiau savo gabalėlį.

Jei eiti, tai: su visais, kuriuos norite truputį nustebinti. Ir nebūtina stebinti omaru, visiškai pakanka ir Čikagos stiliaus picos. Taip pat eikite, jei esate tikrai labai alkani. Be to, čia jauku pasėdėti su draugų kompanija, paskanauti jūros gėrybių ir pagurkšnoti vyno.

Adresas: Klaipėdos 1-1, Vilnius

Interjeras: 3/5
Aptarnavimas: 4/5
Maistas: 4/5
Vidutinis įvertinimas: 3,67/5

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną