Restorano apžvalga: „Element”

Restorano apžvalga: „Element”

Jau kiek anksčiau, kuomet dalinausi savo patyrimais restorane „Šventaragio sodas”, rašiau apie mūsų šalyje susidariusią ir vyraujančią neigiamą ne viešbučio svečių nuomonę apie viešbučio restoranus. Vyrauja nuomonė, kad viešbučio restorane bus labai brangu arba jis skirtas tik jo gyventojams. Tąsyk restoranas paneigė šiuos įsitikinimus. Šįkart keliauju į dar vieną viešbučio restoraną dar kartą tai patvirtinti, o gal šįsyk paneigti stereotipą?

Restoranas Element į kurį keliauju, įsirengęs Naujamiestyje esančiame „Corner” viešbutyje. Viešbučio eksterjeras neatrodo labai patrauklus – primenantis niūroką vidurinės mokyklos fasadą. Tačiau internete pamačius minimalistinio skandinaviško stiliaus restorano nuotraukas, susivilioju apsilankyti. Užėjusi maloniai nustembu – viešbučio foje modernus, visai priešingas eksterjerui.

Restorane neįtikėtinai tylu ir ramu – nei vieno žmogaus – netgi suabejojame ar restoranas dirba, tačiau pasitikusi administratorė patikina, kad galime prisėsti. Restorano erdvė didelė, stačiakampio formos salėje daugybė sustatytų stalelių po dvi, keturias vietas, vyrauja pilkų neutralių atspalvių koloritas ir natūralaus medžio elementai.

Modernaus europietiškos virtuvės restorano įprastas meniu vos vieno puslapio, čia galima rinktis iš keturių užkandžių, poros sriubų, šešių pagrindinių patiekalų bei kelių desertų. Meniu atnaujinamas sezoniškumo principu. Restorane lankausi ne dienos pietų metu, bet, manau, kad šiuo metu žmonių čia turėtų būti gausybė – juk aplinkui daug biurų ir kitų vietų, iš kurių pietauti keliauja žmonės. O pietų metu restoranas vilioja ne tik kokybišku maistu, tačiau ir puikia bufeto principu patiekiamo maisto kaina.

Šiandieną mėginsime Jautienos tartarą €7, Jaučio uodegų consommé €5, Barzdotę €11 ir Šaltalankių panna cotta €5.

Vakarą pradedame su šefo komplimentu – mažo kąsnelio šefo dovanos, sužadinančios apetitą ir nuteikiančios tolimesniems ragavimams. Šiandieną komplimentas – šaukštelis lašišos su juodaisiais ikrais. Nebuvo net kilusi mintis, kad šis restoranas gali taip lepinti savo klientus, tad likau maloniai nustebinta.

Tartaras patiekiamas kartu su marinuotomis garstyčiomis, kiaušinio trynio džemu, ridikėliais bei mėlynųjų bulvių traškučiais. Patiekalas patiekiamas tamsiame dubenėlyje, kuriame puikiai išryškėja spalvingas ingredientų koloritas. Žaliai gelsvi marinuoti agurkėliai, vaiskios baltos spalvos ridikėliai, mėlynieji bulvių traškučiai bei žali salotų lapeliai dengia šviesiai rausvos spalvos smulkiai kapotą jautieną. Pasirinkau šį patiekalą su mintimi, kad galbūt iš tikrųjų įsimylėsiu tartarą. Nors daržovės suteikė patiekalui gaivumo, visgi mėsa man pasirodė per sūri. Buvo neblogai, bet tartaro įsimylėti nepavyko.

Jeigu nežinote, kas yra jaučio uodegų consommé, viskas tvarkoje, nežinojau ir aš. Padavėja paaiškino, kad tai yra sriuba su jaučio uodegų kroketais. Pasidomėjusi daugiau sužinau, kad tai žymioji prancūzų virtuvės sriuba, verdama iš įvairios mėsos ir ši sriuba yra tarsi sultinys. Sriuba iš balto ąsotėlio įpilama prie pat akių, sultinys užlieja crudite daržoves: juostelėmis pjaustytus salierus ir morkas, kelis griežinėlius ridikėlių, shimei grybai ir, žinoma, jaučio uodegų kroketus. Perskyrus kroketą maloniai pakvimpa česnaku, tekstūra pasirodė kaip plėšytos jautienos. Sultinyje gausu prieskonių, morkos man pasirodė kietokos, tačiau sriuba maistinga ir gardi.

Barzdotė – taip lietuvių dėl poros ilgų ūsų ant smakro vadinama žuvis. Teko girdėti, kad tai labai maistine prasme vertinga ir viena skaniausių jūrinių žuvų. Restorane žuvis patiekiama kartu su bulvytėmis šafrane, moliuskais, traškiais svogūnų žiedais ir guazzetto padažu. Esu sužavėta patiekalo spalvomis ir dailiu patiekimu. Pradėjusi ragauti pastebiu, jog pati žuvis vietomis raudonos spalvos ir tai man neatrodo labai skaniai. Tačiau sužinau, kad tai ženklas, jog žuvis yra šviežia, tad viskas puiku, nerimauti nėra ko. Sužinojusi tiek daug gerų dalykų apie šią žuvį tikėjausi ypatingo skonio. Visgi žuvis nebuvo labai minkšta ar tirpstanti burnoje, taip pat nepatiko skonis likęs po kelių suvalgytų moliuskų – šias gėrybes tikrai mėgstu, tačiau šį kartą jos pasirodo guminės ir ne itin gero skonio, tad kiek nusiviliu.

Atėjo laikas desertui – šaltalankių panna cotta, patiekiamą su baltojo šokolado mousse, šaltalankių geliu, sable trupiniais, obuolių geliu bei voveraičių padažu. Pamačius šį, galėčiau pasakyti, šedevrą, gerąja prasme esu apakusi. Šią šaltalankių panna cotta drąsiai įtraukiu į gražiausių valgytų desertų top trejetuką – akis džiugino kūrybingas spalvų ir formų derinys. Net valgyti buvo gaila. Ragaujant buvo sužadinti visi skonio receptoriai – deserte persipina švelni mangų tekstūra, morengų traškumas ir saldumas bei šokolado kartumas.

Restoranas man įsiminė savo minimalistiniu interjeru bei visapusiška estetika – tiek patiekalų patiekime, tiek visoje aplinkoje. Nors Naujamiestis – sparčiai besikeičiantis, gražėjantis rajonas, tačiau urbanistiškasis rajonas man niekada neatrodė patrauklus. Apsilankius „Element” net visas rajonas tapo mielesnis. Spalvingi patiekalai tarsi papildo minimalistinę erdvę. Viename interviu restorano vadovė atskleidė, kad virtuvės šefas ypatingai didelį dėmesį skiria estetiškam patiekalo pateikimui, o įkvėpimo kūrybai semiasi iš metų laikų ir gamtos – tai aiškiai matosi ir jaučiasi. Restoranas puikiai tinkama vieta tiek verslo pietums, tiek neįpareigojančiai vakarienei ar jaukiam pasisėdėjimui.

Skaičiai: Jautienos tartaras €7 + Jaučio uodegų consommé €5 + Barzdotė €11 + Šaltalankių panna cotta €5 + Vanduo €2,5 = €30,5.

Interjeras: Skoningas skandinaviško stiliaus interjeras, pagyvintas natūralaus medžio baldais bei žaliuojančiais augalais. Restoranas erdvus, apsilankymo metu buvo visiškai tuščias, tačiau tai nekėlė nejaukumo jausmo, galbūt gelbėjo gera kompanija. Vertinu 3/5.

Aptarnavimas: Pasitikusi administratorė pasiūlė prisėsti, jai priėmus užsakymą aptarnavimą pratęsė matomai neseniai dirbanti ir labai besijaudinanti mergina, tačiau aptarnavo maloniai – 3/5.

Maistas: Nedidelis pasirinkimas, tačiau restorano tikslas savo klientams tiekti puikios kokybės jau gerai išdirbtos receptūros patiekalus. Likau sužavėta ne kiek maisto skoniu, o patiekimu, kuris verčia stabtelėti ir pasimėgauti maistu labiau – 4/5.

Bendras įvertinimas: 3/5.

Agnė Lukoševičiūtė @Meniu.lt

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną