Restoaranas „Esse“ skelbia šparagų sezoną

Restoaranas „Esse“ skelbia šparagų sezoną

Šparagai - šiltmėgė daržovė, todėl karštas šių metų pavasaris jiems - ypač tinkamas augti. Šparagai kokybiški, vertingi, o dėl intensyvios saulės juose net justi šiek tiek saldumo. Gurmaniška daržovė tituluojamų šparagų sezonas trunka 3-4 savaites, tad jei juos mėgstate ar norite paragauti, užsukite į sezoniškumo paisantį restoraną „Esse“.

Kodėl šparagai taip liaupsinami?

Šparagai vertinami visame pasaulyje, mat jie -  vieni pirmųjų vasarį derančių daržovių. daugelyje Europos šalių šparagų sezono proga net rengiamos specialios mugės, ši daržovė ypač vertinama Prancūzijoje, Italijoje, Vokietijoj. Šparaguose daug baltymų, mineralinių druskų, ypač - kalio, magnio, fosforo, taip pat vitaminų A, E, C, PP ir B1, B2. Liaudies medicinoje šparagai rekomenduojami diabetikams, sergant inkstų ir kepenų ligomis. 100 gramų šparagų turi vos 10 kalorijų, tad puikiai tinka ir besiliekninantiems. Dar daugiau: šparaguose esantis didelis kiekis kalio tirpdo kilogramus. Tad šparagai valgomi ir dėl grožio ir dėl sveikatos.

Baltieji šparagai - švelnesni, sultingesni
Šparagai „Esse“ restorane patiekiami ir kaip garnyras, ir kaip atskiri patiekalai. Tarp pastarųjų tradiciniai pavirti ir svieste gražiai apkepti šparagų ūgliai, patiekiami su gruzdintomis bulvytėmis ir olandišku padažu. „taip pat mūsų svečiai labai mėgsta šparagus su kepta traškia šonine, dažnai renkasi itališkus makaronus su šparagais“, - pasakojo Veronika Nevoina, restorano „Esse“ direktorė.

Šių metų „Esse“ naujovė - kreminė šparagų sriuba, verdama sultinyje, pagardinama grietinėle, sviestu ir valgomaisiais svogūnėliais. „Mūsų svečiai šią sriubą labai giria. Švelnios tekstūros sriuba pasižymi piukiu skoniu ir yra labai soti“ - akcentavo V. Nevoina.

Šparagus restorane galima skanauti ir kaip garnyrą prie kitų patiekalų. Jie tinka prie vištienos, žuvies ir mėsos. Jei svečiai pageidauja, šparagų kaip papildomo garnyro galima gauti prie daugelio „Esse“ patiekalų.

Restorane siūloma paragauti ir baltųjų šparagų, kurie nuo žaliųjų kiek skiriasi skoniu - yra švelnesni ir sultingesni.

Daržovės, žolelės iš biodinaminio ūkio
Tarp kitų restorano naujovių - čilietiškas jūros ešerys, patiekiamas su su itin subtilus anyžiaus skonio turinčia daržove - pankoliu. naujiena desertų skyrelyje - panakota, gardinama šviežiomis uogomis.

Gurmanų gildijai priklausančiame „Esse“ restorane ypač rūpinamasi maisto produktų šviežumu ir sezoniškumu - stengiamasi gaminti patiekalus iš tuo metu derančių, nokstančių, augančių maisto produktų. kad maistas būtų kuo natūralesnis ir šviežesnis, dalis daržovių, prieskoninių žolelių, vaisių atkeliauja iš V. Nevoinos kuriamo biodinaminio ūkio.

Kaip gaminti šparagus
* Prieš gamindami šparagus, nuskuskite sumedėjusią koto dalį, ypač tai aktualu ruošiant baltuosiu šparagus, mat jų kotas būna storesnis.

*Užvirkite vandenį, įberkite šiek tiek druskos ir cukraus

* suriškite šparagus į bokštelį arba naudokite siaurą puodą, panardinkite juos į verdantį vandenį, bet palikite neapsemtą viršutinę šparagų dalį (iki dviejų narelių) - jiems termiškai apdoroti pakanka ir karštų garų

* Pavirkite šparagus apie 5 min., išimkite, trumpam pamerkite į šaltą vandenį (taip daržovės išsaugos sodresnę žalią spalvą) ir apkepkite keptuvėje ant sviesto

* jai gaminate baltuosiu šparagus, prieš verdami juos kuriam laikui pamerkite į vandenį su cirtina ir trupučiu druskos - taip iš šparagų pašalinamas kartumas.
undefined

Elena Nikonovaitė
Irmanto Sidaravičiaus foto

Laisvalaikio informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną