Rasa Kaušiūtė: „Nuotaiką pakelia patiekalai, kurie „eina į kūną“

Rasa Kaušiūtė: „Nuotaiką pakelia patiekalai, kurie „eina į kūną“

Stipraus balso ir ryškių plaukų savininkė Rasa Kaušiūtė nepavalgiusi jaučiasi blogai, maistui yra pakankamai išranki bei mėgsta kokybiškai ir skaniai pagamintus patiekalus. Dainininkė svečius vaišina šviežiomis salotomis, užkandžiais. Savo firminio patiekalo neturi, tačiau aplankius įkvėpimui ruošia pagal savo receptus.

Kas geriausiai Jus pažadina?
Pusryčiams pirmiausia išgeriu vandens. Tik tada geriu arbatą ar kavą. Visgi geriausiai pažadina mylimo žmogaus bučinys (šypsodamasi atsakė Rasa).

Skaniausia Rasai yra?..
Profesionaliai paruoštas jautienos kepsnys.

Ar Jums svarbi mityba?
Man mityba – itin svari. Esu iš tų žmonių, kurie laiku nepavalgę jaučiasi itin blogai, arba pavalgę ne to, ko norėjo. Mityba išties labai lemia mano nuotaiką bei savijautą.

Mėgiamiausia vieta, kurioje lankotės?
Pastaruoju metu mėgstamiausias – argentinietiškas restoranas „El Gaucho“. Ypatingom progom pasimėgauti dievišku jautienos kepsniu užsuku į „Markus“. „El Gaucho“ restoranui jaučiu sentimentus dar nuo tų laikų, kai dainuodavau su ispanišką muziką atliekančia grupe. Berods net tris metus kiekvieną savaitgalį. Tik tada nelabai galėdavau sau leisti gurmaniškų jautienos kepsnių, kurie išties ten labai gardus ir... nepigūs. Ten pasijaučiu kaip namuose. „Markus“ žavi neįpareigojančia aplinka, itin kokybišku maistu, aptarnavimu, skambančia mano mėgstama jazz muzika.

Koks patiekalas Jums yra šlykščiausias?
Tokio neturiu arba neprisimenu. Nevalgyčiau nebent itin egzotiškų patiekalų: keptų vabzdžių, vikšrų ir kitokių panašių „skanumynų“...

Kuo vaišinate svečius?
Hmmm... Visų pirma – šviežiomis, žaliomis salotomis, užkandžiais. Vėliau, priklausomai nuo progos bei temos: kai yra įkvėpimas, galiu paruošti patiekalą, kurio niekad anksčiau negaminau. Ir bus skanu. Svarbiausia, kaip aš sakau, „gaminti su meile“. Visgi virtuvėje suktis nelabai mėgstu, bet stalas tuščias nebūna. Greičiau – priešingai!

Turite savo firminį patiekalą?
Kadangi gaminti ne itin mėgstu, dažniausiai ruošiu įvairias salotas, verdu sriubas. Firminis patiekalas galbūt būtų vištiena „alla rytietiškai“ (mano sugalvotas). Gaminamas super paprastai: nusiperkam keletą keptų vištos ketvirčių. Jie „suplėšomi“ rankomis, kad būtų netvarkingiau ir spontaniškiau. Tada išverdami ryžiai. Į keptuvę su pakaitintu aliejumi sudedami pjaustyti svogūnai, paprikos bei kitos daržovės, kurių tuo metu norisi. Lengvai pakepama. Beriami ryžiai bei „suplėšyta“ vištiena. Viskas sumaišoma. Pabarstom pipirais ir rytietiškais prieskoniai. Aš buvau iš Emyratų parsivežusi, bet tinka ir „mūsiški“ prieskoniai ryžiams. Štai Jums ir lengvas, ir paprastas patiekalas.

Esate išranki maistui? Galbūt galėtumėte priskirti save prie gurmanų?
Nors valgau beveik viską, bet maistui esu išranki. Man patinka kokybiški produktai ir profesionaliai paruošti patiekalai, ypač mėsa. Taigi galbūt ir esu gurmanė.

Kokia turėtų būti Rasos svajonių vakarienė?
Prašmatniame restorane su itin gardžiais patiekalais, jazz muzika, gal net žvakėmis ir būtinai su mylimu žmogumi...

Žuvis ar mėsa?
Visgi mėsa.

Ar turite keistų mitybos įpročių?
Manau, kad neturiu. Vaisius stengiuosi valgyti prieš „rimtą“ maistą. Mėsą su bulvėmis valgau itin retai. Žodžiu, sveikos mitybos taisyklių truputį laikaus.

Kokios šalies virtuvės patiekalų teko ragauti?
Kazachų, italų, moldavų, tailandiečių, kinų. Priimtiniausia man – japonų virtuvė.

Ar dažnai pasilepinate saldumynais?
Retokai. Dažniausiai, kai norisi kažko saldaus, renkuosi juodą šokoladą su riešutais. Esu įsitikinusi, kad jis mažiausiai „gadina linijas“. Ypač skanu šokoladu mėgautis, kai skrandis yra tuščias (plačiai šypsodamasi atsakė dainininkė).

Gal yra produktų, kurie Jums pakelia nuotaiką?
Kaip pastebėjau, nuotaiką kelią miltiniai patiekalai: makaronai, blynai, taip pat ledai. Žodžiu viskas, kas „eina į kūną“. Nors bet koks gardžiai pagamintas patiekalas, kurio tuo metu norisi, skaidrina nuotaiką.

Kalbino Raminta Skripkaitė
Nuotraukos iš asmeninio Rasos Kaušiūtės archyvo
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną