PIPIRŲ SKONIAI ir poskoniai - ką privalote žinoti apie svarbiausią prieskonį virtuvėje

PIPIRŲ SKONIAI ir poskoniai - ką privalote žinoti apie svarbiausią prieskonį virtuvėje

Pipirų temperamentas
Pipirai turi savo „sudėtį“, tai šerdis su piperinu ir luobelės su eteriniais aliejais.
Tikroji pipirų esmė – tai ne deginantis aštrumas, o harmoningas derinys: piperino, kuris suteikia aštrumą, ir eterinių aliejų rinkinio, suteikiančio aromatą. Kiekviena pipirų rūšis pasižymi savitu šių dviejų komponentų deriniu, sukuriančiu unikalius skonius ir aromatus.

Naudoja visi, įvaldę - vienetai
Pipirai yra kupini netikėtumų. Taip pat kaip vynuogių, pipirų skonio savybės priklauso nuo vietos klimato ir dirvožemio ypatumų visumos. Nuo pipirmedžių auginimo iki jūsų virtuvės stalo pipirais rūpinasi Santa Maria. Santa Maria pipirai atkeliauja iš Keralos regiono, esančio pietryčių Indijoje, kuris laikomas geriausiu pipirų auginimo regionu visame pasaulyje. Geriausi – baltieji pipirai, auginami Saravako regione, Borneo saloje.
 Kiekvienos rūšies pipirai pasižymi ypatingu skoniu ir kvapu ir gali būti:
•    sodrūs ir kvapnūs;
•    saldūs ir vaisiniai;
•    aštrūs ir ryškūs;
•    medžio ir žemiškų natų.
Gerai pažinodami pipirų rūšis, lengvai juos išnaudosite, kurdami išskirtinius patiekalų skonius ir... poskonius.
Juodieji pipirai Tellicherry

Juodieji pipirai Tellicherry – tikras Santa Maria juodasis deimantas, aptinkamas Indijos Keralos provincijos Tellicherry šlaituose. Tellicherry yra dideli, sodriai rudos spalvos, raukšlėti ir pasižymintys švelniu aštriu bei ryškiu skoniu. Subtiliai vaisinio, sodraus, tačiau neužgožiančio kitų patiekalo ingredientų, skonio. Šie pipirai iš tiesų išskirtiniai!

Baltieji pipirai...
.atkeliauja iš Borneo. Tai prinokę raudonųjų pipirų vaisiai. Jie išdžiovinami, paskui fermentuojami vandenyje ir nuplaunami, pašalinant luobeles. Geriausios kokybės baltieji pipirai dėl savo spalvos yra vadinami kreminiais baltais.
Žalieji pipirai - tai neprinokę pipirų vaisiai, surinkti tuoj po žydėjimo, pasižymintys gaiviu skoniu bei lengvu aštrumu.

Santa Maria aukščiausios kokybės pipiruose paprastai yra daugiau eterinio aliejaus.

ATSKLEISKITE SKONIUS
Malant pipirus išlaisvinami eteriniai aliejai, kurie gana greitai oksiduojasi, todėl laikui bėgant mažėja aromatas. Geriausiems rezultatams pasiekti naudokite profesionalų malūnėlį arba grūstuvę, rinkitės didelius pipirų vaisius. Rupiai sumaltuose pipiruose išlieka daugiau eterinių aliejų.
Pipirai, kurių luobelės yra pašalintos, yra aštresni, nes piperino lieka daugiau negu eterinio aliejaus.

KAD PIPIRAI KUO ILGIAU IŠLIKTŲ ŠVIEŽI: pirkite nedaug pipirų, malkite atidžiai, stebėkite pipirų galiojimo laiką.

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną