Paaiškėjo geriausi šių metų desertų ir vynų deriniai

Paaiškėjo geriausi šių metų desertų ir vynų deriniai

„Pačiam ne kartą teko dalyvauti šiame čempionate, tačiau kolegei Agnei tai buvo pirmasis bandymas. Abu labai džiaugiamės pergale, taip pat įvertinimu už lietuviškiausią desertą, todėl emocijos po renginio yra džiugios ir neblėsta iki šiol. Per renginį teko išdalinti daugiau nei 20 desertų ir išties džiugino nuolatinis ne tik iš draugų, bet ir kolegų, partnerių palaikymas čempionato metu“,  – įspūdžiais po pergalės dalijosi A. Pagojus. Jis džiaugėsi, kad deserto tobulinimo ir derinimo prie vyno procesas buvo labai sklandus ir smagus: turint gerą idėją, netrunka ją įgyvendinti. „Nors deserto idėją Agnė puoselėjo apie mėnesį, tačiau galutiniam rezultatui pasiekti užteko dviejų susitikimų ir derinimo sesijų, likus vos keletui dienų iki čempionato“, – džiaugėsi A. Pagojus.

Pirma_vieta
Paklaustas, ar kitais metais ketina dalyvauti čempionate, komandos „Stebuklų klubas“ narys tuo net nesuabejojo. „Manau, kad jei turi desertą, kuriuo tiki, bei derinį, tai būtinai reikia eiti ir dalyvauti. Tikrai neatsisakysiu dalyvauti ateityje, juk nugalėti ir „išeiti į pensiją“ – tiesiog neįdomu.“

Vicečempionais tapo restorano „Dine“ komanda – Žilvinas Laurinėnas, Julija Karklelytė-Ivanauskienė, Arminas Darasevičius – su „Medaus desertu“ ir „Castello di Volpaia Vin Santo del Chianti Classico DOC 2011“.

2vietaa

Trečioji vieta ir Lengviausio derinio prizas atiteko restorano „Dublis“ komandai – Linui Kuklieriui, Tomai Piskarskaitei ir Andžejui Traskovskij. Komandos desertas „Oyster passion“ buvo patiektas su „Vazart Coquart Champagne Spécial Foie Gras Grand Cru Blanc de Blancs Sec“.

3vietaa
Geriausio čempionato vyno titulą pelnė komandos „Šampaninė planeta“, kurią sudarė Jurgita Karinauskaitė ir Vilgailė Pavalkytė, patiektas šampanas „Champagne Francoise Bedel l'Ame de la Terre Millesime 2004 Brut“. Prizą – krištolinį dekanterį „Zwiesel“, įsteigė „Sangaida“.

„Maloniai nustebino tai, kad dauguma dalyvių, panaudodami sezoninius produktus, padarė „rudeninius“ desertus, improvizavo lietuviško deserto tema. Pernai buvo naudojama daug prieskonių, daržovių, trumų, šiemet desertuose naudojamos grūdinės kultūros, ožkos ir avies pieno produktai, taigi mūsų konditeriai dirba vienu ritmu su pažangiausiais pasaulio restoranais. Ypatingas dėmesys šiemet skirtas deserto estetikai, serviravimui, taigi kuriama šventė ne tik gomuriui, bet ir akims. Daugiau nei trečdalis komandų rinkosi putojantį vyną, daug derinių buvo lengvi, nelabai saldūs ir nors nugalėjo klasikinio, intensyvaus skonio desertas, buvo galima justi, kad restoranai linkę prisitaikyti prie visuomenėje augančio noro vartoti mažiau cukraus.  Džiaugiuosi, kad someljė ir šefai geba derinius gražiai pristatyti, gerėja iškalba, nebėra scenos baimės, didėja pasitikėjimas savimi. Jei visi čempionato desertai atsirastų restoranų meniu, gurmanams būtų galima rengti specialų desertų ir vyno derinių turą.
Čempionato žiūrovai vos tilpo „Kempinski“ konferencijų salėje – rekordinis skaičius profesionalų ir desertų mėgėjų susirinko stebėti geriausių Lietuvos restoranų konditerių ir someljė varžybų“, – džiaugėsi komisijos pirmininkas A. Starkus.

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną