Naujiena: kebabai su pilkųjų voverių mėsa (įdomybės)

Naujiena: kebabai su pilkųjų voverių mėsa (įdomybės)

Manote esąs tikras gurmanas ir pasiruošęs važiuoti į pasaulio kraštą paragauti egzotiškų patiekalų? Toli keliauti neprireiks, mat naujausias patiekalas jau gaminamas Anglijoje. Tai kebabai su pilkųjų voverių mėsa.

Ne vienas krūptelėjo, sužinojęs apie produktą, kuris naudojamas naujajam patiekalui gaminti. Patiekalo sumanytojai buvo pavadinti net „iškrypusiais sadistais“.

Viskas prasidėjo tuomet, kai beveik prieš 200 metų iš Amerikos į Angliją buvo atvežtos pilkosios voverės. Jos gan taikiai gyveno ir prisitaikė prie kitų švelniakailių žvėrelių, tačiau pasklido mirtinas virusas. Pasirodė, jog pilkosios voverės turi tvirtesnį imunitetą ir juo neužsikrečia, tuo tarpu raudonosios voverės miršta nuo viruso didžiuliais kiekiais. Dėl šios priežasties, viena Didžiosios Bitanijos kompanija ir virtuvės šefas Edas Chester sumanė, jog pradėjus naudoti kebabams pilkųjų voverių mėsą, bus išspręsta problema ir išsaugota raudonųjų voverių rūšis, o taip pat nudžiugs gurmanai.

Neįprasto kebabo paragauti galima viename Devono grafystės restorane „Otterton Mill“, esančio šalia Budleigh Salterton. Ponas Chesteris teigia, jog voverių mėsa itin skani. Jis taip pat priduria, jog niekada į savo patiekalus nedėtų nieko šlykštaus, kas keltų pasibjaurėjimą. Tiesa, viduramžiais tokie patiekalai nieko nestebino, tai buvo verti dėmesio pietų patiekalai skirtingiems aukštuomenės sluoksniams ir klausimų dėl sveikatos sutrikimų nekildavo. Tačiau šiandien toks reiškinys ypač šokiruoja. Bent jau taip atrodo iš pirmojo žvilgsnio...

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: www.wordpress.com
Nuotraukos: www.uktv.co.uk; www.wordpress.com
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną