Naujas, 26-asis „Restoranų verslo“ numeris!

Naujas, 26-asis „Restoranų verslo“ numeris!
Ruduo – derlingas metų laikas. Sakoma, kad viščiukai (t. y. uždarbis ar gėrybės) skaičiuojami rudenį. Svetingumo įstaigų sferoje „viščiukus“ rudenį skaičiuoja ne visi. Po vasaros atostogų į darbus ar mokslus sugrįžę žmonės vėl „pakoreguoja“ maitinimo, apgyvendinimo ir pramogų įstaigų darbą. Pajūryje, kurortuose ir užmiestyje esančiuose kompleksuose lankytojų srautas sumažėja – šioms įstaigoms tai puikus laikas atsikvėpti po vasarinės lankytojų apgulties ir pradėti rengtis kalėdiniam švenčių maratonui. Miestuose esančios maitinimo ir pramogų įstaigos bei klubai visada nekantriai laukia rudens – po vasaros štiliaus ruduo joms būna naujo darbo sezono pradžia. Tas sezonas tęsis iki vasaros, su vieno ar dviejų mėnesių atokvėpiu po naujametinių švenčių. Toks darbo ritmas ir lankytojų srautų svyravimas yra įprastas svetingumo sektoriaus įmonėms, todėl jos iš anksto gali numatyti lankytojų ir pajamų srautus, planuoti būsimus remonto darbus.

Bet daugiau ar mažiau netikėtai šio rudens pradžioje pasaulį sukrėtė ekonominė krizė. Jungtinėse Amerikos Valstijose vienas po kito bankrutavo keli didieji bankai, viso pasaulio biržose sminga žemyn akcijų kursai. Prieš kurį laiką JAV prasidėjusi nekilnojamojo turto krizė netruko pasiekti ir Baltijos šalis, kurios pastaruosius metus jautė ekonominį pakilimą. Tad nereikėtų labai nustebti, kad ir JAV ekonominės krizės padariniai bus jaučiami visoje Europoje, tuo pačiu ir Lietuvoje. Liūdnai nuteikia ir artėjantis šildymo sezonas, bauginantis ne vieną Lietuvos gyventoją.

Analitikai pabrėžia, kad krizės laikotarpiu vartotojai ims taupyti, atsisakys ne pirmo būtinumo prekių. Tad galima spėti, kad taupantis žmogus mažiau lankysis restoranuose. Iš kitos pusės, žmonės valgyti tikrai nenustos, tad tikėtina, kad bendras lankytojų skaičius restoranuose drastiškai nesumažės, bet sumažės vidutinė sąskaita. Tad maitinimo įstaigoms teks supaprastinti valgiaraštį, mažinti patiekalų kainą (ir savikainą). Prognozuojama, kad ekonominės krizės metu pirmiausia lankytojų sumažės tuose restoranuose, kurie neišsiskiria iš kitų.

Taigi vėl iškyla amžinai restoranų savininkams ramybės neduodantis klausimas – ką tokio pasiūlyti, kad išsiskirtum iš konkurentų, kuo gi dar nustebinti lankytojus? Mes patariame kurti, domėtis, ieškoti naujų produktų ir tiekėjų, lankytis parodose, t. y. nestovėti vietoje, stengtis atsinaujinti. O atsinaujinus, nepamiršti apie tai pranešti savo lankytojams.

Darbingo Jums rudens ir iki susitikimo parodoje „BaltShop.BaltHotel.BaltGastro“!


Restoranų verslo“ Nr. 4/2008 (26) turinys >>


Užsisakykite „Restoranų verslą“!

Jei pageidaujate, kad leidinys „Restoranų verslas“ Jus pasiektų laiku ir patogiai – tiesiai į Jūsų įstaigą ar namus, skubėkite jį užsiprenumeruoti!

Užsiprenumeruokite leidinį „Restoranų verslas“ ir kartu su juo dovanų gausite tris Meniu.lt leidinius – „Pasaulio virtuvės“, „Meniu kelyje“ ir „Pobūvių gidas“. Šie specializuoti, informacinio pobūdžio teminiai leidiniai bus naudingi ne tik Jūsų klientams, bet ir restoranų ir viešbučių versle dirbantiems žmonėms, įmonėms.
Prenumeratos kaina už artimiausių šešių leidinio numerių siuntimą yra 34,00 Lt (papildomai metų eigoje gausite leidinius „Pasaulio virtuvės“, „Meniu kelyje“ ir „Pobūvių gidas“).

Prenumeratos kuponą rasite leidinyje bei Meniu.lt portale (http://kuponas.meniu.lt).
Per metus išleidžiami šeši „Restoranų verslo“ numeriai.
Prenumeruoti galite nuo bet kurio numerio!
Leidinį galite prenumeruoti ir internetu: www.prenumerata.lt

Iškilus klausimų, prašome kreiptis į „Restoranų verslo“ redakcijas – Kaune telefonu (8 37) 705627, arba Vilniuje telefonu (8 5) 2735919 bei elektroniniu paštu: prenumerata@meniu.lt.

Nuoširdžiai Jūsų,
„Restoranų verslo“ ir Meniu.lt kolektyvas

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną