Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Nauja mada - desertai be cukraus

2016-10-20
Paskelbk savo straipsnį

Taigi, cukraus pilni desertai užleidžia vietą natūralesniems, pavyzdžiui, vaisių/uogų šerbetams ir granitoms, šaldytų bananų ledams, džiovintų figų ir apelsinų tartams, fermentuotų mėlynių pyragams, juodo šokolado triufeliams, nekeptiems laimų, mango ir bananų tartams ant kokosų drožlių ir datulių pagrindo, bananų duonai, šokoladiniam chia pudingui su uogomis. Desertų saldinimui naudojamas medus, datulės, klevų sirupas. Saldžius gazuotus limonadus keičia natūralios sultys ir šaltos arbatos, namuose gaminti limonadai su sumažintu cukraus kiekiu, stevija arba medumi. Net alkoholinių gėrimų pasaulyje karščiausia tendencija – šampanas brut nature (arba zero dossage), kuris gaminamas visiškai nenaudojant pridėtinio cukraus.
Toks šampanas vadinamas – zero dosage (brut nature). Gaminant tokį šampaną, paskutiniajame gamybos etape, po mielių pašalinimo, šampano butelis nebepapildomas taip vadinamu liquer d`expedition – vyno ir cukranendrių cukraus, kaip įprastas šampanas. Pastaraisiais metais šampano mėgėjų ir profesionalų labiausiai geidžiamas yra Brut Nature stiliaus šampanas. Ar iš tikrųjų jis toks skanus ir įdomus, ar tai daugiau mada, pasaulis ginčijasi.

Atsisakius įprastų produktų ir ieškant jiems alternatyvų dažnai galima rasti tikrai įdomių sprendimų. Vienas iš jų – Acai dubuo. Tai sparčiai populiarėjantis patiekalas, kuris gali tapti puikiu pasirinkimu, formuojant naują desertų su sumažintu cukraus kiekiu meniu. Acai uogos – tai vynuogės didumo uogos, kurių minkštimas naudojamas maistui. Dėl savo maistinių savybių jos taip pat populiarios ir kaip sveikatinantis maisto priedas, taigi, tai dar vienas madingas „super maisto“ pavyzdys. Vis daugiau restoranų visame pasaulyje į pusryčių meniu įtraukia acai uogų patiekalą, vadinamą „acai bowls“ (acai dubuo), ir dėl maistinių savybių, ir dėl unikalios spalvos bei fotogeniškumo. Uogose esantys antioksidantai ne tik, kaip teigiama, stiprina sveikatą, bet ir nudažo maistą sodria violetine spalva, paversdamas paprastą patiekalą  Instagram ir Facebook žvaigžde.
Paprastai tariant, „acai bowl“ – tai didelis dubuo tirštojo kokteilio, gaminamo iš acai uogų minkštimo ir dažniausiai augalinės kilmės pieno. Ant viršaus pasirinktinai pridedama bananų, uogų, granolos, chia sėklų, šokolado, kokoso drožlių, riešutų sviesto. Toks patiekalas gali būti ir desertas, ir vaikų ar pusryčių meniu pasirinkimas.