Naminiai avokadų ledai

Naminiai avokadų ledai

Pradėsiu nuo to, kad tikriausiai niekada nebepirksiu ledų. O kam, kai namuose per 5 minutes galima pasigaminti nuostabaus skonio, sveikus (!!), visai nenuodėmingus, netgi maistingus ledus ir jais mėgautis kai visiškai negraužia sąžinė.

INGREDIENTAI
3 prinokusių avokadų;
150ml kokosų pieno (kuo riebesnis, tuo geriau);
3 v.š. skysto medaus (klevų, agavų sirupo ar kitokio saldiklio);
pusės citrinos sulčių;
saujos mėtos;
žiupsnelio druskos.

GAMINIMAS
1. Visus ingridientus sudedame į maisto trintuvą ir triname iki vientisos masės. Jei trūksta saldumo ar rūgštumo, papildomai dedame medaus ar citrinos sulčių.
2. Imame indą (forma nėra svarbi: jei darote didesnį kiekį, puikiai tiks pailga kepimo forma, bet jei mažesnį – bus labai gerai ir paprastas dubenėlis), jį išklojame kepimo popieriumi ir pilame gautą ledų masę, paviršių išlyginame.
3. Dedame į šaldiklį ir laikome bent 4-5 valandas.
4. Prieš valgydami išimame iš šaldiklio ir leidžiame atšilti bent 15-20 minučių.
5. Valgome vienus arba su mėgstamomis uogomis, vaisiais, gardiname medumi.

 

@But First Food

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną