Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Mindaugas Erslovas: „Kavinės-baro pavadinimą sugalvojau važiuodamas dviračiu...“ (Vilnius)

2008-05-21
Paskelbk savo straipsnį

Balandžio 1, Melagio dieną, sostinėje, Labdarių g. 7/Totorių g. 11, atidaryta kavinė-baras „Chaplin“. Kavinės savininkai stengėsi sukurti tokią aplinką, kurioje kiekvienas atrastų sau mielą kampelį. „Chaplinas mėgo linksminti žmones, tokią pat žaismingą nuotaiką stengiamės sukurti ir mūsų kavinėje. Per trumpą laiką žmonės jau spėjo pamėgti mūsų kavinę“, – teigė vienas iš baro bendrasavininkų Mindaugas Erslovas.

Dvi didžiausios Mindaugo gyvenimo svajonės buvo tapti aktoriumi ir turėti nuosavą barą. „Vieną svajonę jau įgyvendinau, belieka imtis kitos...“ – šypsodamasis aiškina vaikinas. „Kavinės-baro pavadinimą sugalvojau važiuodamas dviračiu, labai spontaniškai.“

Kavinės interjeras gana įdomus: įmantrūs šviestuvai, pagaminti pagal specialų užsakymą, sukuria ypatingą jaukumą. Remonto darbais rūpinosi patys savininkai, todėl daug interjero detalių rinko patys: skrybėlė, lazda, patefonas bei senovinis telefonas, Chaplino nuotraukos, 50-70 metų muzika ar lengvas džiazas – viskas atitinka vieną tematiką. „Ateityje visko bus dar daugiau, vis dar vyksta kūrybinis procesas“, – tikina Mindaugas.

„Vientisą įstaigos koncepciją bandome sukurti tam, kad užsukęs žmogus žinotų, ko tikėtis. Didelį dėmesį ketiname skirti ne tik maisto kokybei ir gėrimų įvairovei, bet ir lankytojo savijautai. Norime, kad kartą atėjęs ir vėl sugrįžtų. Kiekvienas užsukęs gali pavartyti bei paskaityti antikvarinių knygų: „Lietuvos telefono abonentų sąrašą“ (1940 m.), V. Krėvės „Šiaudinėj pastogėj“ (1922 m.), „Dirbančiųjų kalendorių“ (1944 m.). „Neseniai lankytojas norėjo vieną iš šių knygų nusipirkti, tačiau nepardaviau: ateityje jų atsiras ir daugiau“, – aiškina savininkas. „Daug žmonių apsilanko dienos pietų metu, nuo 12.00 iki 14.00 val.: visus vilioja patraukli kaina – sriuba bei karštasis patiekalas kavinėje kainuoja tik 12 Lt“, – pasakojo Mindaugas.

Mindaugo teigimu, kavinėje galima paragauti ir firminių „Chaplino“ blynelių, kuriuos mėgo pats Chaplinas: lietinių su špinatais, varške, tepamuoju grūdėtos varškės sūriu. Pasak p. Erslovo, klientai taip pat labai mėgsta traškios jautienos salotas ir pelėsiniu sūriu apkeptą jautienos kepsnį, skorpionžuvę su pistacijų padažu.

Užsukę į „Chapliną“ taip pat galite paragauti firminio Chaplino kokteilio, kurį sudaro romas, degtinė, džinas, tekila, persikų likeris, persikų bei ananasų sultys, „Red Bull“. „Vertiname kiekvieną lankytoją, jau turime ir ištikimų, kurie užsuka dažniau. Savaitgaliai čia tikrai linksma: groja DJ'us, priguža daug žmonių“, – apibendrina vaikinas.

Daugiau apie kavinę>>

Parengė Elena Germanovič
Nuotraukos: Elena Germanovič
Meniu.lt informacija