Meniu iš vietinių produktų

Meniu iš vietinių produktų
Gurmaniškas užkandis soufflé au fromage

Suflė, kaip ir daugelis prancūziškų kulinarinių terminų, iš pirmo skamba itin sudėtingai ir įmantriai. Čia ir visa gudrybė – paprastus produktus paversti gurmanišku kūriniu greitai, nebrangiai ir lengvai.
Soufflé au fromage arba sūrio suflė, gaminama bešamelio padažo pagrindu, ištirpinant jame mėgstamiausią sūrį, ir sumaišant su standžiai išplaktais kiaušinio baltymais. Labiausiai suflė gamybai tinka kietas, parmezano tipo sūris, pavyzdžiui, išraiškingo aromato bei sodraus vaisių skonio „Žalgiris“. Šio sūrio brandinimas trunka nuo pusės iki dvejų metų. Brandinimo metu susiformuoja lūžtanti, trapi sūrio struktūra, o ilgiau brandinant, „Žalgirio“ sūris tampa trapesnis, labiau juntamas vaisių skonis.
Suflė neįtikėtinai greitai pagaminamas gurmaniškas užkandis, kurio savikaina labai nedidelė. Sūrio suflė gali tapti puikiu užkandžiu su vynu arba paįvairinti pusryčių meniu, pakeisdamas omletą. Rekomenduojame gaminti su „Vilkyškių pieninės“ kietuoju sūriu „Žalgiris“.

Vietiniai ir sezoniniai produktai karštuose patiekaluose


Ne mažiau už vietinius produktus vertinami sezoniniai. Taigi, stebėkite gamtą ir jos teikiamas gėrybes. Pavasaris ir vasara – saldžiųjų uogų metas: žemuogės, braškės vyšnios, mėlynės. Rudenį – bruknės, agrastai, avietės, gervuogės. Panaudokite šias uogas savo patiekaluose – ir sėkmė garantuota.
Skaniausia ir sočiausia uogas derinti su blyneliais, įdarytais mascarpone sūriu. Švelnaus skonio maskarponės sūrio istorija prasidėjo Italijoje, Lombardijos regione, kur jis gaminamas nuo pat viduramžių. Iš natūralios grietinėlės ir citrinų rūgšties pagamintas sūris, italų itin vertinamas kaip deserto tiramisu sudedamasis produktas. „Vilkyškių pieninės“ gaminama „Mascarpone“ puikiai tinka saldiesiems patiekalams gaminti, suteikia naujų skonio atspalvių moderniajam rizotui, padažams, makaronų valgiams, taip pat ir minėtajam tiramisu.
Gerai vištienai ieškokite švelnaus ir minkšto sūrio

Lengvas ir dietinis patiekalas nebūtinai turi būti prėskas ir neįdomus. Vištienos krūtinėlė, įdaryta mozzarella sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais, puikuojasi geriausių Lietuvos vyriausiųjų virėjų restoranų meniu. Orkaitėje ar ant grotelių – toks patiekalas visada bus klasika.
 „Vilkyškių pieninės“ „Mozzarella“ gaminama iš itin aukštos kokybės pieno. Minkštas, švelnaus skonio šviežias sūris jau yra užkariavęs ne vieno smagurio širdį. Šis sūris taip pat puikiai tiks gaivioms salotoms, šaltiems ir karštiems sumuštiniams ruošti, picoms, padažams.

Gurmaniški deriniai desertams


Vos prieš porą metų vienas kitas Lietuvos restoranas nedrąsiai eksperimentavo su netradiciniais desertais: čili ir šokoladu, pelėsiniu sūriu ir saldžia tešla. Šiandien netgi vyksta desertų ir vynų derinimo čempionatai, kuriuose šefai demonstruoja originaliausius sprendimus.

Vienas idealiausiai skirtingus skonius suderinančių desertų – keptos kriaušės, įdarytos pelėsiniu sūriu. Tokį desertą per kelias minutes visada galima pagaminti šviežią ir jis visada bus kvapnus, o pagardinę spanguolėmis ir šakele rozmarinų, tikrai sulauksite „linkėjimų virtuvės šefui“.
Šiam desertui pagaminti puikiai tiks pirmasis ir vienintelis Lietuvoje rankomis gaminamas sūris su mėlynojo pelėsio Penicillium roqueforti kultūra – „Memel Blue“. Šio sūrio gamyboje nenaudojama jokių konservantų ar dažiklių. Sūris nokinamas nuo šešių iki aštuonių savaičių ypatingomis sąlygomis, padedančiomis sūryje išauginti mėlynojo pelėsio kultūrą. Mėlynasis pelėsis iš kitų pelėsių rūšių išsiskiria švelniu aromatu, minkštam sūriui suteikia subtilų skonį. Sūris „Memel Blue“ yra išskirtinės struktūros: balto sūrio masė išraižyta mėlynojo pelėsio gijomis. Tai puikus lengvas užkandis, derantis su vynuogėmis, alyvuogėmis, melionais, riešutais. „Memel Blue“ taip pat tinka prie vyno ar kaip ingredientas ruošiant gurmaniškas salotas, padažus, desertus, kitus patiekalus.

Tekstas prie foto: Sūris „Memel Blue“ yra išskirtinės struktūros: balto sūrio masė išraižyta mėlynojo pelėsio gijomis. Tai puikus lengvas užkandis, derantis su vynuogėmis, alyvuogėmis, melionais, riešutais bei vynu.

Klasika

Pieno ir ledų kokteilis, ko gero, paprasčiausias ir visų mėgstamas desertas – pagaminamas vos per porą minučių. Pagrindiniai ingredientai – kokybiškas pienas, ledai ir fantazija. Niekada neprašausite pro šalį vaikams pasiūlę tradicinį kokteilį su uogomis, kurias galite naudoti pagal sezoną. Tuo tarpu suaugusiems pasiūlykite ką nors netikėto – šokoladinį tonizuojantį kokteilį, paskanintą kava. Vakariniam meniu išmėginkite pieno-ledų kokteilį su lašeliu brendžio ar mėgstamo likerio. Ieškant naujų skonių, svarbiausia rinktis kokybiškus produktus. Pieno ledų kokteiliui siūlome naudoti „Vilkyškių pieninės“ pieną.

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną