Medus daro stebuklus

Medus daro stebuklus

Žmonės medų valgo jau tūkstančius metų. Tai ne tik saldus malonumas ir puikus energijos šaltinis. Neseniai italų genetikas atliko tyrimą, po kurio paaiškėjo, jog medus taip pat turi antiseptinių savybių bei stabdo senėjimo procesą.

Genetikos profesorius iš Pizos universiteto Roberto Barale savo darbą pristatys kitą savaitę vietinės bitininkystės konferencijos metu. Mokslininkas teigia, kad antibakterinėmis bei antiseptinėmis savybėmis pasižymi kaštonų, eukaliptų bei pušų medus. Nuo seno netradicinėje medicinoje medus buvo naudojamas gerklės uždegimo bei kosulio gydymui. Teigiamu medaus poveikiu žmogaus sveikatai domisi ne tik italų genetikas, panašius tyrimus atlieka JAV, Pakistano, Šiaurės Afrikos bei Naujosios Zelandijos mokslininkai. Pagrindinė jų užduotis – ištirti medaus priešuždegimines savybes bei kaip jis kovoja su degeneracijos procesu.

Taigi medus ateityje gali atstoti vaistus. Italijoje neseniai priimtas įstatymas, draudžiantis naudoti keletą sintetinių trąšų, kurios kenkia bitėms. Šią iniciatyvą palaikė ir Italijos ūkio ministras Luca Zaia, kuris pats užsiima bitininkyste.

Elena Germanovič
Šaltinis: onet.pl; italymag.co.uk
Nuotraukos: www.sxc.hu
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną