Martynas Jasiūnas: apie kovotojų darbo užkulisius ir maistą

Martynas Jasiūnas: apie kovotojų darbo užkulisius ir maistą

Profesionalus Muay Thai kovotojas Martynas Jasiūnas gali didžiuotis aukščiausiais šalies ir pasaulio sporto pasiekimais – daugkartinis Lietuvos bei kaimyninių šalių Muay Thai čempionas šiuo metu jau džiaugiasi ir pasaulio Muay Thai čempionato sidabru. Nors varžybų kova gali trukti mažiau nei minutę, pasiruošti jai reikia ne vieno mėnesio – priešvaržybiniu laikotarpiu Martynas treniruojasi net du kartus į dieną. Stresas, nuovargis, raumenų skausmai, traumos, psichologinis pasirengimas, ilgos ir varginančios treniruotės – tai tik maža dalis to, kas slepiasi už kiekvieno kovos ringo ribų.

Griežčiausias ritmas – pasiruošimo metu

Ne pasiruošimo varžyboms metu M. Jasiūno dienos gana laisvos – treniruojasi kartą dienoje ir padeda tėčiui rūpintis „Jasiūnas Team“ klubo veikla. Mitybos atžvilgiu vaikinas taip pat nėra labai kategoriškas, sako, ne pasiruošimo laikotarpiu galintis nukrypti nuo mitybos plano kad ir kasdien, tačiau piktnaudžiauti nesveiku maistu linkęs nėra. Visgi, jeigu reikėtų rinktis kažką nesveiko, sportininkas neslėpia, jog mėgstamiausias patiekalas – pica.

Didysis darbas Muay Thai kovotojui prasideda priešvaržybiniu laikotarpiu, kada visas jėgas tenka skirti pasiruošimui, dažnesnėms bei intersyvesnėms treniruotėms, tinkamai mitybai. „Kai ruošiuosi varžyboms, atsisakau saldumynų, geriu tik vandenį, o kad geriau pailsėčiau miego metu, dvi valandas iki miego nieko nevalgau,“ – pasakoja Martynas.

Svarbiausia – psichologinis pasiruošimas

Nors pirmoji M. Jasiūno kova buvo vos 8 – erių, o kovotojo karjera tęsiasi jau daugiau nei 10 metų, vaikinas tikina, kad svarbiausia lipant į ringą – psichologinis pasiruošimas, ir pripažįsta, jog pats susitvarkyti su savo mintimis iki galo išmoko ne taip ir seniai: „Jeigu nesusitvarkysi su savo mintimis, tai niekada neatskleisi savo galimybių, pats sau tapsi didžiausiu priešu. Kurį laiką ir pačiam ne visada pavykdavo save suvaldyti, tačiau išmokau nusiteikti taip, kad galėčiau kovoti maksimaliai taip, kaip esu pasiruošęs“.

Gyventi vien iš sporto – nelengva

Profesionalus kovotojas sako, jog pagrindinis sunkumas, su kuriuo susiduria kovotojai, yra tas, kad gyventi vien tik iš sporto nėra lengva, todėl neslėpia, jog pasitaiko ir dienų, kada norisi viską mesti, tačiau šios mintys greitai nuvejamos į šalį. „Kartais kyla įvairiausių minčių, bet užtenka kelias dienas pailsėti ir suprantu, kad be sporto šiandien jau sunkiai įsivaizduoju savo dienas ir visą gyvenimą,“ – pasakoja Martynas, pridurdamas, jog judėti pirmyn skatina ir visada viduje deganti ugnelė bei noras tapti geriausiu.

Nepraleidžia progos ir vakarienei mieste

Nors didžiaja dalimi vaikino mitybos rūpinasi mama, M. Jasiūnas bent kartą į savaitę apsilanko ir mėgstamuose restoranuose. Juos, sako, renkasi pagal maisto ir aptarnavimo kokybę. Vilniuje kovotojas labiausiai mėgsta šias vietas:

Bonocosi“, „Manami“ ir gruzinų restoranas „Chinkalnia“.

Receptas: blyneliai

Reikės:

Kefyras – 1 puodelis (250ml);

Kiaušiniai – 2;

Miltai – 1,5 puodelio;

Cukrus – 2-3 šaukštai;

Druska – 0,5 arbatiniai šaukšteliai;

Soda – 0,25 arbatiniai šaukšteliai.

Gaminimo eiga: Sumaišyti kiaušinius su cukrumi ir druska, įpilti kefyro, viską pašildyti 30 sekundžių. Tuomet į gautą masę po truputį maišant berti persijotus miltus, įberti sodos ir mažą šaukštelį aliejaus. Pašildyti keptuvę su aliejumi ir blynelius kepti su meile.

Skanaus!

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną