Londono restorane patiekiama žuvis, įtraukta į Raudonąją knygą

Londono restorane patiekiama žuvis, įtraukta į Raudonąją knygą

Londone, žinomo tinklo „Nobu“ sušių restoranuose, patiekiamas patiekalas su mėlynuoju tunu, įtrauktu į Tarptautinę raudonąją knygą, praneša organizacija „Greenpeace“. Du iš trijų šio tinklo restoranai yra įvertinti „Michelin“ žvaigždutėmis. Kasmet visoje Europoje šios žvaigždutės skiriamos restoranams už puikų darbą, dėmesį klientams, kokybišką aptarnavimą ir maistą.

Restoranų tinklo „Nobu“ savininkas yra žymusis Holivudo aktorius Robertas De Niro. Tarp lankytojų pastebėtas aktorius Tomas Cruize‘as, Nicole Kidman, buvęs JAV prezidentas Billas Clintonas, supermodelis ir aktorė Elle Macferson.

„Maistui naudojamas mėlynasis tunas yra tokia pat blogybė, kaip ir didkepsniai iš tigro ar mėsainiai iš gorilų mėsos. Stebėtina ir visiškai nepriimtina, jog „Nobu“ ar kokiame nors kitame restorane būtų patiekiami patiekalai iš itin retų žuvų ar gyvūnų. Visuose trijuose restoranuose galima reguliariai užsisakyti valgių iš mėlynojo tuno. Tai būtina nedelsiant sustabdyti, stengiantis išsaugoti daugumą rūšių nuo išnykimo“, – teigė Didžiosios Britanijos „Greenpeace“ organizacijos atstovas Willis Makenzis.

Dauguma restoranų jau sureagavo į situaciją, dėl kurios Viduržemio jūroje nyksta mėlynojo tuno populiacija. Žinomas Londono kulinaras Gordonas Ramsey savo restoranuose pažadėjo iš valgiaraščio išbraukti patiekalus iš šios žuvies. Populiariame sušių restorane „Moshi-Moshi“ taip pat nustota tiekti patiekalus su mėlynuoju tunu. Šiemet mėlynojo tuno patiekalai nebebus ruošiami ir prestižinio sušių gaminimo čempionato „London Sushi Awards“ metu.

Parengė Raminta Skripkaitė
Šaltinis: www.rian.ru
Nuotraukos: www.rian.ru; http://novostey.com ; http:travel.newsru.com;
Aistės Misevičiūtės
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną