Londono gyventojams – tradicinių britiškų patiekalų skonių ledai

Londono gyventojams – tradicinių britiškų patiekalų skonių ledai

Žinomoje Londono parduotuvėje „Harrod's“ pirkėjams buvo pasiūlyta tradicinių britiškų patiekalų skonių ledų: pyrago su kiauliena, sūrio „Čeder“, dešrelių bei kitų, praneša BBC. Neįprastų skonių ledų sąrašą sudarinėjo patys britai. Internete vykusio balsavimo, kuriame dalyvavo 500 respondentų, metu buvo išrinkti 20 populiariausių skonių ledai. Apklausos dalyviai vienbalsiai nusprendė, jog karštą dieną jie su malonumu mėgautųsi pyragaičio su mėsos ar kepenėlių, bulvių su kopūstais įdaro, škotiško jautienos kepsnio ar Jorkšyro pudingo skonio ledais.

„Įdomu, jog nugalėjo Jorkšyro pudingo skonio ledai. Iš regioninių patiekalų susidaro visa britiška virtuvė. Visi šie skoniai parodo, kiek visko gali pasiūlyti Jungtinė Karalystė“, – kalbėjo Keti Gvinet, internetinio portalo atstovė, kuriame ir vyko balsavimas.

Pasak konditerio Gino Soldano, sukurti tokius neįprastų skonių ledus buvo išties nelengva. Sudėtingiausia buvo pagaminti žuvies skonio ledus. „Buvo labai sudėtinga rasti tinkamą žuvį, juk naudojame tik natūralius ingredientus. Visgi, sumaišius žuvį su neutralaus skonio ledais, rezultatas, mano manymu, visai neblogas“, – kalbėjo ponas Soldan.

Didžiojoje Britanijoje restoranai ir didžiosios parduotuvės tarpusavyje kovoja dėl egzotiškųjų vaišių pasiūlos lankytojams. Pavyzdžiui, balandžio mėnesį greitojo maitinimo restoranų tinklas „Burger King“ pristatė patį brangiausią mėsainį Britanijos kulinarijos istorijoje, pagamintą su žymiąja jautienos „vagiu“ ir riebiomis kepenėlėmis „fua-gra“. „Liuks“ klasės mėsainis buvo įkainotas 85 svarais sterlingų. Po kurio laiko universalinė parduotuvė „Selfridges“ už tą pačią sumą pasiūlė ypatingai kepintos duonos sumuštinį su „vagiu“ gabalėlių įdaru.

Parengė Raminta Skripkaitė
Šaltinis: http://travel.newsru.com
http://travel.newsru.com
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną