Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Lietuvoje kovo 1 dieną prasidėjo jau tradicinėmis tapusios Frankofonijos dienos

2012-03-02
Paskelbk savo straipsnį

Restorane  vieši Prancūzijos virtuvės meistrai Philippe’as Ferellecas (Filipas Ferelekas) – tarptautinių konkursų laureatas, dirbęs ne viename garsiame Prancūzijos restorane, turinčiame kelias Michelin žvaigždutes ir Franck Cicognola (Frankas Čikonjola) nuskynusiu ne vienus laurus, apdovanotu Michelin žvaigždute. Garsusis restoranų gidas Gault Millau skyrė Franckui 14/20 balų įvertinimą ir net išrinko savo atstovu vienoje vaisių ir daržovių šventėje. Abu virėjai nepailsdami keliauja po pasaulį, populiarina prancūzų virtuvę bei savo šalies regionų produktus. Taip pat ir šį vakarą  mielai  dalinosi mintimis apie savo darbą ir aistrą valgio gaminimui.

Philippe’as Ferellecas, jau trečią kartą atvyksta į Lietuvą. Gimė jis Bretanėje, tačiau jau kone 20 metų dirba Provanse, kur įsteigė savo virėjų mokyklą L’école de cuisine Philippe Ferellec. Mėgsta ne tik gaminti, bet ir mokyti, tad jo klausytis taip pat įdomu, kaip ir stebėti dirbant. Paprašytas papasakoti apie prancūzų virtuvę, virėjas atsakė, kad Prancūzija šiuo atžvilgiu yra išskirtinė šalis – neįmanoma įsivaizduoti, kad prancūzas pietautų tik dešimt minučių, prie darbo stalo sukirstų sumuštinį. „Taip gali atsitikti kartą ar kitą, bet apskritai prancūzai vidudienį daro pertrauką pietums (…) Prancūzijoje gyva gero valgymo kultūra, produktų kokybė labai svarbi. Gastronomijos tradicijos, klimatas ir geografinė padėtis mums leidžia turėti aibę produktų“.

Prancūzų virtuvė ne tik turtinga produktais, kurie kiekviename regione skirtingi, jai įvaldyti reikia daug mokslo, nes, kaip sako Philippe’as Ferellecas, „ji viena techniškiausių pasaulyje, todėl viena sunkiausių”.

Maisto išmanymas yra svarbi frankofonų bendruomenės vertybė, kurią dera puoselėti. Prancūziška virtuvė itin turtinga, išsiskirianti stalo etiketo ir patiekalų pateikimo tradicijomis, todėl Filipas Ferelekas ir Frankas Čikonjola kartu su lietuviška „Brasserie de Verres en Vers“ restorano virtuvės komanda pristato gardžiausias maisto tradicijas, nuo ančių kepenėlių pateiktų Šampano putose iki Baltojo šokolado putėsių pagardintų mango lašais.   

Visą kovo mėn. restorane „Brasserie de Verres en Vers“ prancūzų virtuvės gerbėjai gali mėgautis išskirtine dovana – specialiuoju, frankofonišku meniu, kurį įkvėpti Provanso saulės ir levandų laukų, sukūrė garsieji virtuozai.
Nusiteikite ilgam mėgavimuisi ir bendravimui – vakarienė ar pietūs, kaip ir dera Prancūzijoje, gali užtrukti kelias valandas. Užsukite į „Brasserie de Verres en Vers“ restoraną viešbutyje „Radisson Blu Astorija“ ir išbandykite vos mėnesį trunkantį naująjį meniu. Tik labai nedelskite – kovo mėnuo greitai baigsis.

Interviu su Philippe’as Ferellecas



Frankofonijos meniu (LT)>>

Frankofonijos meniu (EN)>>

Išankstinė staliukų rezervacija el. paštu: reservation.vev@radissonblu.com arba tel.: +370 5 2120 110.

Restoranas „Brasserie de Verres en Vers“
Radisson Blu Astorija, Didžioji g. 35/2, Vilnius
Tel.: +370 5 2120 110, http://www.radissonblu.com/hotel-vilnius