Lietuviškiems patiekalams trūksta išraiškingesnio skonio bei spalvos...

Lietuviškiems patiekalams trūksta išraiškingesnio skonio bei spalvos...

Kai Lietuvoje taip netikėtai atšalo orai, Tunisas skamba itin egzotiškai... „Dabar ten arbūzų, kaktusų, melionų, persikų, obuolių bei vynuogių sezonas“, – pasakoja Arafet Belhedi, 23 metų vaikinas iš Tuniso. Lietuvos sostinėje jis gyvena jau 2 metus. Arafetas kurį laiką dirbo barmenu restorane „Penktadienis“.

Vaikinas išsiskiria iš minios: jo tamsesnis gymis, garbanoti plaukai ir plati šypsena traukia akį. Arafetą į mūsų šaltą kraštą atgynė meilė. Jis jau spėjo pramokti ir lietuvių kalbą. Paklaustas apie Tuniso virtuvę, vaikinas mielai komentavo: „Mūsų virtuvės patiekalai labai aštrūs ir spalvoti, vyrauja raudona spalva, kurią suteikia „čili“ pipirai bei pomidorai. Labai mėgstu savo šalies virtuvę: kuskusas su vištiena ar aviena yra mano mėgstamiausias patiekalas. Dažnai gaminu pats. Lietuvoje randu visų reikiamų produktų, tik trūksta prieskonių, labai aštrių prieskonių. Tai, ką jūs, lietuviai, vadinate aštriu patiekalu, nepalyginsi su mūsiškiais – pas mus vien „čili“ pipirai keliskart aštresni. Lietuvoje labai brangus pragyvenimas: vaisiai kainuoja kur kas daugiau, todėl negaliu sau leisti nusipirkti visko, ką valgydavau savo šalyje. Taip pat jie ne tokie švieži ir skanūs kaip Tunise.“

Arafetas išsakė nuomonę ir apie mūsų virtuvę: „Lietuviška virtuvė yra „balta“ – trūksta išraiškingesnio skonio bei spalvos. Labiausiai pasiilgstu jūrų gėrybių bei jūrinės žuvies, nes pas jus žuvies patiekalai dažniausiai gaminami iš upių žuvies. Tunise taip pat kur kas aukštesnis kavinių ir restoranų lygis. Žinoma, tai lemia ir produktų šviežumas: jūrų gėrybės bei žuvys traukiami tiesiai iš jūros, taip pat pas mus auga beveik visi vaisiai“, – užbaigia vaikinas. Arafetas pridūrė, jog dirbti Lietuvoje sunkiau: nors daug žmonių išvažiuoja, gerą darbą susirasti nelengva.

Elena Germanovič
Nuotraukos: http://www.twip.org ; http://www.stonedolive.eu; http://greatthymecateringnyc.com
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną