Latvijos šefas kartu su Lietuvos virtuvės meistrais pristatė „Baltijos jūros regiono virtuvę“

Latvijos šefas kartu su Lietuvos virtuvės meistrais  pristatė „Baltijos jūros regiono virtuvę“

Artėjant šiltajam sezonui, Lietuvos virtuvės šefai kartu su meistru iš Latvijos bei visuomeninio maitinimo įmonių partneriais pajūryje pristatė Baltijos jūros regiono virtuvę, kuri stebina ne tik žuvies patiekalų įvairove, bet ir gardžiais paukštienos bei mėsos patiekalais. Viešbutyje „Amberton Klaipėda“ idėjomis ir patirtimi dalinosi tarptautinių konkursų dalyviai bei patyrę virtuvės šefai: Evgenij Ponomarjov, Latvijos virėjų klubo „Pavarų klubs“ Tarybos narys, restorano „Gastronome“ gamybos vadovas; LRVVKA prezidentas Jaroslav Orševski, restorano „Siesta“ virtuvės šefas; jaunasis talentas Bernardas Anužis iš restorano „Onorė“; skonio meistras Artūras Braslauskas ir kavinės  „Flamingo“ konditeris Darius Piščikas. Šefai atskleidė patiekalų gamybos paslaptis, supažindino su neatrastais skoniais, pristatė Asociacijos partnerių naujienas.

Svečių pasitikimui „Friedricho pasažas“ virėjai Brigita Barisienė ir Andrej Alimov pasiūlė vieno kąsnio užkandėles: „Mantinga“ duonelę su kietaisiais kviečiais, pagardintą burokėlių ir avinžirnių užtepu su  rūkyta skumbre bei duonelę „Rustiko" su ožerskio uogomis, skanintą su moliūgų sėklų užtepu ir keptomis sardinėmis.

Restorano „Pušų paunksnėje“ virtuvės šefė Laima Kryžienė  patiekė gaivius trijų skonių padažus: apelsininį-imbiero; avokado-jogurtinį; paprikų ir čili padažą, gardintą „Unilever“ raudonąja kario pasta bei keptomis paprikomis aliejuje. Šie padažai rekomenduojami pasitikimo vaišėms prie paukštienos, mėsos užkandžių ar „Home Style“ bulvyčių. Renginio svečiai troškulį malšino mėgaudamiesi „Melt Water“ ištirpusio ledo geriamuoju vandeniu, išgautu iš artezinio gręžinio ir išgrynintu daugiapakopiu šaldymu bei tirpinimu. Šalia Klaipėdos veikiančioje gamykloje inovatyviomis technologijomis kuriamas unikalus vanduo populiarus daugelyje pasaulio šalių.

Algirdas Matačiūnas, restorano „Brasserie Avenue“ virtuvės šefas, užkandžiui pasiūlė „Reaton“ silkę Matje su kąstiniu ir skandinaviška strimėle su morkų „žiedais“ ir svogūnų tyre. Latvijos restorano „Gastronome“ gamybos vadovas Evgenij Ponomarjov papasakojo, kaip teisingai žemoje temperatūroje paruošti krevetės ir šukutės, skanindamas jas su mango želė ir šviežio mango, laimo, baziliko salotomis. „Santa Maria“ skonio meistras Artūras Braslauskas gamino lašišos užkandį žemoje temperatūroje su „Bulgur“ kruopomis ir sojų pupelėmis, kalafiorais, imbiero ir citrinų padažu, puošė žolelių daigais.

Restorano „Siesta“ virtuvės meistras Jaroslav Orševski nustebino „Vilniaus paukštynas“ vištienos sparneliais „confit“ su karamelizuotais obuoliais  su cinamonu ir vanilės lazdelėmis, sviestinės bandelės trupiniais ir moliūgų padažu, skanindamas daržiliu builiu ir triufelių aliejumi. „Baltic Larus“ marinuotą antienos filė su medaus, sviesto ir burokėlių acto glazūra, gardintą gelteklės ir pastarnokų kremu, su kiaulių odelių meduje karamelizuotų moliūgų sėklų pabarstuku, puoštą ridikėliais pristatė restorano „Onorė“ virtuvės šefas Bernardas Anužis. Latvijos virtuvės šefas Evgenij Ponomarjov gamino jautienos steiką su rozmarinu, svogūnų ir morkų piurė, bulvėmis, skanino raudono vyno padažu, puošė žolelėmis.

Kavinės „Flamingo“ konditeriai Darius Piščikas ir Tomas Danilevičius paruošė jogurtinę sūrio „panna cotta“ su šaltalankių ir „Promo Cash&Carry“ slyvų „confit“, patiekiamą su avižinių dribsnių ir riešutų biskvitu, pistacijų traškučiu, špinatų trupinukais ir spanguolių morengais. Desertą su vanilės „Ricotta“ kremu, akacijų medaus padažu, vyno karamele ir traškiais sausainiais pasiūlė Latvijos virtuvės mesitras Evgenij Ponomarjov.

Svečiams jaunatviško stiliaus virėjų aprangą pristatė „Jokado projektai“ vadovė Dovilė Zakarė bei „Tina Dance“ šokėjos. Šventiniai patiekalai buvo serviruojami „Sangaida“ porcelianinėse, elegancija dvelkiančiose lėkštėse. Įmonė taip pat pasiūlė naujieną – prabangios serviruotės nuomą. „MBR parduotuvių ir restoranų įranga“ supažindino su maisto gamybos įrangos inovacija - MKN daugiafunkcionalia keptuve. Higienos ir švaros įmonė „Manjana“ pademonstravo, kaip efektyviai ir ekonomiškai naudoti maistinę pakavimo plėvelę, kepimo popierių bei foliją, pristatė unikalią maisto pateikimo sistemą, kuri užtikrina saugų maisto pateikimą klientui be papildomų išlaidų.

Nuoširdžiai dėkojame viešbučio „Amberton Klaipėda“ restorano vadovui Mindaugui Prižginui už priėmimą bei jungtinei restorano ir Klaipėdos turizmo mokyklos padavėjų komandai.

Šaltinis: LRVVKA

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną