Kulinarijos paveldo tradicijos – pačioje Kauno širdyje

Kulinarijos paveldo tradicijos – pačioje Kauno širdyje
Neįkyriai šviesi aplinka, kurioje apstu lietuviškų akcentų. O svarbiausi iš jų – maistas ir gėrimai. „FORTO DVARAS“ siūlo lankytojams gurmaniškas kulinarines keliones po įvairius Lietuvos regionus. Dabar jau ir pačiame Kauno centre galima paskanauti ir tradicinių dzūkiškų grikainių, ir suvalkietiškos kopūstienės, aukštaitiškų varškėčių ar žemaitiškų kraujinių vėdarų ar restorano virėjų rankomis sukto kastinio.

Nemaža dalis šių patiekalų yra pažymėti Kulinarijos paveldo fondo ženklais, liudijančiais, kad šie valgiai gaminami ir kruopščiai parinktų tradicinių produktų bei akylai laikantis senosios virtuvės papročių.  

„FORTO DVARO“ pasididžiavimas – cepelinai. Čia jų net 12 rūšių.  Būtent „FORTO DVARE“ gaminamus cepelinus Kulinarijos paveldo fondo specialistai pripažino esančius geriausius ir autentiškiausius!

Restorane gaminami ir autentiški gėrimai. Čia rasite restorane gamintos duonos giros, gilių kavos, spanguolių kisieliaus ir kitų tradicinių gėrimų.

„FORTO DVARAS“ puoselėja dar vieną iš senovės paveldėtą tradiciją: čia nuolat gaminami patiekalai iš sezoninių gėrybių. „Nuolat bendraujame su Lietuvos ūkininkais ir stengiamės atrinkti bei klientams pasiūlyti tai, ką tuo metu jie yra užauginę geriausia. Mūsų restoranuose galioja paprasta taisyklė – jokio centralizuotai tiekiamo ir pašildyto maisto, jokių genetiškai modifikuotų produktų“, - sakė restoranų „FORTO DVARAS“ vyriausiasis virėjas Ramūnas Giraitis.

Rotušės aikštės ketvirtuoju numeriu pažymėtame pastate įsikūręs „FORTO DVARAS“ netrukus ketina pasiūlyti ir kituose restoranuose jau įprastą „Dvariškių valgiaraštį“: gurmanų lauks išskirtiniai Lietuvos dvaruose sukurti patiekalai iš žvėrienos, paukštienos bei kitų produktų.

Restoranų grupei „FORTAS“ šiuo metu priklauso šeši restoranai „FORTAS“, dešimt restoranų „FORTO DVARAS“ bei sostinės „Forum Palace“ komplekse įsikūręs restoranas „TERRAZZA“.

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną